2013-aisiais, dar pats vilkėdamas „Barcelonos“ komandos marškinėlius, Šarūnas Jasikevičius stebėjo F. Reyeso ir „Real“ triumfą. 206 cm ūgio puolėjas tąsyk žaidė nesulaikomai, tapo Ispanijos ACB lygos finalo serijos naudingiausiu žaidėju (MVP), o „Real“ susigrąžino šalies čempionų titulą.

Prabėgo penkeri metai, 42-ejų Šaras jau stovi prie „Žalgirio“ vairo, o nepailstantis ir varžovus po krepšiais toliau sėkmingai išsistumdantis 38-erių Felipe vėl baudžia lietuvio atstovaujamą kolektyvą.

„Ir vėl tu, Felipe?“, – turėjo klausti Š. Jasikevičius, stebėdamas F. Reyeso pasirodymą“, – savo publikacijoje švelniai ironizuoja Ispanijos portalo AS žurnalistas Ricardo Gonzalezas. – Felipe šį kartą buvo didis, jis nukalė „Real“ kelią į gyvybiškai svarbią pergalę sudėtingose rungtynėse.“

Tikra tiesa – veterano F. Reyeso pasirodymas Madride buvo itin produktyvus.

Aukštaūgis ant parketo praleido vos 13 min., tačiau per šį laiką suspėjo pelnyti 16 taškų, pataikydamas 6 dvitaškius iš 7 ir visas 4 baudas, atkovojo 3 kamuolius, išprovokavo 6 pražangas (pats prasižengė 4 kartus) ir surinko 21 naudingumo balą – daugiausiai iš visų aikštėje pasirodžiusių krepšininkų.

Laiku ir reikiamoje vietoje sugebantis atsidurti F. Reyesas svarbius taškus rinko ir lemiamame, paskutiniame kėlinyje. Nors gynyboje suspėti paskui jaunesnius varžovus veteranui jau pavykdavo ne visada, puldamas jis vertė kamuolį į krepšį ir per Pauliaus Jankūno, ir per Aarono White'o, ir per Antano Kavaliausko rankas.

38 year old @9FelipeReyes still dominating in the paint with 16 points for @RMBaloncesto pic.twitter.com/UR5d98aW8t— EuroLeague (@EuroLeague) March 22, 2018

„Tai – labai svarbi pergalė, kadangi „Žalgiris“ yra tiesioginis mūsų varžovas. Reguliariajame sezone dar liko sužaisti dvejas rungtynes, bet mes esame laimingi ir patenkinti dėl darbo, kurį atlikome Madride.

Bet kuriuo atveju, bandysime laimėti ir dvejas paskutines rungtynes, kad užsitikrintume namų aikštės pranašumą ketvirtfinalyje, – po pergalės prieš „Žalgirį“ kalbėjo pats „Real“ kapitonas F. Reyesas, nepamiršęs pagirti ir varžovų kovingumo, – Rungtynės buvo sunkios, „Žalgiris“ metė rimtą iššūkį, nors tai ir neatsispindi naudingumo statistikoje.“

Ir iš tikrųjų, jei pasibaigus mačui komandas skyrė tik 7 taškai, pagal naudingumo balus „Real“ žalgiriečius pranoko net 121-73.

Įtakos tokiai statistikos „anomalijai“ turėjo ir faktas, kad šeimininkai šiose rungtynėse išprovokavo 28 varžovų pražangas (žalgiriečiai – 16) ir metė net 30 baudos metimų („Žalgiris“ – vos 9). Anot pyktelėjusio Š. Jasikevičiaus, taip nutiko dėl skirtingo taisyklių traktavimo abiem komandoms.

„Turime paminėti didžiulius baudos metimų skirtumus – tiek mestų, tiek sušvilptų prieš mus. Man nesvarbu, duos man baudą, ar neduos, bet reikia sakyti dalykus tokius, kokie yra. Kaip gali paaiškinti? Į vieną pusę švilpė, o į kitą – ne. Kaip kitaip? Daug veržėmės“, – teigė žalgiriečių treneris.

Felipe Reyesas išsaugojo „Real“ viltis Eurolygoje“, – penktadienį trimituoja ir ispanų portalas 20minutos.es, liaupses nuo 2004-ųjų „Real“ atstovaujančiam aukštaūgiui žarsto „Marca“, ir kiti ispanų tinklalapiai.

Pažymėtina, kad F. Reyesas prieš „Žalgirį“ sužaidė rezultatyviausias ir efektyviausias sezono rungtynes, nors dar antradienį vykusioje akistatoje su Valensijos „Basket“ veteranas aikštę paliko be naudingumo balų ir su 1 pelnytu tašku.

Apskritai „Žalgirį“ triskart Europos čempionas Felipe skaudžiai baudžia toli gražu ne pirmą kartą.

Būtent žaisdamas su žalgiriečiais 2015-2016 m. sezone puolėjas pasiekė asmeninį savo rezultatyvumo rekordą, rungtynėse pelnydamas 24 taškus (32 naudingumo balai).

Visgi, nors F. Reyeso pasirodymas ir buvo itin svarbus, „Real“ strategas Pablo Laso po mačo stengėsi neišskirti nė vieno savo auklėtinio ir tvirtino, kad anksčiau atitrūkti nuo „Žalgirio“ jo komandai kliudė ir atsitiktinumų dėka.

„Iš esmės gynėmės gerai, žadėme gerai, nors varžovai ir kibo į atlapus, išplėtė žaidimą puolime, dalijosi kamuoliu. Tačiau reikia pripažinti, kad sėkmė kartais buvo ne mūsų pusėje. Pavyzdžiui, pirmojo kėlinio pabaigoje sulig sirena tritaškį pataikė Beno Udrihas, Vėliau 4 kartus iš eilės pataikė Milaknis, bet ilgainiui mes susitvarkėme su šiomis problemomis ir ateitį galime nulemti patys. Kovosime dėl namų aikštės pranašumo atkrintamosiose“, – rankomis trynė P. Laso.

Lyginant su likusiu „Žalgirio“ tvarkaraščiu, „Real“ kelias reguliariojo sezono pabaigoje atrodo rožėmis klotas.

Jei kauniečiai žais su Maskvos CSKA ir Pirėjo „Olympiakos“, „Real“ laukia akistatos su turnyro lentelės apačioje esančiomis komandomis – išvykoje su Belgrado „Crvena Zvezda“ ir namie su Bambergo „Brose“.

Laimėjusi abu mačus „Real“ komanda tikrai išsaugotų ketvirtąją poziciją, o gal net ir pakiltų į trečiąją turnyro lentelės vietą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (12)