Pranešama, kad jai pavyko sulaikyti tris įtariamuosius, kurie galėjo prie prabangaus restorano „Jun“ išėjimo užpulti ir žiauriai sumušti garsų Rusijos krepšininką.

Vieno iš sulaikytųjų teigimu, konfliktą išprovokavo pats A. Švedas su žmona, neva patys priėję ir nepagarbiai elgęsi su jais bei įžeidinėję.

Visai kitokią versiją pateikia krepšininko agentas Obradas Fimičius.

„Tame restorane buvo neadekvačiai besielgusių keturių-penkių žmonių kompanija, kuriems nepatiko faktas, kad CSKA pralaimėjo. Jie nebuvo nei Maskvos, nei Krasnodaro klubo fanai, o greičiausiai dalyvavo lažybose ir prarado pinigų. Taigi jie nusprendė atsiteisti ir palaukė, kol Aleksejus išeis iš restorano.

Iš pradžių jie įžeidė jo žmoną, o tada pagal „garbingiausias tradicijas“ penkiese puolė ant vieno Liošos. Po kelių smūgių jis prarado sąmonę ir krisdamas galva trenkėsi į grindinį.

Buvo pažeista kaukolė – atviras lūžis, taip pat sutrenktos smegenys. Gerai, kad Aleksejus liko gyvas, viskas galėjo baigtis daug blogiau. Galbūt padėjo ir tai, kad A. Švedas yra profesionalus atletas, kuris ties savo galimybių riba treniruojasi kiekvieną dieną. Baisu ir pagalvoti, kas būtų nutikę paprastam žmogui.

Jis vis dar ligoninėje, jam atliekami tyrimai. Jis yra atgavęs sąmonę. Laukiame daugiau žinių iš gydytojų“, – rusų spaudai pasakojo agentas.

Pasak įvykio liudininkų, po užpuolimo iš stipriai nukentėjusio A. Švedo ausies tekėjo kraujas.

Greitoji pagalba 34-erių metų žaidėja skubiai išgabeno į ligoninę. Jo gyvybei pavojus negresia, bet šis sezonas veikiausiai jau yra baigtas. Daugiau detalių apie Aleksejaus sveikatą kol kas nepateikiama.

Tuo metu pasirodė pirmi vaizdai iš incidento vietos. Miesto kameros užfiksavo, kaip grupė agresyviai nusiteikusių užpuolikų apsupo CSKA lyderį ir griebėsi smurto. Chuliganai parkritusį A. Švedą būtų talžę ir toliau, bet čia įsikišo restorano apsaugos darbuotojai bei krepšininko žmona, su kuria jis vakarieniavo.

Skelbiama, kad konfliktas įvyko apie 23 val. 15 min. vietos laiku, o A. Švedas buvo blaivus.

Primename, kad CSKA pirmadienio vakarą namuose per pratęsimą 100:103 pralaimėjo septintąsias VTB lygos pusfinalio rungtynes (tuo pačiu ir seriją – 3-4) Krasnodaro „Lokomotiv“ ekipai bei pirmą kartą istorijoje nepateko į didįjį finalą.

Pats A. Švedas buvo geriausias žaidėjas aikštėje ir surinko 22 taškus bei 13 rezultatyvių perdavimų.

Dar pernai iki Rusijos pradėtos kruvinos karinės invazijos Ukrainoje Aleksejus buvo Mariaus Grigonio komandos draugas.

Prieš tai jį Maskvos srities „Chimki“ klube treniravo Rimas Kurtinaitis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)