Permainingų rungtynių ketvirtajam kėliniui įpusėjus vilniečiai įgijo rekordinę 7 taškų persvarą (70:63), bet varžovai po R. Giedraičio ir Luke'o Sikmos tritaškių ją visiškai ištirpdė (74:73).

Likus žaisti 3,6 sek. Nielsas Giffay dvitaškiu per Eimanto Bendžiaus rankas atstatė pusiausvyrą (79:79).

Po minutės pertraukėlės D. J. Seeley paslydo – pratęsimas.

Jo metu aikštėje jau dominavo ALBA ekipa, kurios gretose pirmuoju smuiku griežė R. Giedraitis. Lietuvis per pratęsimą pelnė 7 taškus (tiek pat, kiek visa „Ryto“ komanda), o iš viso jų surinko 23.

Iniciatyvą iš savo rankų „Rytas“ paleido jau pačioje pratęsimo pradžioje, kai aikštėje žaidžiant M. Echodui keletą kartų šiurkščiai klydo gynyboje ir puolime, taip pat nesugebėjo atsikovoti kamuolių po savuoju krepšiu – vienos iš atakų metu ALBA turėjo net 3 papildomus šansus pelnyti taškus ir galų gale vieną iš jų išnaudojo.

Naudingiausias vilniečių žaidėjas Artiomas Parachovskis (16 taškų, 10 atkovotų kamuolių, 2 naudingumo balai) tuo metu sėdėjo ant atsarginių suolo.

Pastebėtina, kad vieną iš svarbiausių metimų pratęsime nusprendęs atlikti „Ryto“ kapitonas Chrisas Krameris atakuodamas iš toli pataikė net ne į lanką, o į lentą.

Varžovai šiose rungtynėse realizavo visas 10 mestų baudų. „Rytas“ pataikė 17 iš 22, dvi itin svarbias baudas baigiantis ketvirtajam kėliniui prametė A. Parachovskis.

Kovą po lenta vilniečiai laimėjo 37-29, bet varžovams nusileido pagal rezultatyvius perdavimus 18-23, kiek prasčiau metė ir dvitaškius, ir tritaškius.

„Rytas“: Artiomas Parachovskis 16 (7/9 dvit., 10 atk. kam., 24 naud. bal.), D.J. Seeley 16 (6/10 dvit., 1/6 trit.), Eimantas Bendžius 13, Martynas Echodas 10, Arnas Butkevičius 8 (7 atk. kam.), Chrisas Krameris 7, Mindaugas Girdžiūnas 6, Deividas Sirvydis 5, Rokas Stipčevičius 3, Dominique'as Suttonas 2 (1/4 dvit.) taškai.

ALBA: Rokas Giedraitis 23 (5/6 dvit., 3/7 trit., 4/4 baud.,3 atk. kam., 24 naud, bal.), Luke'as Sikma 19, Martinas Hermannssonas 15, Stefanas Peno 10, Nielsas Giffey 9 taškai.

Pažymėtina, kad šias rungtynes „Siemens“ arenos tribūnoje stebėjo Toronto „Raptors“ ekipos prezidentas Masai Ujiri, dėmesį skyręs vilniečių talento Deivido Sirvydžio pasirodymui. Visgi žiniasklaidai plačiau komentuoti savo viešnagės tikslą jis atsisakė.

Masai Ujiri

Vienos trečiojo turo rungtynės E grupėje jau buvo sužaistos antradienio vakarą – „Monaco“ (2/1) komanda išvykoje 72:68 nugalėjo Belgrado „Partizan“ (1/2).

E grupės turnyro lentelė
(vieta, komanda, pergalės, pralaimėjimai, pelnyti taškai, praleisti taškai, taškų santykis)

Kitą savaitę, sausio 22 d., „Rytas“ su ALBA susitiks Berlyne. Į kitą etapą – atkrintamąsias varžybas – pateks dvi geriausios grupės komandos.

Pirmajame Europos taurės „Top-16“ ture „Rytas“ 80:74 nugalėjo „Partizan“, o antrajame apmaudžiai 70:75 išleido pergalę iš rankų susitikime su „Monaco“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (190)