Panevėžio komanda nuo birželio 7-osios vėlyvo vakaro jau galės planuoti poilsį, jei LKL finalo serijos penktosiose rungtynėse ketvirtą kartą nusileis Vilniaus „Rytui“.

Solidžiausio palaikymo finale (6180 žiūrovų „Cido“ arenoje) sulaukęs Aukštaitijos klubas buvo labai arti to, jog turėtų bent dar vienerias rungtynes savo aplinkoje.

Bet ketvirtajame serijos mače „Lietkabelis“ savo arenoje 77:78 (22:19, 16:28, 20:7, 19:24) nusileido sostinės klubui ir lenktynėse iki keturių pergalių atsilieka 1-3.

Dabar „Lietkabelis“ vaikšto itin plonu ledu – lygos istorijoje nė vienas klubas neišsigelbėjo finalo serijoje atsilikdamas 1:3.

„Dvikova tokia, kokios ir tikėjomės, daug kontakto, daug agresijos, buvo labai puiki atmosfera, kaip ir priklauso finalui. O pabaigoje rezultatą lėmė detalės“, – kalbėjo ekipos kapitonas.

– Strategas teigė, jog iki pertraukos „Lietkabelis“ nedemonstravo savo žaidimo, per antrą ketvirtį atkovotas tik vienas kamuolys, kas nutiko iki ilgosios pertraukos?, – po dvikovos spaudos konferencijoje paklaustas V. Lipkevičius.

– Noro daug, kartais tas per didelis noras pakiša koją. Toks vaizdas, jog mums čia šioje serijoje uždėta favoritų etiketė.

Mes nesame favoritai, kaip sezono metu buvome tie silpnesnieji kovoje dėl titulo, taip ir šioje serijoje likome tokiais.

Dabar yra 1-3, dar nieko nepralaimėjome, serija iki 4-ių pergalių. Pailsime ir ruošiamės kitoms rungtynėms.

– Kas bus svarbiausia artimiausioje dvikovoje Vilniuje?

– Kaip ir visoje serijoje, parodyti charakterį ir norą. Kažkokių taktikų nebeprigalvosi, visi viską vieni apie kitus žino, viskas išanalizuota.

Dvikovos baigtis priklausys nuo charakterio ir didelio noro.

Svarbiausia, atvykus neparodyti, jog norime jau atostogų. Ne, mes norime žaisti ir stengtis laimėti.

– Strategas Nenadas Čanakas teigė, jog paskutinės atakos metu neužfiksuota pražanga prieš G. Oreliką, kaip jūsų akimis atrodė tas momentas?

– Žinau, kad tokie komentarai kainuoja. Tai tiesiog dar kartą pasižiūrėkite ir klausimų neliks.

– Teko jums su „Žalgiriu“ žaisti LKL finale, kiek ši atmosfera yra panaši ar net pranoksta ankstesnių finalų emocijas?

– Tai yra puiku, kiekvienas profesionalus krepšininkas žaidžia dėl galimybės būti tokioje atmosferoje.

Jaunesniems žaidėjams patariau – turite džiaugtis ir neužsidėti papildomo spaudimo. Ne kiekvienas krepšininkas turi tokią galimybę. Reikia mėgautis tokiomis akimirkomis. Tai, kiek dabar Panevėžyje renkasi sirgalių yra vau.

Matote, Vilniuje nesugeba didelės arenos užpildyti, tai reikia mažąją rinktis. O pažiūrėkite Panevėžyje, kiek jų, 6500 žiūrovų šiandien buvo? Nėra apie ką kalbėti, ačiū jiems už palaikymą.

– Ar keista dėl „Ryto“ sprendimo tęsti finalą treniruočių salėje?

– Man nekeista.

– Ar jaučiasi, jog kai kurie žaidėjai perdega, nesusitvarko su įtampa?

– Kiekvienas krepšininkas apie save galėtų pakalbėti. Tiesiog mes, kaip komanda, iš to didelio noro perdegėme. Buvo kelios rungtynės, kuriose tiesiog sudegėme. Pailsime, persikrauname ir einame toliau kovoti.

– Ar prie to perdegimo prisideda tai, kad pusfinalyje įveiktas „Žalgiris“?

