Belgradas – miestas, kuriame 2018-aisiais „Karališkasis“ klubas paskutinį kartą į viršų kėlė Eurolygos taurę, o triumfą gerai mena dabartiniai ekipos žaidėjai Rudy Fernandezas, Walteris Tavaresas, Trey Thompkinsas, Anthony Randolphas ir Sergio Lullas.

Žvelgiant į šio sezono „El Clasico“ mūšius, „Real“ sirgaliai turi gerai pasukti galvą, norėdami prisiminti paskutinę saviškių pergalę principiniame derbyje.

Nuos jos prabėgo daugiau nei aštuoni mėnesiai – sostinės klubas laimėjo rugsėjo pradžioje vykusiame Supertaurės finale.

Vėliau į viršų rankas kėlė tik Šarūnas Jasikevičius ir jo kompanija – tiek Eurolygos kovose, tiek ACB lygoje bei Karaliaus taurės finale.

Į Belgradą „Barcelona“ atvyko kaip reguliariojo sezono nugalėtoja (21/7) bei finalo ketverto favoritė, „Real“ reguliariajame sezone finišavo ketvirta (18/10). Tačiau atkrintamosiose, skirtingai nei „Barca“, neužtruko ir tiesiausiu keliu pasiekė finalo ketvertą.

11-o Eurolygos titulo siekiantis „Real“ svarbiausias kovas pasitinka geros nuotaikos: fiksuoja 8 pergales paeiliui ACB ir Eurolygoje.

Tačiau per paskutinius porą metų dvikovos su „Barca“ nėra tai, kas keltų pozityvias emocijas „Real“ fanams: Š. Jasikevičiui pradėjus vadovauti „Barcelona“ Pablo Laso auklėtiniai vos tris kartus įveikė katalonų klubą per 14 susitikimų: dukart Supertaurės finaluose bei kartą ACB atkrintamosiose 2021-ųjų pavasarį.

„Real“ strategas P. Laso neteikia svarbos asmeniniams jo ir lietuvio susidūrimams vadovaujant komandoms greta šoninės linijos.

„Tai nėra Šaras prieš Pablo ar Pablo prieš Šarą. Tai yra „Barcelona“ prieš „Real“. Kvaila būtų galvoti, jog turiu įveikti Šarą.

Tai yra kvaila. Visada manau, kad svarbiausias dalykas – mano komandos pergalė prieš kitą komandą.

Šaras – puikus treneris, jis tą parodė „Žalgiryje“, tą demonstruoja ir „Barcelona“ klube, čia jis turi geresnius žaidėjus. Manau, kad ketvirtadienį mums abiems gali atsirasti proga staigmenoms. Bet mes žaidėme tiek kartų, tad puikiai pažįstame vienas kitą“, – teigė P. Laso.

Anot jo, nors komandos tarpusavyje susitinka dažnai, kiekviena dvikova yra atskira istorija.

„Abi komandos turi puikių žaidėjų, Nikola Mirotičius, Walteris Tavaresas... Kiekvienas gali imtis lyderio vaidmens tokiose rungtynėse.

Tiek Šaras, tiek aš labai pasitikime savo krepšininkais. Nesidžiaugiu, jog pralaimėjome ankstesnėse dvikovose, tačiau ketvirtadienį – naujas baltas lapas“, – dar prieš kelionę į Belgradą AS.com svetainei teigė P. Laso.

Teoriškai „Barca“ turi daugiau argumentų ties perimetru, „Real“ gali pasigirti galinga priekine linija, kurioje pirmaisiais smuikais griežia 220 cm ūgio bokštas iš Žaliojo Kyšulio W. Tavaresas ir prancūzas Vincentas Poirier.

W. Tavaresas neabejoja, pergalė ketvirtadienį leistų pamiršti ankstesnių pralaimėjimų „Barcai“ skonį.

„Jie prieš mus laimėjo jau penkis kartus paeiliui. Kiekvienos rungtynės su jais yra svarbios, bet jeigu laimėsime dabar, pamiršime visus pralaimėjimus“, – įsitikinęs „Real“ bokštas.

W. Tavaresas gyrė savo oponentą Brandoną Daviesą, prieš kurį prireiks gero asmeninio pasirodymo.

„Tai bus puiki dvikova. Nenoriu sakyti, kad su juo žaisti man yra sunku, bet jis yra puikus krepšininkas, gerai žaidžia puolime. Jis bando mane pagauti, pergudrauti, mesti tritaškius. Reikės mėgautis dvikova ir parodyti, ką galime geriausio“, – kalbėjo W. Tavaresas.


„Barcelona“ pretenduoja aštuntą kartą prasibrauti į Eurolygos finalą.

Katalonijos klubas čempionu iki šiol buvo tapęs 2003-iaisias – tuomet pirmą iš keturių savo titulų kaip žaidėjas pelnė ir Š. Jasikevičius – bei 2010-aisiais.

Pernai finale Katalonijos klubą pranoko Stambulo „Anadolu Efes“ ekipa.

Finalo ketvertas Belgrade Š. Jasikevičiui nėra naujiena: čia strategas kovojo su „Žalgiriu“ 2018-aisiais, tuomet Kauno klubas liko trečias.

Primename, kad šiemet finalo ketvertą turėjo priimti Berlynas, bet Eurolyga pakeitė varžybų vietą dėl Vokietijos vyriausybės ribojimų, susijusių su pandemija.

Turnyro organizatoriai džiaugėsi, jog šįkart visi bilietai buvo išparduoti praėjus mažiau nei parai nuo ketvirtfinalių serijų pabaigos.

Eurolygos finalo ketverto tvarkaraštis:

Ketvirtadienis, pusfinaliai

19 val. Stambulo „Anadolu Efes“ – Pirėjo „Olympiakos“

22 val. „Barcelona“ – Madrido „Real“

Šeštadienis

17 val. Rungtynės dėl 3-ios vietos

20 val. Finalas


Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją