Primename, kad prieš dvejus metus Hamburge lietuviai liko ketvirti, mūšį dėl bronzos pralaimėję būtent Kanados bendraamžiams.

Rungtynių eiga:

Pirmasis kėlinys prasidėjo dviem rezultatyviomis kanadiečių atakomis (4:0). Netrukus varžovai pridėjo du taškus baudos metimais, o Karolis Ražukas į tai atsakė dvitaškiu metimu - 2:6. Vis dėlto po sunkios pradžios lietuviai atrado savo žaidimą ir po Gedimino Žalalio baudos metimo išsiveržė į priekį - 12:11. Likusią pirmojo kėlinio dalį Lietuvos krepšininkai žaidė ne ką prasčiau ir užbaigė ketvirtį turėdami 4 taškų persvarą - 17:13.

Po pertraukos abi ekipos rungtyniavo nerezultatyviai ir per tris žaidimo minutes pelnė vos po 3 taškus - 20:16. Nepaisant to, lietuviai ir vėl pradėjo atakas užbaiginėti sėkmingai bei įgijo dviženklę persvarą - 30:20. Nuo to laiko Kanados krepšininkai vis sumažindavo savo deficitą, o lietuviai į tai atsakydavo savo rezultatyviomis atakomis (38:30). Tokiu rezultatu ir baigėsi kėlinys.

Trečiojo kėlinio pradžia susiklostė ne pagal Lietuvos komandos planą - kanadiečiai savo deficitą sumažino iki 3 taškų (35:38), o visai netrukus ir panaikino jį - 38:38. Maža to, netrukus Kanados deficitas virto pranašumu (42:40). Tačiau per likusį trečiojo kėlinio laiką lietuviai išlygino rezultatą - 47:47.

Ketvirtąjį kėlinį Lietuvos jaunieji krepšininkai po Edvino Šeškaus ir Luko Grabausko taškų pradėjo spurtu 7:0 - 55:47. Į tai kanadiečiai atsakė savo taikliai metimais - 56:54 vis dar lietuvių naudai. Likus žaisti 3 min. 7 sek. susižeidė iki tol 13 taškų pelnęs ir 6 kamuolius atkovojęs L. Grabauskas. Visgi po kurio laiko jis grįžo į aikštę, o po Žydrūno Jurgučio tritaškio Lietuva įgijo 5 taškų pranašumą - 61:56 (likus 1 min. 17 sek.). Per likusį laiką taškus rinkti sekėsi tik kanadiečiams - Marialas Shayokas pataikė tolimą metimą ir išlygino rezultatą - 61:61). Paskutinės atakos metu kamuolį turėję lietuviai nesugebėjo jo net išmesti į krepšį - pratęsimas.

Pratęsimo metu lietuviams niekaip nepavyko pasižymėti - paskutinįkart jie taškus pelnė ketvirtame kėlinyje likus žaisti beveik dvi minutes. Pirmuosius savo taškus pratęsime Lietuvai pelnė Ernestas Serkevičius - jis įmetė, likus žaisti mažiau nei 20 sekundžių. Daug sėkmingiau rungtyniavo kanadiečiai, kurie ir šventė sunkią pergalę po pratęsimo - 69:63.

Lietuva: Žydrūnas Jurgutis, Edvinas Šeškus (14 atk. kam., 6 klaidos) ir Lukas Grabauskas (5 klaidos) po 13, Ernestas Serkevičius 10, Haroldas Sarpykinas 7, Gediminas Žalalis 5, Karolis Razukas 2 taškai. Pijus Mykolaitis, Norbertas Giga, Paulius Šakinis ir Deividas Kumelis taškų nepelnė, o Lukas Motiejūnas nežaidė.

Kanada: Kevinas Zabo (6 klaidos) ir Marialas Shayokas po 16, Tyrellas Bellotas-Greenas 9, Jordanas Robinsonas 8, Malcomas Duvivier 6, Justinas Jacksonas 5, Chrisas Egi 4, Jake'as Babičius 3, Chrisas McComberis 2 taškai.

Komentarai:

Lietuvos rinktinės vyr. treneris Paulius Juodis: „Pirmąją rungtynių dalį kaustė jaudulys. Pirmame kėliny ypatingai. Jauni žaidėjai nesusitvarkė su jauduliu, visus slėgė nervinė įtampa. Varžovai rotavo visais dvylika žaidėjų. Mes žinojome, kad jie diktuos tempą ir atkovos kamuolius po mūsų krepšiu. Lyg ir trys ketvirčius laikėmės, bet vos tik vieną atkarpą atsipalaidavome, jie iškart tuo pasinaudojo.

19 atkovotų kamuolių ir nesugebėjome sustabdyti jų greitų atakų. Nepasakyčiau, kad trūksta susižaidimo. Gal mus išmušė kibi Kanados gynyba, kada jie nuo pirmo iki ketvirto numerio keičiasi“.

Kanados rinktinės vyr. treneris Davidas Deavero: „Manau, kad Lietuva buvo gerai pasiruošusi. Ji keitė gynybą, žaidė zona. Vėliau mes pasirūpinome kamuoliu ir antrojoje rungtynių pusėje suklydome tik 8 kartus. Turime daug pajėgių žaidėjų. Kai tenka žaisti tiek daug rungtynių, tiek dienų, mums reikia kuo ilgesnio atsarginių žaidėjų suolelio, todėl ir naudojame visus žaidėjus“.

Puolėjas Edvinas Šeškus: „Iš pradžių viskas buvo gerai, bet po to ne to kažkas... pora neatkovotų kamuolių, pabaigoje dar tas tritaškis nuo lentos iš viso... Bet mes kovojome iki galo ir manau nebuvo, kad kas komandoje nesistengtų. Kovoju iki galo, nežiūriu aš į tą statistiką ir man tai nerūpi. Viskas bus gerai“.

Šaltinis
Temos
Portalo Eurobasket.lt informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško portalo sutikimo draudžiama.
Eurobasket.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (50)