Pats P. Gasolis yra „Eurobasket“ turnyrų rezultatyviausias žaidėjas. Aukštaūgio sąskaitoje – 58 rungtynės ir 1183 taškai.

Jis laimėjo medalius su Ispanijos rinktine septyniuose dalyvautuose Europos čempionatuose, iš kurių trijuose pasidabino aukso medaliu (2009, 2011 ir2015 metais).

Kiekvienai pozicijai parinkęs žaidėją, P. Gasolis kartu ir paaiškino savo sprendimą.

1. DRAŽENAS PETROVIČIUS

„Manau, kad tai yra visų laikų geriausias įžaidėjas. Deja, negalėjome mėgautis jo žaidimu ilgesnį laiką dėl ankstyvos jo žūties tragiškame incidente. Draženas buvo ypatingas, toks kaip Luka Dončičius“, – sakė P. Gasolis.

2. NIKAS GALIS

„Gynėjo pozicijoje sudėtinga buvo apsispręsti, tačiau pasirinkau N. Galį. Čia aišku galėjo tikti ir Juanas Carlosas Navarro, mano geras draugas, su kuriuo FIBA turnyruose patyrėme daug įspūdingų akimirkų.

3. TONI KUKOČIUS

„Dar vienas sudėtingas pasirinkimas, tačiau išskyriau T. Kukočių. Jis buvo vienas pagrindinių žaidėjų, įkvėpusių mane, kai augau. Jo galimybės žaisti už baudos aikštelės ribų ir įgūdžiai mane žavėjo“, – tęsė P. Gasolis.

4. DIRKAS NOWITZKIS

5. ARVYDAS SABONIS

„Toliau nelabai daug turėjau dvejonių – D. Nowitzkis ir A. Sabonis. Šie du vyrukai yra iš skirtingo laikmečio ir skirtingų kartų, tačiau jie daugiau nei įspūdingi. Man buvo svarbu, kiek jie nuveikė ir turėjo įtakos žaisdami. Abu jie buvo mano dievukai“, – sakė P. Gasolis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)