Katalonai pirmavo beveik visas rungtynes, o antrame kėlinyje skirtumas buvo išaugęs iki 14 taškų.

Po didžiosios pertraukos Dimitrio Itodužio auklėtiniai ėmė vytis varžovus ir ketvirtojo kėlinio pradžioje atsilikimą ištirpdė iki 2 taškų (57:55), tačiau „Barcelona“ atsilaikė ir mačą užbaigė pergalingai.

„Sveikinu savo žaidėjus ir visus „Barcelonos“ gerbėjus, kurie, deja, turėjo likti namuose – tai buvo tokios rungtynės, kurias norėjo pamatyti kiekvienas krepšinio gerbėjas Katalonijoje.

Visuomet labai malonu įveikti tokio kalibro varžovą kaip CSKA. Manau, kad didžiąją rungtynių dalį mes žaidėme labai gerai. Sau įprastai CSKA bandė atsitiesti, bet mes sugebėjome kontroliuoti save tuo momentu, kai varžovai sumažino atsilikimą iki 2 taškų – atsilaikėme ir patys surengėme lemiamą spurtą“, – po mačo kalbėjo Š. Jasikevičius.

Anot jo, raktu į pergalę tapo patikima auklėtinių gynyba – nė viename iš kėlinių CSKA nepavyko pelnyti 20 taškų.

„Esminis dalykas šį kartą buvo gynyba, kuria galiu pasidžiaugti. Tikrai buvo labai puikių momentų, nes varžovai, kuriuos įveikėme – tikrai labai talentingi“, – pažymėjo Šaras.

Tiesa, anot jo, tobulas scenarijus rungtynėse būtų buvęs tas, jei CSKA ekipai „Barcelona“ nebūtų leidusi vėl sugrąžinti intrigos.

„Mes jau keletą kartų turėjome problemų užbaigdami rungtynes. Žaisdami geriau prarandame koncentraciją, taip nutiko ir šį kartą po pertraukos. Pirmaudama „Barcelona“ turi užtikrintai užbaigti rungtynes, o ne leisti sugrįžti intrigai. Noriu dirbti ties šiuo aspektu kiek galima daugiau“, – pažymėjo lietuvis.

Rezultatyviausias „Barcelonos“ gretose buvo Š. Jasikevičiaus dar „Žalgiryje“ užaugintas Brandonas Daviesas, pelnęs 18 taškų ir surinkęs 20 efektyvumo balų.

„Kartais Brandono energija atsigręždavo prieš jį patį, tačiau man patinka tiek pastangų ir noro aikštėje dedantys žaidėjai“, – trumpai amerikiečio pasirodymą pakomentavo Š. Jasikevičius.

Savo ruožtu Š. Jasikevičiaus oponentas D. Itoudis pripažino, kad „Barcelona“ šį kartą buvo vertesnė pergalės.

„Varžovai žaidė geriau ir nusipelnė laimėti. Mums tikrai reikės atlikti labai gilią savo žaidimo analizę. Buvo duobių, nesėkmingų kėlinių.

Pavyzdžiui, pirmą ir ketvirtą kėlinius „Barcelona“ laimėjo 13 taškų persvara, o antrą ir trečią trimis taškais laimėjome mes. Kodėl? Nes per pirmą ir ketvirtą kėlinius mes praradome 12 kamuolių, o per kitus du – vos 4 kamuolius. Tuo metu per trečią kėlinį „Barcelona“ suklydo 7 kartus. Nepaisant to, kad labai dažnai klydome ir nepataikėme, buvome priartėję iki 55:57”, – vardijo graikas.

„Tai reiškia, kad kovojome, bet šitame lygyje to nepakako. Prarasdavome ritmą, buvome lėti, Pritrūko energijos rungtynių pabaigoje. Taigi, „Barcelona“ tikrai nusipelnė šios pergalės“, – konstatavo CSKA vedlys.

CSKA šį kartą vertėsi be naujoko Nikola Milutinovo ir Janio Strelnieko, o pirmuoju smuiku griežė kitas naujokas Tornikė Šengelija (15 taškų).

Kitą ketvirtadienį, spalio 8-ąją, Š. Jasikevičius su CSKA viešės Sankt Peterburge, kur susitiks su netikėtumą pirmajame ture pateikusią ir Stambulo „Anadolu Efes“ ekipą įveikusia „Zenit“ komanda.

CSKA savo ruožtu namuose priims Tel Avivo „Maccabi“ krepšininkus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (22)