Dainiaus Adomaičio auklėtiniai svečiuose 99:83 (29:26, 26:20, 24:14, 20:23) nugalėjo Pasvalio „Pieno žvaigždžių“ (13-10) krepšininkus, kuriems daugiau nei pusę rungtynių vadovavo ne Gediminas Petrauskas, o jo asistentas Virginijus Sirvydis.

Nugalėtojus į priekį vedė 19 taškų pelnęs ir 10 kamuolių atkovojęs Martynas Echodas. Jo sąskaitoje – 32 naudingumo balai. Pralaimėtojų gretose išsiskyrė 19 taškų įmetęs Yannickas Franke.

Šeimininkai pusantro kėlinio sėkmingai kibo „Rytui“ į atlapus, bet tuomet G. Petrauskas už antrąją techninę pražangą buvo išvarytas į rūbinę, o be savo generolo likusi kariauna pradėjo byrėti.

Vilniečiai antrojo ketvirčio viduryje atsilikinėjo 35:36, bet po varžovų stratego išvarymo spurtavo 14:4 bei išsiveržė į priekį 49:40.

Antroje mačo pusėje svečiai toliau bėgo į priekį. Trečiąjį kėlinį jie baigė spurtu 15:4 bei nutolo jau 79:60.

Paskutinysis kėlinys tebuvo formalumas, kurio metu „Rytas“ nepaleido solidaus pranašumo bei nuskambėjus finalinei sirenai šventė užtikrintą pergalę.

Šiose rungtynėse „Ryto“ gretose debiutavo ir pirmuosius 2 taškus per 6 minutes „Betsafe-LKL“ čempionate pelnė 20-metis Einaras Tubutis. D. Adomaitis džiaugėsi, jog puolėjas prieš Europos taurės ketvirtfinalį Valensijoje leido kiek atsikvėpti Eimantui Bendžiui.

„Jam tai yra gera praktika, geras šansas parodyti save ir žengti dar žingsnį į priekį. Jis gerai dirba treniruotėse, stabiliai žaidžia „Perle“, vadinasi, mūsų sistema darbą daro gerai. Žaidėjas ateina paruoštas ir neiškrenta iš konteksto“, – po rungtynių kalbėjo D. Adomaitis.

Svečiai metė net 31 tritaškį, iš kurių pataikė 13.

„Žinojome, kad kai kuriose situacijose varžovai padeda vienas kitam ir bandėme tai išnaudoti. Kai kuriose situacijose gavosi taip, kad tritaškius norėjome mesti mes, o kitose – baudėme juos už jų riziką“, – sakė D. Adomaitis.

Pasvaliečiai šiame susitikime turėjo daug vargo prie baudų metimo linijos. Jie realizavo 23 baudų metimus iš 38 (61 proc. taiklumas), kuomet jų varžovai – 18 iš 22 (82 proc. taiklumas).

„Pats noriu atsiprašyti, pavedžiau komandą, nereikėtų būti išvarytam taip anksti. Žaidėjams tai buvo sukrėtimas, kartais jis suveikia į naudą, kartais ne. Mes galėjome mesti ir daugiau baudų metimų. Šie metimai yra labdara, taškus reikia susirinkti“, – sakė G. Petrauskas.

„Pieno žvaigždės“: Yannickas Franke 19, Tomas Lekūnas 13, Karolis Petrukonis (9 atk. kam.) ir Jay Threattas po 11.

„Rytas“: Martynas Echodas 19 (10 atk. kam., 32 naud. Bal.), Chrisas Krameris ir Eimantas Bendžius po 14.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (106)