Apdovanojimo ceremonijos metu pagerbiant čempionus ir į viršų kylant Lietuvos vėliavai salėje suskambo tokie žodžiai: „Tarybinę Lietuvą liaudis sukūrė/Už laisvę ir tiesą kovojus ilgai“ ir mūsų šalies delegacija suprato, kad kažkas čia ne taip.

Primename, kad lietuviai finale po dramatiškos kovos 78:75 įveikė JAV atstovus.

18 taškų nugalėtojams pelnė Gediminas Zukas, 16 – Arvydas Bareikis, po 12 – Justinas Navlickas ir Martynas Vainius, 9 – Andrejus Zenevičius, 8 – Karolis Birieta, 3 – Algirdas Pazdrazdis.

Aukso medaliais taip pat pasipuošė Lukas Laurinaitis, Arūnas Kubilius, Lukas Pečiulis, Robertas Puzinas ir Mantvydas Vaičiulis.

Lietuvių apdovanojimas – vaizdo įraše nuo 32:00 min.:

Tuo metu Linos Dambrauskaitės treniruojamos Lietuvos krepšininkės finale 54:68 nusileido amerikietėms ir tenkinosi sidabro medaliais.

14 taškų į varžovių krepšį įmetė Justina Burbaitė-Mačiulienė, 13 - Gabrielė Valaitytė, 11 - Jurgita Šegždaitė. Lietuvos rinktinėje taip pat žaidė Agnė Žegytė (7 tšk.), Ramunė Eskertaitė (5 tšk.), Deimantė Naruševičiūtė (2 tšk.), Gražina Jocytė, Rūta Pazdrazdienė (po 1 tšk.). Sidabru taip pat pasidabino Aušra Milašauskaitė, Sonata Bareikienė, Jurgita Jankutė-Meškinė ir Jurgita Navickaitė.

Lietuvos krepšininkai - pasaulio kurčiųjų čempionato nugalėtojai! Štai tas lemiamas dvitaškis su pražanga, kuris išplėšė pergalę prieš amerikiečius! :)Posted by Sportas.lt on 2015 m. liepos 12 d.

Prašys paaiškinimo

Lietuva prašys Taivano atstovų pasiaiškinti dėl sovietino himno, kuris nuskambėjo Lietuvos vyrų rinktinei laimėmus aukso medalį Taivane vykusiame pasaulio kurčiųjų krepšinio čempionate.

„Mes privalome reaguoti ir reaguosime, politikos direktorius išsiųs artimiausiu metu laišką Taivano misijai Rygoje. Neturime diplomatinių santykių, bet, be abejo, protestuosime prieš šitą veiksmą ir reikalausime, kad būtų paaiškinta“, - BNS pirmadienį sakė užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius.

Jis teigė nežinantis priežasčių, kodėl lietuvių pergalė buvo palydėta LTSR himnu, tik gavęs informaciją, kad organizatoriai Lietuvos sportininkų atsiprašė. „Apie priežastis mes nežinome, kiek mus informavo, organizatoriai atsiprašė mūsų sportininkų žodžiu už šį įvykį, bet priežasčių, kodėl taip atsitiko, mes nežinome“, - sakė ministras.

Naujienų portalai praneša, kad Lietuvos vyrų rinktinei laimėjus aukso medalį pasaulio kurčiųjų krepšinio čempionate Taivanyje apdovanojimų ceremonijos metu čempionato organizatoriai sugrojo tarybinį himną.

Lietuva ir Taivanas nėra užmezgę diplomatinių santykių.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (706)