Be smulkias traumas besigydančių Manto Kalniečio, Janio Strelnieko ir Emmanuelio Mudiay besivertusiems žalgiriečiams per pirmąsias tris minutes taškus pelnė tik Lukas Lekavičius, o varžovų gretose iš toli pataikė net aukštaūgis Bryantas Dunstonas – 2:11. Puolime atkovojęs 2 kamuolius juos taškais vertė Joffrey Lauvergne, bet „Anadolu Efes“ atsiplėšė 6:18. Kėlinio pabaigoje tikslą pasiekė Nielso Giffey ir Karolio Lukošiūno tritaškiai bei Pauliaus Jankūno metimas iš vidutinio nuotolio – 14:22.

Antrąjį kėlinį atidarė sėkmingas N. Giffey žaidimas nugara (16:22), tačiau po to per 6 minutes žalgiriečių gretose pasižymėjo tik P.Jankūnas – 18:38. Maža to, traumą patyrė Karolis Lukošiūnas, o įžaidėjo funkcijas turėjo atlikti ir Edgaras Ulanovas. J. Lauvergne'as pelnė 4 taškus, N.Giffey pridėjo prasiveržimą su pražanga, bet „Anadolu Efes“ pataikė 3 tolimus metimus iš eilės, į kuriuos tritaškiu su sirena atsakė Artūras Milaknis – 28:49.

Iškart po ilgosios pertraukos 5 taškus pelnė L. Lekavičius, dvitaškį pridėjo Tyleris Cavanaugh (35:54). Dar du taškus įmetė L. Lekavičius, J.Lauvergne fiksavo dvigubą dublį – 39:57. Joshas Nebo rinko 3 taškus, P. Jankūnas smeigė tritaškį, bet Eurolygos čempionai ir toliau išlaikė solidžią persvarą – 45:67.

Ketvirtajame kėlinyje gražią ataką užbaigė J. Nebo, po dvitaškį pelnė E. Ulanovas, A. Milaknis ir Marekas Blaževičius – 53:74. Rungtynes uždarė E. Ulanovo tritaškis, T. Cavanaugh ir M. Blaževičiaus taškai – 60:82.

„Žalgiris“: J. Lauvergne'as 10 (12 atk. kam.), L. Lekavičius 9 (4 rez. perd.), N. Giffey 8 (2 per. kam.), P. Jankūnas 7, A. Milaknis, E. Ulanovas (5 rez. perd.) ir J. Nebo po 5, T. Cavanaugh ir M. Blaževičius po 4, K. Lukošiūnas 3 taškai.

„Anadolu Efes“: A. Tunčeras 18 (4/6 tritaškiai, 5 rez. perd., 2 per. kam.), A. Moermanas 16 (6 atk. kam.), F. Petruševas 11 taškų (8 atk. kam., 3 blokai).

Primename, kad prieš tai žalgiriečiai du kartus suklupo prieš Krasnodaro „Lokomotiv“ ir po sykį nusileido Bursos „Tofaš“ bei Panevėžio „Lietkabeliui“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (105)