Tai jau antroji šių komandų tarpusavio akistata Citadele KMT turnyre. Pirmąją dvikovą namuose užtikrintai 83:70 laimėjo „Cbet“ ekipa.

Akistatos pirmomis akimirkomis svečiai iš Jonavos surengė net protestą dėl arenoje tvyrojusio lako kvapo ir nekovojo dėl ginčo kamuolio. Prieš dvikovą „Instagram“ socialiniame tinkle „CBet“ ekipos žaidėjas Edvinas Šeškus piktinosi tokiomis sąlygomis teigęs, jog pusei komandos paskaudo galvas, o rungtynių komisaras nepriima jokio sprendimo tokioje situacijoje.

Po pralaimėtos dvikovos Jonavos ekipos strategas Virginijus Šeškus pripažino, jog nusiteikimas prieš rungtynes stipriai kišo koją jo auklėtiniams, kurie prieš mačą skundėsi galvos skausmais.

„Turbūt visi jautėte, koks buvo kvapas. Žaidėjai svarstė nežaisti tokiose sąlygose, bet rungtynių komisaras priėmė sprendimą žaisti.

Su tokia nuotaika išėjus ant parketo yra labai sunku. Stengėmės grįžti į rungtynes, bet kai toks nusiteikimas... Iki pat paskutinės minutės žaidėjai diskutavo žaisti, nežaisti, bet sakau, vyrai, juk taip negalima, klubas gaus baudą.

Mūsų senesniais laikais žaisdavome ir blogesnėmis sąlygomis nei čia. Jei sąžiningai, šitų rungtynių negalėjome laimėti“, – kalbėjo V. Šeškus.

Tuo metu Kėdainių ekipos strategas Gediminas Petrauskas nesuprato svečių priekaištų ir protesto.

„Diena po arenos grindų nulakavimo čia vyko Lietuvos karatė vaikų čempionatas, tiksliai neįvardinsiu koks, tačiau kovojo apie 400-700 vaikų.

Jei čia vaikai gali saugiai varžytis, būti, tai aš nesuprantu tokio verkšlenimo dėl kvapo ir tokio protesto.

Kitas dalykas, jei būtų slidžios grindys, tikimybė patirti traumą, bet čia yra kvapas. Sorry, daug kur smirda. Mums tai netrukdė. Taip, gal mes prie kvapo per dvi dienas pripratome, turėjome pranašumą.

Tokiu atveju džiaugiamės, jog kvapas padėjo laimėti rungtynes, tikimės, jog dar palakuos grindis iki rungtynių su „Rytu“, jog ir „Rytui“ būtų sunku“, – po rungtynių kalbėjo Kėdainių ekipos strategas G. Petrauskas.

Didelės intrigos lemiamu metu šiose rungtynėse nebuvo. Kėdainių komanda ketvirtojo kėlinio pradžioje susikrovė 18 taškų pranašumą (63:45), o svečiai, nors ir bandė grįžti į rungtynes, pristigo laiko.

Jonavos ekipoje ryškiausiai žibėjo Juanas Palaciosas. Legionerius pelnė 19 taškų. Be jo, tik vienintelis Justinas Ramanauskas peržengė dviženklę pelnytų taškų ribą. J. Ramanauskas pridėjo 10 taškų.

Rezultatyvų pasirodymą Kėdainių ekipoje surengė Vytenis Čižauskas. Nesustabdomai rungtyniavęs įžaidėjas pelnė 26 taškus (7/15 dvit.) ir surinko naudingumo balų.

Įspūdingą kovą po krepšiais demonstravo „Nevėžis-Optibet“ legionierius Amaras Sylla. Aukštaūgis pelnė 8 taškus ir atkovojo net 15 kamuolių.

Jonavos komanda šiose rungtynėse beveik visą laiką vertėsi be vieno lyderių Emmanuelio Lecomte‘o. Rezultatyviausias komandos žaidėjas aikštėje praleido vos kiek daugiau nei minutę ir taškų nepelnė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (19)