Būtent tokiu skirtumu pirmąsias tarpusavio rungtynes Vitorijos „TAU Ceramica“ ekipai pralaimėję Eurolygos debiutantai, norėdami tęsti žygį pajėgiausiame Senojo žemyno turnyre, namie baskus privalo įveikti didesne persvara.

Tačiau net ir pergalė reikiamu skirtumu vilniečiams neužtikrintų vietos atkrintamosiose varžybose — „Lietuvos ryto“ likimas kitą savaitę spręstusi Ispanijoje, kur „TAU Ceramica“ kausis su F grupės lyderiu Maskvos CSKA (Rusija) klubu.

Pirmoji dvikova. IV-ojo „Top 16“ turo dvikovoje Vitorijoje pranašesni buvo ispanai, po atkaklios kovos svečius iš Vilniaus nugalėję 96:89.

Tuomet iki ketvirtojo kėlinio pabaigos likus žaisti kiek daugiau nei penkioms minutėms ir vilniečiams atsiliekant 3 taškais (76:73) dviem techninėmis pražangomis buvo nubaustas ir iš aikštės išvarytas vyriausias „Lietuvos ryto“ treneris N.Spahija. Vienos atakos metu Ispanijos klubas pelnė 6 taškus — tris baudas pataikė turkas Serkanas Erdoganas, iš toli įmetė Pablo Prigioni, o varžovų persvara šoktelėjo iki 9 taškų.

„Mes tragiškai žaidėme antrajame kėlinyje, kuris buvo lemiamas — atsilikome 12 taškų. Po pertraukos viskas pakrypo geryn, tačiau nepajėgėme perimti iniciatyvos, — po dvikovos sakė N.Spahija. — Vis dėlto esu įsitikinęs, kad teisėjai ėmėsi spręsti rungtynių baigtį.

Kaip bebūtų, didžiuojosi, kad „Lietuvos rytas“ Vitorijoje parodė charakterį. „Tau Ceramica“ mus įveikė, bet nenužudė. Vilniuje sieksime revanšo“

Savo auklėtinių žaidimu nebuvo sužavėtas ir baskų treneris Velimiras Perasovičius: „Svarbiausia, kad šįvakar iškovojome pergalę. Mėginome sukaupti kuo didesnę persvarą, tačiau laimėjome tik 7 taškais“.

Tame mače vilniečių starto penketo žaidėjai surinko 80 iš 89 komandos taškų, Vitorijos klubo penketuko ir atsarginių krepšininkų taškų santykis — 41 ir 55.

Traumos. Kaip ir pirmajame mače Ispanijoje, „Lietuvos rytui“ vėl negalės padėti Haris Mujezinovičius.

Kirkšnies traumos kamuojamas Vilniaus klubo legionierius iš Bosnijos ir Hercegovinos Eurolygos antrojo etapo varžybose aikštelėje veikiausiai nebepasirodys.

Tuo tarpu kitas sostinės ekipos priekinės linijos žaidėjas Matthew Nielsenas jau turėtų išbėgti į aikštelę, nors treniruotis su komanda pradėjo tik užvakar.

Apsidrausdami nuo galimo aukštaūgių stygiaus vilniečiai į pagalbą pasitelkė ir „Panevėžio“ klubui paskolintą vidurio puolėją Giedrių Jankauską, kurį registravo trečiadienio rungtynėms.

Lyderiai. Baskų gretose „Top 16“ turnyre rezultatyviausiai žaidžia per rungtynes vidutiniškai po 15 taškų į varžovų krepšį įmetantys legionieriai Luisas Scola (6,8 atk. kam., 3,5 rez. perd.) ir Casey Jacobsenas, pirmose tarpusavio rungtynėse vilniečius paskandinęs turkas S.Erdoganas (12 tšk.) ir buvęs žalgirietis Kornelis Davidas (8,5 tšk.).

Itin svarbų vaidmenį vaidina ir įžaidėjas P.Prigioni (5,5 tšk., 7,8 rez. perd.), savo rankose laikantis visas baskų puolimo gijas.

„Lietuvos ryto“ komandos rezultatyviausių žaidėjų sąrašo viršūnėje — M.Nielsenas (14 tšk.), amerikietis Frederickas House‘as (13,5 tšk., 3,5 kl.), ispanų klubų, tarp kurių ir Vitorijos ekipa, akiratyje atsidūręs Simas Jasaitis (11,8 tšk., 5,5 atk. kam.) ir kapitonas Robertas Javtokas (10,8 tšk., 10,3 atk. kam.).

Šaltinis
Portalo Eurobasket.lt informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško portalo sutikimo draudžiama.
Eurobasket.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją