Nuo pat dvikovos pradžios į priekį šovė „Sūduvos“ krepšininkės, kurios prabėgus 6 minutėms jau turėjo dviženklį pranašumą (15:5), o pasibaigus ketvirčiui pirmavo 22:9. Antrajame kėlinyje vaizdas nesikeitė ir įpusėjus mačui LMKL vicečempionės buvo toli priekyje – 40:25.

Po didžiosios pertraukos „Kibirkštis“ toliau nesugebėjo artėti prie varžovių. Priešingai, marijampolietės savo persvarą padidino iki 20 taškų – 62:42.

Kai jau atrodė, kad „Sūduva“ iškovos pergalę sostinėje, vilnietės kilo į lemiamą šturmą. Per 4 minutes jos deficitą sumažino per pusę – 53:63. Toliau viešnios nieko nesukūrė puolime ir „Kibirkštis“ artėjo žaibo greičiu – 62:65. Likus 24 sekundėms Vita Kuktienė smeigė neįtikėtiną tritaškį, kuris išlygino rezultatą – 65:65. Maža to, „Kibirkšties“ žaidėjos apsigynė ir turėjo šansą laimėti, bet Justinos Kraujūnaitės dvitaškis skriejo pro šalį ir komandos turėjo žaisti pratęsimą.

Jo metu situaciją kontroliavo psichologinę persvarą turėjusios „Kibirkšties“ žaidėjos. Nors po Ritos Milieškienės taiklios baudos rezultatas buvo lygus (68:68), bronzos medalių laimėtojos spurtavo 7:0 – 75:68. Rankų nuleisti neketino ir „Sudūvos“ žaidėjos, kurios likus 26 sekundėms sumažino deficitą iki vieno taiklaus metimo – 73:75. „Kibirkštis“ realizavo abi baudas, apsigynė ir pergalės iš savo rankų nebepaleido.

„Kibirkštis“: Laura Juškaitė 17 (6 atk. kam.), Vita Kuktienė 13, Gabija Meškonytė 10 taškų.

„Sūduva“: Sandra Baliutavičiūtė 17, Rita Milieškienė 15, Neringa Skadaitė ir Laura Svarytė po 13 taškų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)