Tik šeštadienį prie „Loko“ komandos vairo stojęs Jevgenijus Pašutinas klubo gerbėjams prisistatė pergalingai. Strategas po rungtynių prisipažino, kad prieš akistatą iš vaikinų reikalavo sportinio pykčio.

„Sveikinu visus su pergale. Turėjome tik dvi dienas pasiruošti mačui, tačiau mes iškart kibome į darbus.

Prieš šią akistatą daug kalbėjomės su vaikinais, akcentavau, kad jiems šioje kovoje reikia pademonstruoti visą savo sportinį pyktį.

Daug dėmesio skyrėme gynybai, kovai dėl atšokusių kamuolių. Puikiai startavome pirmame kėlinyje, dominavome aikštėje, tačiau buvo momentų, kai paskubėjome ir prastai surengėme kelias atakas.

Lemiamu metu gerai žaidėme puolime, gerai judėjo kamuolys, žaidėme kaip komanda, o tai yra svarbiausia.

Nieko nenorėčiau išskirti, visi atliko savo darbą. Aišku, trečiame kėlinyje praradome koncentraciją, reikia stengtis žaisti maksimaliai visas 40 minučių“, – kalbėjo J. Pašutinas, kuriam tai buvo pirmoji pergalė Europos taurėje.

Rezultatyviausias nugalėtojų gretose buvo gerą sportinę formą atgavęs Mindaugas Kuzminskas.

Puolėjas aikštėje praleido daugiausiai laiko iš visų „Lokomotiv“ žaidėjų – 30 min. 43 sek. Sulaukęs naujojo trenerio J. Pašutino pasitikėjimo, jis pelnė 17 taškų (4/7 dvit., 2/4 trit., 3/4 baud.), atkovojo 2 kamuolius, išprovokavo 4 varžovų pražangas ir surinko 15 efektyvumo balų.

Mantas Kalnietis per 28 min. pelnė 5 taškus (1/5 dvit., 1/3 trit.), atliko 9 rezultatyvius perdavimus, atkovojo 3 kamuolius, 2 kamuolius perėmė ir surinko 12 efektyvumo balų.

Tiesa, pergalė bilieto į kitą etapą „Lokomotiv“ komandai neužtikrino. Dėl jo teks kautis paskutiniame B grupės ture, kai Rusijos ekipa Turkijoje susirems su Bursos „Tofaš“.

„Partizan“ kaip ir Vilniaus „Rytas“ bei Venecijos „Umana Reyer“ jau turi kelialapius į antrąjį grupių etapą.

Paskutinis atiteks „Lokomotiv“ arba „Tofaš“, Limožo CSP galimybių žengti tolyn nebeturi.

Nors turi tiek pat pergalių kaip ir „Lokomotiv“ bei „Tofaš“, „Rytas“ dėl kelialapio tolyn yra garantuotas dėl parankesnių tarpusavio rungtynių rezultatų su abiem šiomis komandomis. Kurią vietą užims vilniečiai, paaiškės po kitos savaitės rungtynių su Venecijos „Umana Reyer“. Pergalės Italijoje atveju turnyro lentelėje Dainiaus Adomaičio auklėtiniai pakiltų į 3-ąją vietą, pralaimėjimo – liktų ketvirti.

B grupės rikiuotė (vieta, komanda, pergalės, pralaimėjimai, įmesti, praleisti taškai, taškų santykis):

1.Umana Reyer (q)7268363944
2.Partizan (q)6369066426
3.Lokomotiv4570768819
4.Rytas (q)45726735-9
5.Tofaš45712732-20
6.Limožo CSP27690750-60

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)