Lyginant su įspūdingu gruodžiu, 2018-ųjų pradžia „Žalgiriui“ – itin nesėkminga. Eurolygoje pralaimėta jau antrai komandai, kurią pirmajame rate namuose žalgiriečiai įveikė. Pirmasis antausis gautas Belgrade, o dabar situacija pasikartojo ir Bamberge.

„Neatpažįstu kai kurių savo žaidėjų“, – po mačo širdo Šarūnas Jasikevičius, o jo auklėtinius įveikusios „Brose“ komandos stovykloje vyravo visiškai kitokia nuotaika, ką atspindi ir laikinojo komandos trenerio komentaras.

Dėl atliktos peties operacijos šiose rungtynėse „Brose“ komandai negalėjo padėti vyriausiasis strategas Andrea Trinchieri, tačiau italą puikiai pavadavo jo asistentas – kadaise ir „Žalgiryje“ progą padirbėti turėjęs Iliasas Kantzouris.

„Kovojome su puikiai trenerio valdoma ekipa, kuri abiejose aikštės pusėse tiksliai žino, ką reikia daryti. Todėl dar prieš žengiant į aikštę krepšininkams aš sakiau, kad ir mes privalome būti tikslūs ir komandiški tiek puldami, tiek gindamiesi. Ir sakiau tai, kad turime pasitikėti savimi. Tikėjau, kad vaikinai įdės labai daug energijos ir dabar galiu juos tik pasveikinti“, – rankomis trynė 44-erių gaikas.

Nors pergalės I. Kantzouris nebuvo linkęs sureikšminti, tačiau pasidžiaugė, kad jo komanda galų gale atgavo psichologinį pasitikėjimą, kurį „Žalgiris“ pastaruosiuose Eurolygos mačuose išvykoje atrodo visiškai praradęs.

„Tai tik viena pergalė. Nemanau, kad tai kažkas ypatingo. Tačiau džiugu tai, kad po serijos keliais taškais pralaimėtų rungtynių mes sugebėjome laimėti psichologinę kovą tiek prieš varžovus, tiek prieš save pačius. Patikėkite, kai tu pralaimi eilę rungtynių jų pabaigose, tai tikrai kerta per žaidėjų psichologiją. Taigi, dabar mes jaučiamės šiek tiek geriau ir laukiame naujos treniruotės, naujų iššūkių“, – kalbėjo jis.

„Nuostabus jausmas, kai vėl laimime“, – trenerio žodžius patvirtino ir „Brose“ bei Vokietijos rinktinės puolėjas Patrickas Heckmannas.
Iliasas Kantzouris atrado tinkamų žodžių, įkvėpusių šeimininkus, tačiau, nepaisant geros „Brose“ gynybos, „Žalgiris“ šiose rungtynėse tikrai neatrodė bedantis.
Nordbayern.de

Vienu iš didžiausių „Žalgirio“ skriaudikų Bamberge tapo geriausias savo rungtynes Eurolygoje sužaidęs amerikietis puolėjas Augustine'as Rubitas. 28-erių metų 201 cm ūgio krepšininkas per 28 min. pelnė 22 taškus (8/11 dvit.), atkovojo 7 kamuolius, surinko 29 naudingumo balus ir tapo neįmenama mįsle visiems žalgiriečiams, bandžiusiems jį sustabdyti. Būtent stabdydamas A. Rubitą palužo ir „Žalgirio“ kapitonas Paulius Jankūnas, ketvirto kėlinio viduryje gavęs penktą pražangą ir per anksti atsisėdęs ant atsarginių suolo.

„Mes kovojome, mes gerai gynėmės. Galų gale ir pataikėme. Įprastai rungtynių pabaigoje mes užstrigdavome, tačiau šį kartą turėjome galimybių ir jomis pasinaudojome“, – džiaugėsi A. Rubitas.

Netrukus apie Bambergo komandą jis prakalbo tokiais žodžiais, kokiais varžovai ne retai apibūdina būtent „Žalgirį“.

„Mes esame komanda, kurioje kiekvienas gali pataikyti – tu niekada nežinai, kieno vakaras bus vieną ar kitą sykį. Šį kartą buvo maniškis“, – pažymėjo A. Rubitas.

Rankomis po mačo trynė ir Vokietijos žiniasklaida.

„Trečiojo kėlinio pabaigoje pranašumą susigrąžinę „Brose“ krepšininkai per lemiamą ketvirtį išlaikė šaltesnius nervus ir, iškovoję pergalę, išsaugojo šansus prasibrauti į atkrintamąsias varžybas“, – pažymi vokiečių leidinys „Handelsblatt“.

Tinklaraštis nordbayern.de kiek sarkastiškai pasidžiaugė, kad „Brose“ vyrai dar gali laimėti Eurolygoje. Anot leidinio, „Brose“ klubas pasiuntė žinutę, kad dar yra gyvas. „Brose rengiasi kovoti dėl kelialapio į atkrintamąsias varžybas“, – rašoma portale.

Tuo metu portalas Kicker.de išskiria itin nesėkmingą naujausio „Žalgirio“ gynėjo Beno Udriho pasirodymą.

„Ilgametis NBA žaidėjas, dukart šios lygos čempionas 35-erių B. Udrihas Bamberge sukrapštė vos du taškus. Neypatingas pasirodymas“, – pažymėjo vokiečiai.

Šiose rungtynėse B. Udrihas žaidė 10 min., pelnė 2 taškus (1/2 dvit.), atliko 1 rezultatyvų perdavimą, 1 kamuolį atkovojo, 1 prarado, 3 kartus prasižengė, o jo naudingumo koeficientas buvo neigiamas (-1). Slovėnas gynyboje ne kartą nesuspėjo paskui jaunesnius ir miklesnius oponentus, buvo nubaustas ir technine pražanga.

Visgi Nordbaryern.de randa pagiriamųjų žodžių ir „Žalgirio“ komandai. „I. Kantzouris atrado tinkamų žodžių, įkvėpusių šeimininkus, tačiau, nepaisant geros „Brose“ gynybos, „Žalgiris“ šiose rungtynėse tikrai neatrodė bedantis“.

It's going OFF in Bamberg 😲

Huge back-to-back alley-oop slams 💪 #7DAYSMagicMoment pic.twitter.com/nlM8SbMhUk— EuroLeague (@EuroLeague) January 16, 2018

Su 7 pergalėmis ir 11 pralaimėjimų Vokietijos čempionai Eurolygos turnyro lentelėje dalinasi 10–12-ą vietas su „Unicaja“ ir „Crvena Zvezda“. Tuo metu „Žalgiris“ (11/7) turnyro lentelėje yra 6-as.

Ketivrtadienį namie „Žalgiris“ žais su „Valencia Basket“, o „Brose“ išvykoje kausis su „Barcelona“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (39)