Trimis pergalėmis iš eilės „Žalgiris“ Eurolygos sezoną buvo pradėjęs dar 2012-aisiais, kai komandai vadovavo Joanas Plaza. Koronaviruso pandemijos pažymėtas 2020-2021 m. sezonas taip pat pradėtas itin sėkmingai, tačiau po laimėtų rungtynių Belgrade M. Schilleris apie šį pasiekimą kalbėti nenorėjo – treneris tvirtino to nesureikšminantis ir jau mąstantis apie ketvirtadienio namų rungtynes su Stambulo „Anadolu Efes“.

„Mes nekalbame apie tai, žiūrime tik į kitas rungtynes. Tikrai, juk dabar laukia kitas susitikimas – jau po 48 valandų“, – Belgrade šyptelėjo M. Schilleris. Tačiau apie pasiektą pergalę prieš „Crvena Zvezda“ austras mintimis dalijosi labai noriai.

„Žinojome, kad kova bus labai fiziška. Ruošėmės tam, norėjome patys būti agresyvūs. Pradžioje tai nelabai pavyko, bet ilgainiui mes atradome savo ritmą ir tuo esame labai patenkinti. Jie pelnė labai daug taškų trečiame kėlinyje (27, – red. past.) – negalėjome susitvarkyti su jų „pikenrolais“. Bet didžiuojuosi savo vaikinais, kai šiek tiek pamokyti ir apstumdyti jie susitelkė, atstatė krūtines ir sugebėjo įrodyti savo pranašumą“, – dėstė treneris.

Ketvirtajame kėlinyje „Žalgirį“ puolime buvo ištikęs taškų badas – kauniečiai net 7 minutes negalėjo pataikyti į krepšį ir leido varžovams priartėti iki 69:67. Visgi lemiamu momentu užstrigo ir aikštės šeimininkai, o žalgiriečiai pergalę įtvirtino baudų metimais.

„Mums nepavyko sėkmingai dalintis kamuoliu. Pirmoje pusėje tai veikė labai gerai, bet įtemptose rungtynėse ilgainiui dalijimasis ėmė strigti. Manau, dėl to užstrigo ir mūsų puolimas“, – pažymėjo treneris.

M. Schilleris gyrė šį kartą ant parketo ilgiausiai iš visų žalgiriečių – net 30 min. praleidusį Roką Jokubaitį. Anot krepšinio specialisto, jaunasis gynėjas geriausiai tiko gintis prieš varžovų atakų lyderį Jordaną Loydą.

„Man reikia pasižiūrėti įrašą, bet aš pažymėčiau, kad Jokubaitis labai gerai tiko žaidimui prieš Loydą. Iš tikrųjų prieš tokį žaidėją gintis labai sudėtinga. Neplanavau, kad Rokas žais tiek ilgai. Žinoma, minutės yra svarbu, ypač per dvigubas savaites. Nesinori, kad krepšininkas rungtyniautų ilgiau nei 30 minučių. Bet jeigu rungtynės to reikalauja, tai reikia daryti. Mes ne kompiuteriai, kur tu gali įvesti skaičius. Tiesiog tokia buvo rungtynių eiga. Pirmoje pusėje jis labai gerai puolė, be to, jutome, kad jis geriausiai tinka gintis prieš Loydą“, – dėstė M. Schilleris.

J. Loydas per 31 min. pelnė 19 taškų, bet tikslą pasiekė tik 6 iš 15 amerikiečio metimų.

Gražių žodžių M. Schilleris negailėjo ir rezultatyviausiam žalgiriečiui Lukui Lekavičiui, mačą užbaigusiam su 16 taškų. Apskritai, austras gyrė visą ekipą ir jos besiformuojantį charakterį.

„Žinau, kad Lukas šioje arenoje prieš 2-3 metus buvo sužaidęs labai geras rungtynes. Mes apie tai kalbėjome prieš susitikimą, manau, kad jis tai prisiminė. Ir Luko greitis, ypač prieš Ognjeną Kuzmičių lemiamu momentu, buvo labai svarbus. Tai yra komandinis sportas ir visi bando prisidėti. Praėjusį kartą Thomas Walkupas sužaidė labai geras runtgynes, o dabar prisidėjo kiti. Tokia turi būti komanda, – tvirtino jis. – Manau, kad vietą komandoje vis geriau randa ir Augustine'as Rubitas. Jis – 31-erių žaidėjas su daugybe patirties. Jis kolektyve jaučiasi vis geriau.“

Lukas Lekavičius Belgrade

„Dabar turime 48 valandas, todėl visų pirma turime grįžti į viešbutį, o rytoj (trečiadienį, – red. past.) skrisime į Kauną. Turėsime nesunkią treniruotę, o kitą dieną susirinksime rengtis rungtynėms su „Anadolu Efes“, – dėstė M. Schilleris.

Su Turkijos komanda žalgiriečiai ketvirtadienį susirems 20 val. „Anadolu Efes“ prieš vizitą Kaune iškovojo pirmąją pergalę šio sezono Eurolygoje – 93:72 išvykoje sutriuškino Berlyno ALBA ekipą.

"Crvena Zvezda" – "Žalgiris" statistika
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (41)