Po šio sezono baigia galioti sutartis su vyriausiuoju treneriu iš Graikijos – 48-erių Dimitriu Itoudžiu.

Nuo 2014-ųjų CSKA treniravęs graikas su komanda du kartus užkopė į pačią Eurolygos viršūnę (2016, 2019), tačiau kol kas nėra aišku, ar jis ir toliau liks treniruoti stipriausią Europos komandą.

Nors CSKA klubo prezidentas Andrejus Vatutinas kiek anksčiau tikino, kad „pergalės Eurolygoje atveju Itoudžiui tikrai bus pasiūlyta nauja sutartis“, Rusijoje yra abejojančių, ar tai būtų pats geriausias sprendimas.

Tokios nuomonės laikosi rusų krepšinio ekspertas, buvęs šios šalies rinktinės treneris Sergejus Jelevičius, manantis, kad ekipai reikia radikaliai atsinaujinti.

„CSKA išsiskirs su daugeliu žaidėju. Klube vienaip ar kitaip reikia kažką keisti. Sprendimą – liks treneris Itoudis ar ne – priims vadovybė, tačiau aš manau, kad ir trenerio pozicijoje komandai reikia permainų. Reikia eiti nauju keliu, o ne senuoju.

CSKA komandoje daug brandžių žaidėjų, todėl sudėtį būtina pildyti jaunesniais, tačiau rimtas užduotis jau galinčiais spręsti krepšininkais. CSKA ne stabdis, o vienas iš geriausių klubų, kuris turi tokias atsijauninimo tradicijas“, – RIA Novosti savo nuomonę išsakė S. Jelevičius.

„Akivaizdu, kad klubas dirba kryptingai – per ketverius metus tai jau antras Eurolygos titulas. Apsispręsti dėl ateities reikia vadovybei, tačiau aš manau, kad trenerių štabui reikėtų kelti kažkokius naujus uždavinius“, – svarstė jis.

Galima prisiminti, kad kiek anksčiau tarp kandidatų, kuriems CSKA po šio sezono gali pasiūlyti tapti komandos treneriu, buvo minimas ir Kauno „Žalgirio“ vyriausiasis strategas Šarūnas Jasikevičius.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)