Į varžovų veiksmus sureagavo nuo pat 2007-ųjų metų karališkajame Ispanijos klube rungtyniaujantis gynėjas Sergio Llullas. Savo „twitter“ paskyroje dukart Eurolygos čempionu su „Real“ tapęs krepšininkas pasidalino naujiena apie Calatheso atvykimą su penkiais dolerio banknotais papuoštu prierašu „kas per festivalis, ar ne?“.


Llullo ironiškai panaudotų dolerių skaičius atrodo neatsitiktinis - Graikijos žiniasklaida skelbia, jog trejų metų kontraktą su „Barcelona“ sudaręs 31-erių metų Calathesas per visą sutarties trukmę uždirbs 5,5 milijono eurų.

Ilgametis Ispanijos rinktinės narys tapo ne pirmąja katalonų išlaidavimu pasipiktinusia lygos žvaigžde. Kiek anksčiau savo nuomonę išsakė ir Stambulo „Anadolu Efes“ lyderis Shane'as Larkinas, teigęs, jog „Barcai“ reikėtų įvesti NBA lygoje taikomą algų kepurės taisyklę.

Tiesa, Turkijos pilietybę priėmęs amerikietis vėliau patikslino, jog jo pasisakymas buvo pagarbus, o „Barcelona“ išlaidauja tam, kad suburtų geriausią įmanomą komandą. Larkinas taip pat pabrėžė, jog iš Kauno „Žalgirio“ Šarūną Jasikevičių perviliojęs klubas sugebėjo pasipildyti „neįtikėtinu treneriu“.

Šio tarpsezonio metu katalonai tęsia praėjusiais metais pradėtą „superklubo“ statybą – pernai į Katalonijos regioną atvyko tokie žaidėjai kaip Nikola Mirotičius, Brandonas Daviesas, Cory Higginsas, Alexas Abrinesas ir Malcolmas Delaney.

Calathesas į Kataloniją atvyksta iš Atėnų „Panathinaikos“ klubo, kuriame praleido pastaruosius penkerius metus. 2018-ais ir 2019-ais metais įžaidėjas buvo išrinktas į simbolinį geriausių Eurolygos krepšininkų penketuką, o 2013-15 metais rungtyniavo NBA lygoje, kur atstovavo Memfio „Grizzlies“ ekipai.

Nickas Calathesas, Sergio Llullas

Prieš Calatheso atvykimą „Barcelona“ spėjo pratęsti sutartis su trimis komandos branduolio krepšininkais – Daviesu, Kyle'u Kuričiumi ir Pierre'u Oriola. Remiantis Turkijos žiniasklaidos duomenimis, katalonai aktyviai domisi Stambulo „Fenerbahče“ atstovaujančiu čeku Janu Vesely.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (90)