Kaip ir Š. Jasikevičius, Serbijos krepšinio guru po rungtynių pirštu badė į statistiką. Visų pirma, jis išskyrė triuškinamą „Barcelonos“ pranašumą kovojant dėl kamuolių (38-21), gyrė jis ir saviškių kamuolio skirstymą. Svečiai šį kartą atliko net 24 rezultatyvius perdavimus.

„Sezono pradžioje mes net penkerias rungtynes iš septynių žaidėme išvykoje, tačiau savo sąskaitoje jau turime šešias pergales. Mums labai svarbu laimėti svečiuose, nes taip augame kaip komanda, įgauname daugiau pasitikėjimo. Ir kad mes jo turime, parodo faktas, jog sugebame laimėti svečiuose, nors dėl įtempto grafiko ir neturime daug treniruočių“, – kalbėjo S. Pešičius.

„Statistika man nėra labai svarbi, bet jeigu tu turi 16 puolime atkovotų kamuolių ir 24 perdavimus, tai reiškia, kad noras laimėti buvo milžiniškas. Taip, kartais galėjome priimti ir geresnių sprendimų, tačiau svarbiausia, kad mes kontroliavome atkovotus kamuolius, buvome kaip komanda – kontroliavome žaidimą ir nusipelnėme laimėti“, – pažymėjo krepšinio speialistas.

Nors jo komanda pelnė 93 taškus, net su keturiais dviejų metrų ir aukštesniais žaidėjais starto penkete rungtynes pradėjęs serbas tvirtino, jog jo žaidimo filosofijoje svarbiausias dalykas yra gynyba.

„Viskas prasideda ir baigiasi nuo gynybos, tai yra esmė. Žmonės dažnai vardija žaidėjus pagal pozicijas – kas yra pirmas, kas antras, kas trečias ir taip toliau. O man svarbiausia, kad vienas žaidėjas sugebėtų dengtis keliose pozicijose, mažiausiai dviejose. Pavyzdžiui, Adamas Hanga gali gintis prieš Ulanovą, o vėliau – prieš įžaidėją arba snaiperį Milaknį. Tai yra pavyzdys.

Brandonas Daviesas gali gintis tiek prieš sunkųjį kraštą, tiek prieš „penktą“ poziciją. Manau, kad tai yra svarbiausia ir mes tai tobuliname kasdien. Tokia „Barcelona“ yra šiuo metu. Mus laiko favoritais, bet be gynybos ir atkovotų kamuolių mes netapsime čempionais“, – aiškino jis.

S. Pešičius pagyrė ir „Žalgirio“, atsipalaiduoti svečiams neleidusio iki paskutinių minučių, kovingumą.

„Žalgiris“ irgi norėjo laimėti, gerai pataikė Grigonis – atmosfera arenoje taip pat buvo efektinga. Tačiau svarbiausia, kad tokioje atmosferoje mes kontroliavome patys save, kovojome dėl kamuolių.

Nuostabus buvo ir Higginso pasirodymas – jis pademonstravo, kad yra pasiekęs puikią fizinę formą, gali žaisti tiek gynyboje, tiek puldamas, pataikyti lemiamus metimus“, – 27 taškus pelniusį ir 33 efektuvumo balus surinkusį amerikietį gyrė S. Pešičius.

Turnyro lentelė

Kitą savaitę Eurolygoje „Barcelona“ ir vėl žais išvykos rungtynes – šį kartą Madride su vietos „Real“. Savo ruožtu „Žalgiris“ išvykoje susikaus su Pirėjo „Olympiakos“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (13)