Nuo gražios atakos „alley-oop“ stiliumi rungtynes pradėję žalgiriečiai surengė spurtą 7:0, tačiau netrukus varžovai ne tik išlygino, bet ir persvėrė rezultatą savo naudai 9:12. Luko Lekavičiaus ir Edgaro Ulanovo vedami aikštės šeimininkai pirmą kėlinį baigė lygiosiomis 22:22.

Antrajame ketvirtyje Jevgenijaus Pašutino auklėtiniai mėgino atsiplėšti nuo žalgiriečių (34:38), bet Lietuvos čempionai atsakė išsitraukę naują ginklą – du Tylerio Cavanaugh tritaškiai iš eilės vėl išlygino žaidimą aikštėje. Įpusėjus dvikovai „Žalgiris“ turėjo trapią persvarą 46:44.


Po didžiosios pertraukos abi komandos kurį laiką žaidė taškas į tašką, vis dėlto Erricko McCollumo traukiami svečiai sugebėjo perimti iniciatyvą ir paskutinio kėlinio pradžioje savo persvarą padidino iki 9 taškų (67:76).

Įsibėgėjusius varžovus pristabdė E. Mudiay, o intrigą į dvikovą vėl grąžino nuo atsarginių suolo pakilęs ir vėl du tritaškius iš eilė pataikęs T. Cavanaugh (75:76).

Likus žaisti 1 min. 30 sek. M. Schillerio auklėtiniai pirmavo 83:80, tačiau „Lokomotiv“ krepšininkai smeigė du taiklius tritaškius ir vėl apvertė situaciją aukštyn kojomis.

E. Mudiay ėmėsi iniciatyvos ir metimu iš vidutinio nuotolio sugrąžino žalgiriečiams persvarą 87:86. Vis dėlto paskutinį žodį tarė Krasnodaro ekipos lyderis E. McCollumas, likus 3 sek. iki dvikovos pabaigos pataikęs pergalingą metimą – 87:88.

Žalgiris“: Emmanuelis Mudiay 21 (7/13 dvitaškiai, 1/4 tritaškiai, 4/4 baudos), Tyleris Cavanaugh 16 (4/6 tritaškiai), Lukas Lekavičius 9 (4 rez.p.), Joffrey Lauvergne'as 8 (9 atk.k., 5 rez.p.), Joshas Nebo 8, Edgaras Ulanovas 7, Mantas Kalnietis 5, Paulius Jankūnas ir Nielsas Giffey po 4, Artūras Milaknis 3, Marekas Blaževičius 2.

Lokomotiv“: Errickas McCollumas 23 (7 rez.p.), Johnathanas Motley 19, Stantonas Kiddas 15, Darius Thompsonas 14, Andrejus Martiukas 10 (7 atk.k.), Aleksandras Ščerbeniovas 3, Zacharas Vediščevas ir Valerijus Kalinovas po 2.

„Antroje rungtynių dalyje turėjo problemų stabdydami E. McCollumą vienas prieš vieną. Paskutiniame kėlinyje mums pavyko pagerinti gynybą. Paskutinėse atakose viską lėmė individualūs sprendimai ir metimai. Iš pradžių pataikėme mes, o vėliau dar svarbesnį metimą pataikė varžovai, – po dvikovos kalbėjo „Žalgirio“ strategas M. Schilleris. – Peržiūrėsime rungtynių vaizdo įrašą ir mokysimės“.

Kalbėdamas apie E. Mudiay debiutą Kauno ekipoje, treneris buvo patenkintas: „Jam viskas dar pakankamai nauja, jis pirmą kartą žaidžia šiame žemyne, pagal šias taisykles. Turint visa tai galvoje manau, kad jis tikrai atliko gerą darbą“.

Penktadienio akistatą su Panevėžio „Lietkabeliu“ M. Schilleris įvardijo labiau ne dar vienomis rungtynėmis, bet dar viena treniruote.

„Žalgiris“ dvitaškius metė 50 proc. (20/40), tritaškius – 40,9 proc. (9/22), o baudas – 87 proc. (20/23) taiklumu. Abi komandos suklydo po 14 kartų, žalgiriečiai laimėjo kovą dėl atšokusių kamuolių 32:29.

Šiose rungtynėse M. Schilleris galėjo remtis 14 žaidėjų rotacija. Į sudėtį įtrauktas ir su pagrindine komanda besitreniruojantis Dominykas Stenionis, o dvikovai nebuvo registruotas tik Janis Strelniekas.

„Žalgiris“ oficialias kovas „Betsafe-LKL“ čempionate pradės rugsėjo 20 dieną dvikova išvykoje su Jonavos „CBet“ komanda, o Eurolygoje M. Schillerio auklėtiniai startuos spalio 1 dieną nuo dvikovos svečiuose su Vilerbano ASVEL.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (62)