Dvikovoje su belgais lietuviai pirmomis minutėmis išsiveržė į priekį ir tvirtai pirmavo (10:4). Tačiau atkutę belgai įpusėjus rungtynių laikui sumažino skirtumą (16:13).

Dvi sėkmingos lietuvių atakos leido kiek lengviau atsikvėpti (18:13). Bet belgai per kelias rezultatyvias atakas vėl atkūrė intrigą (19:18). I. Vaitkus pataikė baudos metimą, o tašką tolimu metimu dėjo Darius Tarvydas: lietuviai šventė pergalę 22:18.

Lietuva: Evaldas Džiaugys 7, Darius Tarvydas ir Gintautas Matulis po 6, Ignas Vaitkus 3 (6 atkov. k.).

Belgija: Dennisas Donkoras 6, Bryanas de Valckas 5, Thibaut Vervoort 4 taškai.

Belgams tai buvo antrosios rungtynės: jie pirmoje akistatoje 21:18 pranoko Izraelio krepšininkus.

Po geros valandos Lietuvos krepšininkai 21:15 įveikė Puerto Riko rinktinę ir į savo sąskaitą įsirašė 2-ą pergalę.

Pirmomis minutėmis lietuviai buvo priversti vytis varžovus (0:1, 1:3, 3:5). D. Tarvydo ir Gintauto Matulio taškai leido lietuviams atitrūkti 10:7. Sėkmingą atkarpą tęsė Evaldas Džiaugys, po jo tikslių atakų įgyta rekordinė persvara (14:8).

Varžovai buvo priartėję (17:15), bet intrigą gesino I. Vaitkaus taškai, įtvirtinę antrą lietuvių pergalę – 21:15.

Lietuva: Evaldas Džiaugys 7 (7 atkov. k.), Ignas Vaitkus 6, Gintautas Matulis 5, Darius Tarvydas 3 (5 atkov. k.).

Puerto Rikas: Antonio Ralat 6, Luis Cuascut 4, Leandro Allende 3, Adrian Ocasio 2 taškai.

Birželio 1 d. (ketvirtadienį) 13 val. lietuviai C grupės rungtynėse susirungs su Lenkija, o 15.25 val. – su Izraeliu.

Tiesiai į ketvirtfinalio etapą pateks tik grupių nugalėtojai, o antrą ir trečią vietas užėmusios rinktinės dar turės įveikti aštunfinalį.

Abu šie etapai vyks birželio 3 d. (šeštadienį), o birželio 4 d. laukia čempionato finišas – pusfinaliai ir finalai.

Iš viso varžosi 20 rinktinių, suskirstytų į 4 grupes.

Lietuvos 3x3 rinktinė, Ignas Vaitkus, Darius Tarvydas, Gintautas Matulis

Vyrų rinktinės ketvertuke – Darius Tarvydas, Evaldas Džiaugys, Gintautas Matulis ir Ignas Vaitkus.

I. Vaitkus paskutinėje „Sporto baro“ laidoje pasidalino mintimis apie artėjantį pasaulio čempionatą, pasiruošimą jam bei pradedamą kelionę Paryžiaus olimpinių žaidynių link.

Moterys D grupėje startuos gegužės 31 d. (trečiadienį). 14 val. laukia akistata su Kinija, o 16 val. – su Italija.

Birželio 2 d. (penktadienį) 12.25 val. lietuvės kovos su Izraeliu, o 14.25 val. – su Rumunija.

Moterų rinktinei atstovaus Kamile Nacickaitė, Giedrė Labuckienė, Gabija Meškonytė ir Gabrielė Šulskė.

Pernai Belgijoje vykusiame pasaulio čempionate lietuviai įrodė priklausantys elitui – vyrai tapo planetos vicečempionais, o moterys tik per plauką nepasidabino bronzos medaliais.

Rungtynių transliacija:

Tikslas – ir vyrų, ir moterų rinktinės Paryžiaus žaidynėse

Tiesioginį kelialapį į Paryžiaus olimpines žaidynes gauna po tris aukščiausias vietas pasaulio reitinge 2023 m. lapkričio 1 dieną užimančios rinktinės, bet iš jų tik dvi gali būti iš to paties žemyno. Patenka ir aukštesnį reitingą turėsianti Prancūzijos rinktinė – arba vyrų, arba moterų – ir taip užima vieną iš trijų numatytų lyties kelialapių.

Šiuo metu vyrų rinktinė pasaulio reitinge užima 3-ią vietą.

Vieno žingsnio iki šios išsvajotos vietos trūksta Lietuvos moterų 3×3 krepšinio rinktinei. Pernai nuostabų sezoną „Women‘s Series“ turėjęs Vilniaus „Kibirkšties“ ketvertas stipriai prisidėjo prie to, kad Lietuvos moterų 3×3 krepšinio rinktinė sezoną pasaulyje užbaigtų 4-oje vietoje.

Tai reiškia, jog sėkmingai susiklosčius 2023 m. sezonui abi Lietuvos rinktinės gali patekti į Paryžiaus olimpines žaidynes. Iki šiol jokia Lietuvos komandinio sporto moterų komanda nebuvo patekusi į olimpines žaidynes.

Jeigu atsitiktų taip, kad tiesiogiai per reitingą į olimpines žaidynes Lietuvos rinktinėms patekti nepavyks, bus dar dvi galimybės per atrankas.

Pagrindinėje atrankoje varžysis po 16 geriausių pagal reitingą komandų dar neturinčių bilieto į Paryžių ir čia bus varžomasi dėl iš viso šešių kelialapių – trijų moterų ir vyrų grupėse.

Kita galimybė patekti į olimpines žaidynes – paguodos atrankoje. Čia dalyvaus po 8 geriausiai žemynų turnyruose pasirodžiusios rinktinės, kurios kausis dėl vienintelio bilieto į Paryžių savo grupėje.

Paryžiaus olimpinės žaidynės vyks 2024 m. liepos 26 – rugpjūčio 11 dienomis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją