Posėdžiavusi lygos komisija anot Eurohoops penktadienį nusprendė, kad krepšinio pirmenybės Izraelyje bus atnaujintos birželio 20-ąją. Lyga klubams jau paskelbė preliminarų tvarkaraštį ir informaciją apie tai, kad pirmenybės bus užbaigtos šioje šalyje tradiciniu finalo ketverto formatu.

Informuojama, kad iš esmės lygos „gaivinimo“ procesas prasidės gegužės 17-ąją. Būtent tada komandos pradės dviejų savaičių karantino periodą.

Jo pabaiga suplanuota gegužės 31-ąją, tą pačią dieną prasidės ekipų treniruotės. Pačios varžybos bus atnaujintos birželio 20-ąją – 22-uoju turu, kuris dėl pandemijos taip ir neįvyko.

Izraelio lygoje kovoja 12 komandų, kurios reguliariajame sezone tarpusavyje varžosi neįprasta trijų ratų sistema. Sužaidus likusias rungtynes turnyrą pratęs į atkrintamąsias varžybas patekusios komandos, kurios susirems ketvirtfinalio serijose iki trijų pergalių. Varžybos baigsis finalo ketverto formatu, kuris suplanuotas vykdyti paskutinę liepos savaitę.

Visos rungtynės bus žaidžiamos komandų namų arenose, tačiau be žiūrovų. Per savaitę komanda negalės sužaisti daugiau nei dvejas rungtynes.

Jeigu viskas vyks pagal planą, tai gali sukelti konfliktinę situaciją su Eurolyga, kuri teorinį savo sezono pratęsimą yra suplanavusi liepos 4-26 dienomis.

Tuo metu, kai Izraelio pirmenybės buvo sustabdytos dėl pandemijos, turnyro lentelėje pirmavo čempionės titulą ginanti Tel Avivo „Maccabi“ komanda su 19 pergalių ir 2 pralaimėjimais. Antroje vietoje žengė Jeruzalės „Hapoel“ su 17 pergalių ir 4 pralaimėjimais.

Lyga taip pat paminėjo, kad atnaujinimas planuojamas „tikintis“, jog pagrindinis čempionato rėmėjas – lažybų organizatorius „Toto-Winner“ – kompensuos komandoms nuostolius, patirtus dėl koronaviruso sukeltos ekonominės krizės.

Izraelyje nuo koronaviruso pandemijos pradžios yra nustata per 16 tūkst. užsikrėtimo atvejų, per 11 tūkst. žmonių pasveiko, mirė 245 asmenys.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (16)