Po triuškinamos pergalės sostinės klubo strategas Dainius Adomaitis negailėjo padėkų susirinkusiems gerbėjams ir pagyrų žaidėjams.

„Pirmiausia „ačiū“ sirgaliams už tą gerą atmosferą, kurios visi žaidėjai buvo pasiilgę. Malonu visada žaisti tokioje aplinkoje.

Pirmų rungtynių pradžia nervinga, daug nekokybiško žaidimo, neteisingų sprendimų, bet noriu vyrus pagirti už energiją ir atsidavimą aikštelėje. Kiekvienas prie savų sirgalių nori pasirodyti, dėl to buvo prastų sprendimų“, – prastą pirmą ketvirtį paaiškino D. Adomaitis.

Nors „Ryto“ vyriausiojo stratego treniruojamų ekipų stiprioji pusė dažniausiai būna efektyvus puolimas, šįkart krepšinio specialistas džiaugėsi ir darbu kitoje aikštės pusėje.

„Gynyba tenkino, tik vienu metu paleidome varžovus į jų stipriąsias puses. Dažnai versdavome juos žaisti taip, kaip norėjome – į silpnąsias puses. Tačiau ant parketo išėjęs jaunimas pridarė per daug klaidų. Jie turi išnaudoti savo šansą lyg tai būtų paskutinė jų galimybė gyvenime“ – perspektyviųjų savo žaidėjų negailėjo D. Adomaitis.

Paklaustas apie Evaldo Kairio svarbą aikštėje, treneris nedaugžodžiavo.

„Žinojome jo galimybes, žaidimo stilių ir pritaikome žaidimą Evaldo stiliui. Jis sužibėjo abiejose aikštės pusėse“, – auklėtinį pagyrė „Ryto“ strategas.

Puikus E. Kairio žaidimas atpirko prastoką Martyno Echodo pasirodymą. Šis aukštaūgis tepelnė 3 taškus (1/4 dvitaškis, 1/6 bauda).

„Manau, kad tai yra psichologija. Jis buvo patyręs čiurnos traumą Vlado Garasto taurėje ir tik prieš dvi dienas grįžo į rikiuotę. Treniruotėse atrodė neblogai, bet rungtynės yra kitkas“, – nesėkmingos dienos nesureikšmino D. Adomaitis.

Išgirdęs klausimą apie apie Dominique'ą Suttoną strategas nusišypsojo.

„Jis yra energinis žaidėjas. Tu negali jų visiškai įspausti į rėmus. Energija sudegs ir rėmai dar sudegs. Jis labai nori, žiūri, kaip padėti komandai. Ta jo energija yra labai reikalinga. Retai gali surasti žaidėjus, kurie žaidžia 100 procentų net pirmaudami 20 ar 30 taškų“, – pasakojo sostinės klubo treneris.

Nors „Rytas“ su svečių ekipa vargo neturėjo, dėl Chriso Kramerio traumos ir Matto Farrello paleidimo teko verstis tik su trimis antrosios linijos žaidėjais. Paklaustas apie pastarąjį D. Adomaitis atskleidė kitą istoriją, nei spaudos pranešime teigė klubo sporto direktorius Linas Kleiza.

„Mes M. Farrellu tikėjome, buvome surinkę daug informacijos apie jį. Žinia atėjo iš jo ir agento. Jie kreipėsi. Mattas pasakė, kad viskas – dėl šeimyninių aplinkybių. Sakė, kad jo galva dabar JAV, tad paprašė paleisti.

Nėra tikslo mojuoti sutartimi po akimis, jei žmogus pats nori išvykti, sprendimas labai lengvas. Mums tai yra labai bloga situacija dėl rotacijos, bet iš žmogiškos pusės buvo lengvas sprendimas – jis nebegali likti su komanda.

Dabar ieškosime žaidėjo, kuris gali žaisti abejose aikštės pusėse. Mindaugas Girdžiūnas su tuo neturi bėdų. Žiūrėsime rinkos situaciją. Faktas, kad norime kuo greičiau surasti tą žaidėją“, – situaciją atskleidė krepšinio specialistas.

D. Adomaitis, vertindamas naująją savo darbovietę, nusišypsojo.

„Man gera. Man krepšinis labai patinka, myliu šį žaidimą. Man išeiginių nereikia. Salė – antra vieta po namų, galiu čia būti“, – džiaugsmo neslėpė „Ryto“ strategas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (16)