„Komandai keliami tikslai šį sezoną labai aiškūs – Lietuvos krepšinio lygos ir Lietuvos krepšinio federacijos taurės turnyro medaliai bei patekimas į Europos taurės turnyro kitą etapą. Juos iškėlė klubo valdyba, jų reikia siekti“, – teigė „Neptūno“ klubo direktorius Osvaldas Kurauskas.

Pirmadienį į pirmąją treniruotę, kuri vyko ne arenoje, o stadione, susirinko beveik visi žaidėjai, kurie jau turi pasirašę sutartis su „Neptūno“ klubo.

Fizinio pasirengimo trenerio nurodytas užduotis atlikinėjo Gilvydas Biruta, Jerajus Grantas, Arvydas Šikšnius, Vytautas Šarakauskas, Martynas Mažeika, Simas Galdikas, Donatas Zavackas, Mindaugas Girdžiūnas, Arnas Butkevičius ir Raidas Nacius.

Kol kas į Klaipėdą dar nėra atvykęs įžaidėjas Danielis Ewingas. Jis dėl asmeninių reikalų prie komandos prisijungs pirmosiomis rugsėjo dienomis.

Sykiu su „Neptūno“ krepšininkais treniravosi ir Tomas Delininkaitis.

„Jam pačiam norisi treniruotis su komanda, nes individualiai sunku sportuoti. Pernai Tomas su mumis pradėjo, o paskui sėkmingai išvažiavo į užsienį. Šiemet jis vėl pradėjo su mumis. Aišku, kalbamės, kad jis žaistų pas mus, deriname sąlygas. Norėtume, kad jis būtų mūsų komandoje, juk jis Klaipėdos krepšinio mokyklos auklėtinis, geras krepšininkas. Jei nepavyks su juo susitarti, gali būti, jog komandoje bus dar vienas legionierius, nes dar ieškome metiko – gero atakuojančio gynėjo. Komandos komplektacija nebaigta tol, kol leidžiama registruoti žaidėjus“, – teigė O. Kurauskas.

Palyginti su pastaraisiais trejais metais, šiemet „Neptūne“ įvyko daugiausia pokyčių. Prie komandos vairo stojo naujas treneris Dainius Adomaitis ir jo asistentas Mindaugas Brazys.

„Neptūnui“ pavyko išsaugoti nemažai žaidėjų, kurie uostamiesčio komandos gretose rungtyniavo praėjusį sezoną, tačiau vis tiek teko atsisveikinti su Deividu Gailiumi, Valdu Vosyliumi, Justu Sinica.

„Džiaugiamės, jog komandoje liko Martynas Mažeika, Simas Galdikas, nes jie yra tikrieji kovotojai, kurie uždega ir draugus, ir žmones, kurie ateina į areną. Sutartys su jais pasirašytos dvejiems metams, o taip ir treneriams lengviau dėliotis savo vizijas“, – kalbėjo O. Kurauskas.

D. Adomaitis tikino, jog yra patenkintas „Neptūno“ sudėtimi. „Iš tų kandidatų, kuriuos turėjome, taip, esu patenkintas komandos komplektacija. Tačiau viskas bus aišku, kai prasidės kovos aikštelėje. Tik tada bus galima labai aiškiai atsakyti į šitą klausimą“, – teigė naujasis „Neptūno“ vyriausiais treneris.

Kol kas su žaidėjais pluša fizinio pasirengimo treneriai, o treniruotė į krepšinio aikštelę persikels penktadienį. „Esame suplanavę dalyvauti keliuose turnyruose, žaisti draugiškų varžybų. Žaidėjai tikrai turės laiko paimti kamuolį į rankas“, – apie laukiantį pasirengimo etapą kalbėjo D. Adomaitis.

Jis pasidžiaugė, jog beveik visi žaidėjai vasarą netinginiavo ir jų fizinė forma yra gera.

„Realiai atostogų buvo savaitė, tačiau tikrai visi laukėme šios dienos, kai susirinksime, pradėsime treniruotis. Aišku, komandoje daug pasikeitimų, manau, jog keisis ir mūsų žaidimo braižas. Nors treneris ir naujas, tačiau tikslai tie patys – siekti pergalių. Tikrai ne kritikuoti vienas kitą susirinkome“, – draugiška komandos atmosfera pasidalijo „Neptūno“ senbuvis Martynas Mažeika.

Savo arenoje „Neptūnas“ žiūrovams pasirodys rugsėjo 24-27 dienomis, kai vyks turnyras laimėti V. Garasto taurę.

Pirmoji Lietuvos krepšinio lygos dvikova „Neptūno“ laukia rugsėjo 30 dieną.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)