Pirmoje pusėje „Lietkabelis“ dažniau buvo priverstas vytis varžovus, po ilgosios pertraukos žaidimas išsilygino ir komandos žengė koja kojon iki pat paskutinės minutės.

Po Zacho Auguste'o dvitaškio likus 58 sek. varžovai išsiveržė į priekį 84:83, Nikola Popovičius dėjimu persvėrė rezultatą „Lietkabelio“ naudai (85:84).

Derekas Needhamas baudos metimu išlygino rezultatą (85:85), maža to, prie baudų metimo linijos stojęs Yigitcanas Saybiras galėjo išvesti svečius į priekį, bet buvo netikslus ir likus 17 sek. „Lietkabelis“ rezgė savo lemiamą ataką.

Paskutinis žodis ir vėl priklausė Jamelui Morrisui, kuris paleido žudikišką tritaškį praktiškai su finaline sirena – 88:85.

Po rungtynių 21-ą tašką pelnęs gynėjas dėkojo komandai už pasitikėjimą lemiamos atakos metu ir gyrė „Lietkabelio“ sirgalius.

„Sužaidėme puikias rungtynes. Varžovai pirmoje rungtynių pusėje žaidė išties agresyviai ir mes turėjome prisitaikyti.

Antroje rungtynių pusėje atsakėme tokiu pačiu intensyvumu ir fiziškumu. Tai padėjo laimėti rungtynes“, – po dvikovos kalbėjo J. Morrisas.

Gynėjas Europos taurės turnyre jau antrą kartą lemiamu metu pergalingu šūviu nulėmė rungtynių baigtį. Vasario 8-ą J. Morrisas tritaškiu išplėšė „Lietkabelio“ pergalę prieš Venecijos „Umana Reyer“ ekipą (87:84).

„Esu dėkingas trenerių štabui, komandos draugams už pasitikėjimą tokiose situacijose. Strategas visiškai manimi pasitiki. Jis žino mano sugebėjimus ir galimybes tokiose situacijose“, – apie lemiamą ataką kalbėjo „Lietkabelio“ gynėjas.


Dvikovą stebėjo beveik 3500 žiūrovų, J. Morrisas džiaugėsi puikia atmosfera arenoje.

„Ačiū sirgaliams, jie šį vakarą buvo nuostabūs. Jie tapo svarbiausiu pergalės faktoriumi. Linkiu nesustoti ir kiekvienose rungtynėse kurti tokį palaikymą.

Šeštadienį laukia svarbios rungtynės (LKL, su „Rytu“ Vilniuje). Tikiuosi, sulauksime panašaus palaikymo ir šioje kovoje“, – vylėsi krepšininkas.

Europos taurės A grupės priešpaskutiniame ture tiesioginė panevėžiečių konkurentė Venecijos „Umana Reyer“ (9-8) ekipa namuose 74:80 (20:20, 14:18, 21:21, 19:21) neatsilaikė prieš Henry Ellensono, Antės Tomičiaus ir Andreso Felizo temptą Badalonos „Joventut“ (12-5) klubą bei bent jau kol kas neišstūmė panevėžiečių iš pirmojo ketverto.

Paskutiniame ture „7bet-Lietkabelis“ keliaus į Ispaniją, kur kovo 29-ą susikaus su vienais grupės lyderių Badalonos „Joventut“ vyrais.

paskutiniame ture „Umana Reyer“ svečiuose grumsis su grupės lyderiu Slobožanskės „Prometey“ (13-4), kuris Europos taurėje skaičiuoja jau 10 iš eilės, o apskritai – net 29 pergalių seriją.

Taigi, pavyti lietkabeliečius, kurie finišuos išvyka pas tą patį „Joventut“, venecijiečiams bus nelengva.

Gali susiklostyti ir tokia situacija, kad trys grupės komandos – „Umana Reyer“, „7bet-Lietkabelis“ ir Ulmo „Ratiopharm“ – surinks po vienodą pergalių skaičių. Tuomet panevėžiečiai pagal tarpusavio akistatas užimtų ketvirtą vietą, o penktas liktų Ulmo klubas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją