„Turime žaisti labai fizišką ir kontaktinį krepšinį. Tai bus vienos tų rungtynių, kuomet gynyba bus šiek tiek mažiau svarbi, o reikės kontroliuoti savo puolimą. Serbai sugeba išmušti varžovus iš ritmo. Su CSKA ir „Real“ jie tiesiog užspausdavo priešininkus, perimdavo kamuolius ir nubėgdavo į greitą ataką.

Jei mes sugebėsime kontroliuoti savo puolimą, nedaryti klaidų, galime galvoti apie pergalę. Mes turime tam tikrų pranašumų, žinome kur galime rizikuoti, tritaškiai nėra jų pagrindinis ginklas. O toliau viską lems smulkios detalės. Jie geriau žaidžia namuose, bet išvykoje jie irgi gali laimėti. Žinoma, namie į priekį juos veda beprotiškas sirgalių palaikymas Belgrade, tačiau kad serbai žymiai blogiau žaidžia išvykoje, negalime sakyti“, – mačo išvakarėse sakė vyriausiasis žalgiriečių treneris Šarūnas Jasikevičius.

Treneriui pritarė ir Brockas Motumas. Australas tikina, kad raktas į pergalę rytojaus mače bus mažas klaidų skaičius.

„Jie labai kietai ginasi. Belgrade mes puikiai pradėjome, tačiau antroje pusėje jie mus užspaudė ir išmušė iš mums įprasto žaidimo. Rytoje turime būti agresyvūs. Jų gynyba labai intensyvi, turime branginti kamuolį ir sumažinti klaidų skaičių“, – sakė B. Motumas.

Klaidas tapo vienos didžiausių Š. Jasikevičiaus galvos skausmu.

„Mes nelabai pasikeitėme nuo ankstesnių rungtynių Belgrade (jas žalgiriečiai laimėjo 88:79, – red. past.). Mane labiausiai jaudina didelis klaidų skaičius. Milanas mus išmušė iš ritmo savo agresyvumu, praradome kontrolę, todėl klaidų skaičius mane neramina. Komanda eina į priekį, tačiau pernelyg atsipalaiduoti ir vien tik taip mąstyti negalima. Iš naujo turime užsivesti prieš kiekvieną mačą ir žaisti greta savo maksimalių galimybių“, 2 kalbėjo Šaras.

„Mes tapome labiau patyrę. Pradžioje pralaimėjome kelis mačus, kuriuos turėjome laimėti. Tikiuosi, mes iš tų pralaimėjimų pasimokėme ir kuo toliau tuo bus geriau“, – sakė B. Motumas.
Tai bus vienos tų rungtynių, kuomet gynyba bus šiek tiek mažiau svarbi, o reikės kontroliuoti savo puolimą. Serbai sugeba išmušti varžovus iš ritmo. Su CSKA ir „Real“ jie tiesiog užspausdavo priešininkus, perimdavo kamuolius ir nubėgdavo į greitą ataką.
Šarūnas Jasikevičius

Pirmadienį serbai paskelbė, kad komandos sudėtį sustiprino 203 cm ūgio puolėjas Deonas Thompsonas, kuris pirmoje sezono dalyje atstovavo Stambulo „Galatasaray“.

„Mes nežinome, kokioje pozicijoje jis žais, nežinome kaip ruoštis prieš jį žaisti, turėsime reaguoti rungtynių metu“, – trumpai apie naująjį žaidėją pasakė Š. Jasikevičius.

Pasak trenerio šiuo metu šalyje vyraujantis šaltis komandai šiek tiek kenkia. R. Seibutis truputį sirguliuoja, tikimasi, kad jis galės rytoj išbėgti ant parketo. R. Javoktas turėjo problemų dėl sveikatos, bet jau atsigavo. „Žalgiris“ rytoj greičiausiai bus pilnos sudėties.

Turnyrinėje lentelėje rytojaus kauniečių varžovai su 7 pergalėmis ir 8 pralaimėjimais dalinasi 8 – 10 vietas, „Žalgiris“ (6/9) dalinasi 11-13 vietas. Pergalės atveju kauniečiai komandų rikiuotėje aplenktų „Crvena Zvezdą“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (24)