Į Kosovą atskrido 14 Lietuvos rinktinės krepšininkų, tačiau dviems iš jų pirmąsias pasaulio čempionato atrankos C grupės rungtynes teks stebėti iš šalies.

Vyriausiojo rinktinės trenerio D. Adomaičio sprendimu tarp dvylikos mačui registruojamų žaidėjų nepateko du jauniausi komandos nariai – 20-metis „Šiaulių“ vidurio puolėjas Laurynas Birutis ir 19-metis Kapo d'Orlando „Betaland“ (Italija) ekipos krašto puolėjas Arnoldas Kulboka.

Visgi šis stratego sprendimas nereiškia, kad šie du žaidėjai liks už dvyliktuko ribų ir Klaipėdoje sekmadienį vyksiančiose rungtynėse su Lenkijos rinktine.

„Tai tikrai nėra sprendimas, paliekantis žaidėjus už borto. Kitoms rungtynėms dvyliktukas gali keistis, apie tai iš naujo kalbėsime po mačo su Kosovu“, – dar prieš skrydį į Balkanus pažymėjo D. Adomaitis.

Ketvirtadienį į Kosovą atskridusi Lietuvos rinktinė vakarinės treniruotės nerengė. Vienintelę galimybę prieš rungtynes išmėginti senutėlės Prištinos „Pallati i Rinise dhe Sporteve“ (Jaunimo ir sporto rūmų) salę lietuviai turės penktadienį dieną.

Mačo išvakarėse šioje salėje dar vyko paruošiamieji darbai – statybininkai tvarkė aplinką, kėdes, įrenginėjo tvarkė techninę bazę, turinčią atitikti Tarptautinės krepšinio federacijos (FIBA) keliamus reikalavimus.
Prištinos Jaunimo ir sporto rūmai

Užsakomuoju reisu iš Palangos į Kosovą kartu su rinktine atskrido ir Lietuvos krepšinio federacijos prezidentas Arvydas Sabonis, grupė būgnais „ginkluotų“ ištikimiausių komandos sirgalių su savo lyderiu Sėkla.

Saugiai ir patogiai atvykome! #mesuzlietuva #fibaworldcup @fibawc

A post shared by Lietuvos krepšinio federacija (@krepsinionamai) on Nov 23, 2017 at 9:04am PST

Penktadienio vakarą rungtynės Prištinoje prasidės 20 val. Lietuvos laiku. Po jų Kosove lietuviai neužsibus – iš karto po mačo vyks į oro uostą ir skris atgal į Palangą. Jau sekmadienį mūsiškių lauks antrasis pasaulio čempionato atrankos išbandymas – susitikimas su Lenkijos rinktine.

Lenkai savo ruožtu penktadienio vakarą Bydgoščiuje susirems su Vengrija.

Lietuvos rinktinės sudėtis rungtynėms su Kosovu

Gynėjai

Adas Juškevičius (28 m., 194 cm, Panevėžio „Lietkabelis“)
Mindaugas Girdžiūnas (28 m., 188 cm, Klaipėdos „Neptūnas“)
Šarūnas Vasiliauskas (28 m., 188 cm, Trabzono „Trabzonspor“)
Renaldas Seibutis (32 m., 196 cm, Klaipėdos „Neptūnas“)

Puolėjai

Rokas Giedraitis (25 m., 198 cm, Vilniaus „Lietuvos rytas“)
Deividas Gailius (29 m., 201 cm, Burgoso „Miraflores“)
Arnas Butkevičius (25 m., 196 cm, Klaipėdos „Neptūnas“)
Gediminas Orelikas (27 m., 200 cm, Venecijos „Umana Reyer“)
Eimantas Bendžius (27 m., 203 cm, Santjago de Kompostelos „Monbus Obradoiro“)
Kšyštofas Lavrinovičius (38 m., 210 cm, Panevėžio „Lietkabelis“)

Vidurio puolėjai

Evaldas Kairys (27 m., 207 cm, Biujukčekmedžės „Demir Insaat“)
Vaidas Čepukaitis (28 m., 207 cm, Panevėžio „Lietkabelis“)
Lietuvos krepšinio rinktinės tvarkaraštis pasaulio čempionato atrankoje
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (37)