Po sunkių rungtynių „Žalgirio“ vyriausiasis treneris Š. Jasikevičius pasidžiaugė, kad pavyko pergale užbaigti įtemptą dvigubą savaitę Eurolygoje.

„Džiugu, kad šis 7-ių dienų periodas baigėsi. Mums buvo velniškai sunku, džiaugiuosi, kad pavyko parodyti charakterį ir ištraukti šias rungtynes. Fizinis ir emocinis išsikrovimas labai jautėsi. Trys pergalės per keturias rungtynes yra labai geras pasiekimas. Lenkiu galvą prieš vyrų charakterį ir visi labai norime laisvos dienos“, – po pergalės žaidėjus gyrė Š. Jasikevičius.

„Žalgirio“ strategas teigiamai įvertino rungtynių pradžioje su didele energija žaidusius legionierius.

Kauniečiai rungtynes pradėjo varžovus nubloškiančiu spurtu, kuomet pirmosiomis minutėmis įsiveržė į priekį 13:0. Daugiausia prie tokios pradžios prisidėjo Brandonas Daviesas ir Axelis Toupane'as.

„Tiek B. Daviesas ir A. Toupane'as pradžioje davė puikų ritmą rungtynėms. A. Toupane'as šiandien buvo puikus tiek gynyboje, tiek puolime. Ypač tai svarbu, kai jis antradienį nežaidė daug minučių, o ketvirtadienį duoda tokį impulsą.

Man yra sunku suprasti Axelį, jo atsidavimas yra toks pats ar net didesnis nei kitų žaidėjų. Jis turi eiti į priekį. Jis aukštas, ilgomis rankomis, gerai juda. Jei mane kaip įžaidėją jis dengtų, mano kelnėse būtų ne kažkas.

Brandonas irgi žaidžia su didele energija, duoda naudos, tik kažkodėl pats save išsiima iš rungtynių. Ne teisėjai, ne treneris, jis pas išsiima save. Dažniausiai kvailomis baudomis. Jis turėtų žengti žingsnį, mes esame pasiruošę žaisti su juo daugiau minučių“, – apie banguotai žaidžiančius legionierius sakė Š. Jasikevičius.

Kita vertus reikia suprasti, kad mes žaidžiame ne prieš bet ką. Tai yra Ispanijos čempionai, čia yra Ispanijos rinktinės žaidėjai. Taip, jie turi daug problemų, jiems nesiseka šiais metais, bet jie kovoja ir gerai žaidžia. Pažiūrėkite į pavardes, čia yra NBA žaidėjai. Todėl nusiimu kepurę prieš savo žaidėjus, jie moka kentėti.
Šarūnas Jasikevičius

Taip pat treneris palankiai įvertino prieš dvi dienas Bamberge blankiai atrodžiusį E. Ulanovą.

„Ulanovas pabaigoje buvo toks, kokį mes norime jį matyti. Mums neužtenka jo gynybinių savybių, jis turi lipti per galvas, turi pelnyti taškus, atkovoti kamuolius puolime, jis turi užbaiginėti atakas. Jam trūksta agresyvumo. Jis yra vienas iš lyderių, taigi lyderis negali turėti tokių skaičių, kokius jis turėjo Bamberge.

Visiems pasitaiko, tačiau turi būti energija ir agresija. Pabaigoje jis sužaidė puikiai. Ketvirtame kėlinyje jis turbūt nesuprato prieš ką centruoja, nes sumetė metimus prieš sunkiausiai įveikiamus žaidėjus. Kai reikėjo, atliko gerus perdavimus. Mūsiškiai dar jauni, bet laikas suprasti savo vaidmenį komandoje“, – E. Ulanovo žaidimą vertino „Žalgirio“ strategas.

„15 rezultatyvių perdavimų yra įspūdingas skaičius, taip pat yra nulis klaidų. Aš juo nedvejoju, aš matau jį kasdien antrus metus. Tiesa, iš įžaidėjų pusės man pritrūko sprendimų“, – apie Kevino Pangoso rekordinį pasirodymą kalbėjo Šaras.

Kalbėdamas apie rungtynes Š. Jasikevičius apgailestavo, kad antroje mačo dalyje komanda nesilaikė žaidimo plano, tačiau tuo pačiu įvertino ir gerą žaidimą demonstravusius varžovų krepšininkus.

„Antroje pusėje buvo du dalykai. Per ilgai aikštelėje buvo P. Jankūnas. Tada trečio kėlinio pradžioje B. Daviesas gavo penktą pražangą ir išsiėmė pats save iš rungtynių. Man yra mažai paramos iš suoliuko žaidėjų. „Žalgiriui“ svarbus kiekvienas žaidėjas ir mes be atsarginių sunkiai versimės.

Kita vertus reikia suprasti, kad mes žaidžiame ne prieš bet ką. Tai yra Ispanijos čempionai, čia yra Ispanijos rinktinės žaidėjai. Taip, jie turi daug problemų, jiems nesiseka šiais metais, bet jie kovoja ir gerai žaidžia. Pažiūrėkite į pavardes, čia yra NBA žaidėjai. Todėl nusiimu kepurę prieš savo žaidėjus, jie moka kentėti“, – kalbėjo Š. Jasikevičius.

Apžvelgdamas Pauliaus Jankūno 100 rungtynių iš eilės Eurolygoje pasiekimą, Š. Jasikevičius negailėjo pagyrų komandos kapitonui.

„Profesionalumas. Jankūnas gali žaisti 20 rungtynių blogai, bet kiek jis yra davęs šitam klubui, kaip jis elgiasi. Jis yra pavyzdys jaunimui. Paulius kiekvienas rytą yra čia, ar jis dirba, ar mankštinasi su fizioterapijos specialistais, jis visą laiką čia yra. Iš šimto rungtynių jis yra žaidęs ir tokių, kokių kiti žaidėjai nežaistų, ir šiandien galbūt buvo vienos iš jų“, – sakė Š. Jasikevičius.

Valensijos „Basket“ strategas Txusas Vidorreta po pralaimėjimo pasidžiaugė, kad komanda po sunkios pradžios nesubyrėjo: „Sveikinu „Žalgirį“ ir dėl pergalės, ir dėl puikaus sezono. Atmosfera čia puiki, tačiau šioje arenoje žaisti labai sunku. Pradėjome labai prastai, 13 taškų atsilikimas pradžioje buvo labai skaudus. Džiaugiuosi, kad pavyko išlyginti žaidimą ir žaidėme iki galo. Privalome rungtynių pradžią žaisti solidžiau“.

Anot jo, „Žalgirio“ krepšininkai yra puikiai pasiruošę fiziškai, turi puikų įžaidėją K. Pangosą, komanda labai susižaidusi.

„Šarūnas Jasikevičius atlieka puikų darbą treniruodamas šį kolektyvą. Čia jis kuria savo sistemą jau trečius metus. „Žalgiris turi licenciją. Mums išlikti Eurolygoje daug sudėtingiau, nes mes jos neturime licencijos. Norint išlikti Eurolygoje, mes turime kovoti ir Ispanijos pirmenybėse. Kad ir kaip ten būtų, Š. Jasikevičius puikiai atlieka savo darbą Kaune “, – spaudos konferencijoje kalbėjo Valensijos „Basket“ vyriausiasis treneris T. Vidorreta.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (81)