Praėjusį sezoną „Žalgiris“ Katalonijos komandą ant menčių patiesė abu sykius, tačiau didžiulius pakeitimus kolektyvo sudėtyje vasarą atlikusi „Barcelona“ šiemet demonstruoja visiškai kitokį žaidimo lygį.

Paprasčiausias šio teiginio įrodymas – 4 iš eilės pergalių serija, kokia Eurolygoje „Barcelona“ negalėjo pasigirti nuo 2015-ųjų, kai ekipą dar treniravo Xavi Pascualis.

Per 6 rungtynes 4 kartus laimėjusi „Barcelona“ turnyro lentelėje šiuo metu yra 6-a, o „Žalgiris“ su 3 pergalėmis – 9-as.

Jie turi daugiau laiko susikoncentruoti Eurolygai, pasirengti šio turnyro kovoms. „Žalgiris“ savame čempionate tiesiog neturi konkurencijos, visi susitikimai Lietuvoje yra skirti pasiruošti Eurolygai. Tai – privalumas.
Svetislavas Pešičius

Kalbėdamas apie būsimą dvikovą S. Pešičius negailėjo pagyrimų „Žalgirio“ komandos komplektacijai.

„Visi iki vieno „Žalgirio“ žaidėjai yra pavojingi. Tai labai gerai sukomplektuota ir ambicinga komanda, kurioje žaidžia ir svarbų vaidmenį atlieka visi 12 krepšininkų, gerbiame kiekvieną iš jų. Laukiame labai intensyvių rungtynių. Rungtynės „Žalgirio“ arenoje mums bus labai rimtas iššūkis“, – teigė 69-erių krepšinio specialistas.

Paklaustas, kaip vertina faktą, kad „Žalgiris“ šį sezoną Eurolygoje namie dar nelaimėjo nė vienų rungtynių, S. Pešičius pirštu bakstelėjo į kitą aplinkybę.

„Tačiau jie nė karto nepralaimėjo išvykoje. Namuose „Žalgiris“ žaidė su „Baskonia“, „Fenerbahče“ ir „Real“ – tai labai galingos komandos. O svečiuose nugalėjo tokius varžovus kaip „Anadolu Efes“ ir „Panathinaikos“. Tai daug ką pasako apie būsimų varžovų pajėgumą“, – pažymėjo „Barcos“ treneris.

Anot S. Pešičiaus, „Žalgiris“, skirtingai nei „Barcelona“, visą savo treniruočių procesą gali sutelkti ties pasirengimu būtent Eurolygos kovoms.

Pasak serbo, jei jo komandai reikia ruoštis ir labai intensyvioms Ispanijos čempionato kovoms su visa eile galingų komandų („Real“, „Baskonia“, „Unicaja“ ir kt.), „Žalgiris“ Lietuvoje rimtų konkurentų neturi ir netgi LKL čempionato metu gali ruoštis tarptautiniams iššūkiams.

„Jie turi daugiau laiko susikoncentruoti Eurolygai, pasirengti šio turnyro kovoms. „Žalgiris“ savame čempionate tiesiog neturi konkurencijos, visi susitikimai Lietuvoje yra skirti pasiruošti Eurolygai. Tai – jų privalumas“, – kalbėjo nuo vasario mėnesio „Barceloną“ treniruojantis krepšinio specialistas.

Palyginimui, „Žalgiris“ LKL čempionate yra sužaidęs 10 rungtynių, iš kurių laimėjo 9 ir užima 2-ąją vietą.

„Barcelona“ Ispanijos pirmenybėse yra sužaidusi 8 rungtynes, iš kurių laimėjo 7 ir rikiuojasi pirma.

„Mes turime gintis itin atidžiai, neleisti „Žalgiriui“ kontroliuoti atšokusių kamuolių, neleisti jiems jų sugriebti puolime. Turime suvokti, kada galime leistis į greitą puolimą, o kada reikia šiek tiek sulėtinti tempą, rengti pozicines atakas. Tokioje arenoje, kokią turi Kaunas, nėra labai protinga bėgti ir bėgti, mesti ir mesti“, – dėstė S. Pešičius.

Savo ruožtu „Barcelonos“ gynėjas T. Huertelis neslėpė tikintis, kad pergalių seriją jo ekipai pavyks pratęsti iki penkių.

„Nebus lengva, nes laukia labai pajėgūs varžovai. Ne veltui jie pernai žaidė Eurolygos finalo ketverte. Tačiau Kevino Pangoso turėjimas sudėtyje mums suteikia daugiau galimybių – jo padedami mes galime žinoti, kaip žaisti prieš gynybą, kurią mums paruoš Š. Jasikevičius“, – teigė prancūzas.

„Žalgirio“ ir „Barcelonos“ rungtynės penktadienio vakarą prasidės 19.45 val.

Reprezentacinę Katalonijos komandą savo aikštėje „Žalgiris“ įveikė ir 2017-2018, ir 2016-2017 m. Eurolygos sezone.

Turnyro lentelė
(vieta, komanda, pergalės, pralaimėjimai, pelnyti taškai, praleisti taškai, bendras taškų santykis)

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (61)