Praėjęs sezonas. 9-a vieta (11 pergalių, 25 pralaimėjimai).

Dzūkų sezonas pernai nebuvo nusisekęs. Reguliariajame sezone Alytaus ekipa buvo antra blogiausia namų komanda su vos šešiomis pergalėmis. Per 18 išvykų pavyko pasižymėti tik penkiomis pergalėmis. Tokių rezultatų nepakako patekimui į ketvirtfinalį. Aštuntoje vietoje likę Pasvalio „Pieno žvaigždžių“ krepšininkai surinko vienu laimėjimu daugiau.

Treneris. Ramūnas Cvirka.

54-erių strategas turi sukaupęs nemažą patirtį vadovaudamas Lietuvos pirmenybių ekipoms. „Dzūkija“ jam – jau šeštasis toks klubas. Vyriausiojo trenerio poste lietuvis pakeičia makedoną Nikolą Vasilevą, kuris būdamas alytiškių vairininku kalnų nenuvertė, todėl R. Cvirkos didelė įtampa slėgti neturėtų.

Išvykę žaidėjai. Paolo Marinelli, Paulius Danisevičius, Kristupas Žemaitis, Giedrius Staniulis, Matas Jucikas, Vytenis Čižauskas, Tadas Rinkūnas ir Simas Jasaitis.

Skaudžiausi praradimai – smarkiai patobulėjusio K. Žemaičio išvykimas į Panevėžio „Lietkabelį“ ir sezono pabaigoje po krepšiais dominavusio G. Staniulio persikėlimas į „Šiaulius“. Solidžiai antroje praėjusio sezono pusėje rungtyniavo P. Marinelli ir tik pabaigoje prisijungęs V. Čižauskas, pavojingas prie tritaškio linijos buvo Simas Jasaitis.

Atvykę žaidėjai. Dylanas Frye, Joshas Newkirkas, Martynas Pocevičius, Aleksandras Aranitovičius, Justas Furmanavičius, Mindaugas Lukauskis, Adamas Lapeta ir Vaidas Čepukaitis.

Į Alytų atvyko keli lietuviams mažai girdėti legionieriai – D. Frye, J. Newkirkas ir A. Aranitovičius. Iš Kėdainių į savo gimtąjį miestą sugrįžo M. Pocevičius, prisijungė „Šiauliuose“ pernai rungtyniavęs J. Furmanavičius. Taip pat alytiškių gretas papildė trys veteranai. Niekada nesentantis 42-ejų M. Lukauskis turėtų tapti vyriausiu visų laikų „Betsafe-LKL“ žaidėju. Visą Lietuvą per savo karjerą išmaišiusiam V. Čepukaičiui Alytuje tai bus pirmasis sezonas, tuo tarpu lenkui A. Lapetai čia žaisti jau teko 2016-2016 metais.


Likę žaidėjai. Martynas Zigmantavičius, Tomas Pačėsas, Artūras Jomantas ir Modestas Paulauskas.

Svarbiausias „Dzūkijos“ laimėjimas buvo A. Jomanto išsaugojimas. Vienas labiausiai patyrusių visos lygos žaidėjų vis dar demonstruoja neblogą sportinę formą ir išlieka svarbia ekipos pergalių dalimi tiek pelnydamas taškus, tiek kovodamas dėl kamuolių. Savo blyksnių pernai turėjo ir M. Zigmantavičius ir M. Paulauskas.

Esminis klausimas. Ar naują sudėtį surinkę dzūkai sugrįš į atkrintamąsias?

Alytaus klubas atkrintamosiose varžybose paskutinįkart žaidė prieš dvejus metus – 2019-aisiais. 2020 m. sezonui nutrūkus dėl koronaviruso pandemijos, alytiškiai buvo devinti, o praėjusiame sezone iki ketvirtfinalio jiems vėl pristigo.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)