20-metis gynėjas šiame sezone vilkėjo Rygos VEF klubo aprangą. Tritaškius vidutiniškai 40 proc. tikslumu pataikęs latvis rinko 13,1 taško, 3,1 atkovoto kamuolio ir 2,5 rezultatyvaus perdavimo vidurkius.

Tokia statistika paakino A. Kurucą pateikti paraišką dalyvauti ateinančioje NBA naujokų biržoje.

Kaip ir brolis, Artūras nuo paauglystės krepšinio paslapčių mokėsi Ispanijoje ir iki šiol priklauso Vitorijos „Baskonia“ klubui, kuris talentingą žaidėją paskolino jo tėvynės ekipai.

Dvejais metais vyresnis Rodionas 2018-aisiais buvo pasirinktas 40-u šaukimu ir iškeliavo į Bruklino „Nets“.

Užtikrintai debiutavęs NBA latvis 46-erias rungtynes pradėjo starto penkete ir vidutiniškai pelnydavo po 8,5 taško bei atkovodavo 3,9 kamuolio.

Vis dėlto šiame sezone R. Kurucas dėjo žingsnelį atgal – kartu su žaidimo laiku perpus susitraukė ir jo statistikos rodikliai (4,2 tšk., 2,5 atk. kam.).

NBA pastaruoju metu žaidžia dar trys Latvijos krepšininkai: Kristapas Porzingis (Dalaso „Mavericks“), Davis Bertanis ir Anžejus Pasečnikas (abu – Vašingtono „Wizards“).

Primename, kad paraišką dėl koronaviruso pandemijos neapibrėžtam laikui atidėtai NBA naujokų biržai yra pateikęs ir 18-metis Vilniaus „Ryto“ aukštaūgis Marekas Blaževičius.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)