Prieniškiai surengė galingą spurtą ketvirtajame kėlinyje ir svečiuose 81:78 (16:20, 20:17, 19:20, 26:21) palaužė Pasvalio „Pieno žvaigždes“ (3/16).

Iki šiol Prienų ekipa buvo laimėjusi tik namų rungtynes prieš Utenos „Uniclub Casino – Juventus“, tad tai Tomo Gaidamavičiaus auklėtiniams – pirmoji sezono pergalė išvykoje. Pirmąją ir antrąją pergales skiria du mėnesiai.

Pasvalio ekipa rungtynes pradėjo geriau ir greitai įgijo dviženklę persvarą (20:9), vis tik iki pirmo kėlinio pabaigos daugiau taškų nepelnė, praleido spurtą 7:0 ir pranašumas aptirpo – 20:16. Eriko Venskaus tritaškis antrojo kėlinio pradžioje skirtumą rėžė iki vos minimalaus (19:20), o Mantvydas Staniulis dar vienu tolimu šūviu išvedė į priekį „Labas GAS“ – 24:22.

„Pieno žvaigždžių“ trio – Žygimantas Skučas, Markellas Johnsonas ir Kristapas Gluditis – ėmėsi darbo, tad pasvališkiai vėl persvėrė rezultatą (33:27), vis tik į ilgąją pertrauką šeimininkai nešėsi tik taško pranašumą ir intriga antrojoje pusėje nusimatė didžiulė.

„Pieno žvaigždės“ mažais žingsniais kėsinosi vėl pabėgti, iš toli dar pataikė ir Randy Culpepperis – 54:48. Vis tik Prienų ekipos legionierių tandemas – Jovanas Kljajičius bei Ivanas Perasovičius – pristabdė oponentus ir vėl mažino „Labas GAS“ deficitą iki trapaus – 55:57.

16:0 – taip atrodė „Labas GAS“ spurtas, kurį kūrė Rapolas Ivanauskas, Ignas Sargiūnas bei Erikas Venskus, leidęs perimti iniciatyvą – 75:64. Jau atrodė, kad pergalė yra prieniškių rankose, kadangi šeimininkai niekaip neprabilo, o žaisti liko tik kiek daugiau nei 2 minutės, tačiau M.Johnsonas ir Randy Culpepperis greitai intrigą grąžino – 70:75.

Liko pusantros minutės, E.Venskus vėl rinko svarbius taškus (77:70), bet tuo pačiu atsakė ir P.Petrilevičius – 72:77. I.Perasovičius prasižengė ir A.Beručka stojo mesti baudų – iš trijų pataikė vieną, tad „Pieno žvaigždžių“ šansai menko – 73:77. Tuo tarpu J.Kljajičius įmetė iš po krepšio bei tvirtino pergalę „Labas GAS“ klubui.

„Pieno žvaigždės“: Markellas Johnsonas 17 (4 rez. perd.), Arnas Beručka 16 (3/8 trit., 9 atk. kam.), Žygimantas Skučas 15, Paulius Petrilevičius 14 (9 atk. kam.), Randy Culpepperis 10.

„Labas GAS“: Erikas Venskus (3/4 trit.) ir Jovanas Kljajičius – po 19, Ignas Sargiūnas 11, Rapolas Ivanauskas 10 (11 atk. kam.), Juwanas Durhamas ir Ivanas Perasovičius – po 5.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)