Ispanas dar niekada vidutiniškai per rungtynes nepelnydavo po 20,4 taško, neatkovodavo po 8,9 kamuolio ir neatlikdavo po 4,6 rezultatyvaus perdavimo. Tačiau tai kiek mažiau nei po mėnesio 26 gimtadienį švęsiantį ispaną mažai guodžia.

Memfio komanda jau trečius metus iš eilės neįstengia žengti toliau pirmo NBA atkrintamųjų varžybų rato. Maža to, ji pasiekė savotišką NBA antirekordą, nes per tris skirtingas serijas nesugebėjo iškovoti nė vienos pergalės.

Užpernai „grizliai“ 0:4 nusileido „San Antonio Spurs“, pernai – „Phoenix Suns“, o šįmet tokiu pat rezultatu – „Dallas Mavericks“ ekipoms.

„Tai varo mane į neviltį, – guodėsi P.Gasolis. – Pralaimėjimas šių metų serijoje – pats skaudžiausias mano karjeroje“.

„Grizzlies“ komandai pasitraukus iš kovos dėl NBA aukso žiedų, ispanas žadėjo kuo greičiau vykti namo. „Pasiilgau artimųjų, – aiškino puolėjas. – Porą savaičių noriu pamiršti krepšinį, nes šis sezonas mane tiesiog išsunkė“.

Ilgai ilsėtis P.Gasolis neketina. Artimiausias jo pasirodymas numatytas vasaros pabaigoje Japonijoje, kur ispanas su savo šalies rinktine mėgins dar kartą pademonstruoti savo išskirtinį talentą.

„Jūs dar nematėte geriausio Gasolio. Esu jaunas ir ambicingas. Galiu sunkiu darbu patobulinti savo žaidimą“, – pareiškė krepšininkas. Dabar jis pergalių ir sėkmės su Ispanijos rinktine trokšta labiau nei bet kada.

„Aišku, sėkmė padėtų man pamiršti visus pralaimėjimus ir nusivylimus, – teigė puolėjas. – Geras pasirodymas su nacionaline komanda man reikštų labai daug“.

Savo šalies rinktinei pernai vykusiame Europos čempionate Belgrade P.Gasolis negalėjo padėti dėl pėdos traumos. Dar tuomet apgailestaudamas jis tikino, kad planetos pirmenybių Japonijoje nė už ką nepraleistų.

Vienas populiariausių krepšininkų Ispanijoje ir Europoje tikino, kad Japonijoje laukia kieta ir sunki kova dėl pasaulio čempionų vardo.

„Ispanijos rinktinė dabar labai aukštai vertinama ir visuomet įrašoma į favoritų sąrašą, – sakė jis. – Ten susirinks daugybė talentingų žaidėjų ir pajėgios komandos. Jeigu iškovosime medalius, bus nuostabu“.

Prakalbęs apie galimus priešininkus P.Gasolis pirmiausia užsiminė apie JAV rinktinę: „Pamatysime, kokią komandą surinks amerikiečiai“. Galbūt jis tikisi, kad būtent su jais ispanai spręs ginčą, kas labiau vertas planetos čempionų vardo.