– Nori ar ne, norint įveikti „Žalgirį“, prireikė per daug jėgų. Tai Eurolygos komanda. Manau, daug fizinių ir emocinių resursų išnaudojome pusfinalyje.

Bet tai nepasiteisinimas, žaidžiame iki keturių pergalių ir laimės stipresnė komanda. Nebus jokių atsitiktinumų.

– Ar galima sakyti, kad komanda dabar ant prarajos?

– Kokia čia praraja, nesame mes favoritai. Nelaimėsime, niekas mūsų nenuteis, jei laimėsime, turėsime dar vieną šansą Panevėžyje.

Žiūrime į artimiausias rungtynes ir ruošiamės joms.

– Jūsų manymu, kodėl šioje serijoje „Lietkabelis“ nėra favoritas?

– Į klubų biudžetus pažvelkite.

– Bet žaidėjai ant parketo žaidžia.

– O žaidėjai pinigus gauna už ką? Šiaip sau, ar už kažkokį lygį? Jei biudžetai skiriasi kartais, kaip mes galime būti favoritais? Jei mes pagal biudžetą žaidžiame „n“ kartų geriau, nereiškia, kad tampame LKL favoritais. „Žalgiris“ ir „Rytas“ turi kelis kartus didesnį biudžetą už mus.

Sostinės komanda – favoritė, tą jie bando nusimesti nuo savęs.

– Daug kovos, emocijų, kaip po finalo rungtynių pavyksta užmigti, kaip pavyksta pailsėti prieš naujas dvikovas?

– Žaidžiame kas trečią dieną, natūralu, po rungtynių daug emocijų, reikia laiko, kad jos nurimtų. Pirmą naktį truputį mažiau miegi, kitą dieną ruošiesi jau kitai akistatai, nėra kada labai liūdėti.

– „Jeep“ arenos specifika, kodėl ten taip sudėtinga žaisti?

– Maža salė, ji pilna, o to Vilniuje dažnai nebūna, tad akustika kita. Bet klausimas ne man.

Mačiau ir socialinėje erdvėje žurnalistai su šypsena priėmė „Ryto“ sprendimą, visi viską supranta.

– Ar per šias rungtynes buvo geriausia atmosfera „Cido“ arenoje šiame sezone?

– Sunku pasakyti, nuo atkrintamųjų su „Žalgiriu“ tai tęsiasi. Per kiekvienas rungtynes tas palaikymas kilo ir kilo. Šiandien tikrai buvo vau. Ta marškinėlių akcija... Tikrai geriausia atmosfera. Tikiuosi, dar turėsime galimybę grįžti į Panevėžį ir tą atmosferą pakelti į naujas aukštumas.

„Rytas“ 21-ą kartą kovoja LKL finale, tačiau čempionu titulu paskutinį kartą džiaugėsi prieš 12 metų.

„Lietkabelis“ antrą kartą LKL istorijoje žaidžia finale, jame kovojo 2017 metais.

Serijos tvarkaraštis:

Gegužės 26 d. Vilnius, „Rytas“ – „Lietkabelis“ 68:77

Ggeužės 29 d. Panevėžys, „Lietkabelis“ – „Rytas“ 66:88

Birželio 1 d. Vilnius, „Rytas“ – „Lietkabelis“ 85:63

Birželio 4 d. Panevėžys, „Lietkabelis“ – „Rytas“ 77:78

Birželio 7 d. Vilnius, „Rytas“ – „Lietkabelis“

Birželio 9 d. Panevėžys, „Lietkabelis“ – „Rytas“ (jei reikės)

Birželio 12 d. Vilnius, „Rytas“ – „Lietkabelis“ (jei reikės)

Mažajame „Betsafe-LKL“ finale traumų išretinti „Šiauliai“ nesugebėjo duoti rimtesnį atkirtį čempionų titulo netekusiam Kauno „Žalgiriui“. Kazio Maksvyčio auklėtiniai penktadienį Šiauliuose triumfavo 89:76 (23:26, 21:14, 23:15, 22:21), laimėjo seriją iki 4 pergalių 4-0 ir pirmąkart istorijoje pasidabino lygos bronzos medaliais.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)