Nuo pat pradžių į priekį šovę žalgiriečiai kontroliavo rungtynių eigą ir nuolat didino savo pranašumą. Antrajame kėlinyje komandas skyrė jau 21 taškas (43:22).

Ketvirtame kėlinyje praraja tarp pirmos ir paskutinės LKL turnyro lentelės ekipų peržengė 30, o pačioje pabaigoje – ir 50 taškų ribą.

Iki rungtynių pabaigos likus žaisti 16,6 sekundės Paulius Valinskas pataikė sunkų dvitaškį su pražanga ir pirmą kartą šiame sezone 100 taškų ribą peržengęs „Žalgiris“ šventė lengvą pergalę – 101:50.

„Žalgiris“ pataikė net 14 tritaškius iš 28 bandymų (50 proc. taiklumas). Tuo tarpu „Šiauliai“ realizavo vos 4 tolimus metimus iš 18 mėginimų (22 proc.).

„Reikia džiaugtis, kad jaunimas gavo pažaisti. Žaidė gerai, stengėsi, kai kas pavyksta, kai kas ne. Yra galimybė pailsėti tiems žaidėjams, kurie rungtyniauja daugiau, bet svarbiausia, kad jaunimas gautų kuo daugiau patirties“, – po rungtynių kalbėjo „Žalgirio“ strategas Šarūnas Jasikevičius.

„Labai blogos rungtynės su blogais sprendimais tiek puolime, tiek gynyboje. Antroje pusėje visai subyrėjome. Didelė problema, kad dvi savaites neturėjome rungtynių. Be to, neturėjome 10 žmonių“, – kalbėjo „Šiaulių“ treneris Vaidas Pauliukėnas.

„Žalgiris“: Renaldas Seibutis (16 (4/4 dvitaškiai, 2/2 tritaškiai, 2/2 baudos), Isaiah Hartensteinas – 13, Kevinas Pangosas – 12, Artūras Milaknis – 11, Robertas Javtokas – 10, Paulius Valinskas ir Gytis Masiulis – po 9, Brockas Motumas – 8, Augusto Lima – 6, Leo Westermannas – 5, Lukas Lekavičius – 2.

„Šiauliai“: Vladyslavas Koreniukas – 17, Lukas Aukštikalnis – 8, Martynas Echodas ir Tomas Lekūnas – po 6, Arvydas Čepulis – 5, Darius Gvezdauskas – 3, Donatas Sabeckis ir Mantvydas Žukauskas – po 2, Rytis Pipiras – 1.

„Žalgirio“ krepšininkai (22/2) yra vienvaldžiai šio sezono LKL lyderiai – su paskutinėje pozicijoje esančiais šiauliečiais (3/21) Šarūno Jasikevičiaus auklėtiniai 2016/2017 m. čempionate jau žaidė du kartus ir abu sykius iškovojo įtikinamas pergales.

Pirmojo rato dvikovą Šiauliuose „Žalgiris“ laimėjo 98:45, o antrojo rato mačą Kaune – 98:82.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (40)