Klaidomis mačą pradėjęs „Neptūnas“ leido svečiams pelnyti keturis taškus be atsako, bet mažais žingsniukais artėjo ir išlygino rezultatą (8:8). Vis tik žalgiriečių gretose vėl atsirado lyderių, kurių sėkmingas žaidimas privertė Dainių Adomaitį prašyti minutės pertraukėlės (8:14). Nepadėjo ir pasitarimas: klaipėdiečiai ir toliau su kamuoliu elgėsi kaip su karšta bulve bei per pirmą kėlinį padarė net 11 klaidų. Nepaisant to, komandas skyrė tik 7 taškai – 11:18.

Mindaugas Girdžiūnas pataikė dvitaškį, o Vytautas Šarakauskas pridėjo tritaškį, ir jau Šarūnui Jasikevičiui teko stabdyti rungtynes (16:18). Po pertraukėlės Martynas Mažeika iš žalgiriečių perėmė kamuolį ir jį greitame puolime įkrovė į krepšį bei čia pat su Luku Lekavičiumi apsikeitė tolimais šūviais (21:21). Žaidimo ritmą pajutęs „Neptūnas“ po Danielio Ewingo tikslaus metimo iš toli jau turėjo 7 taškų pranašumą (31:24). Ilsėtis į rūbinę geresnės nuotaikos išėjo šeimininkai – 36:29.

Po ilgosios pertraukos vaizdas aikštėje vėl apsivertė 180 laipsniu ir „Žalgiris“ vos per tris minutes atstatė lygybę (39:39). Renaldas Seibutis pataikė iš toli, Jerome'as Randle'as pridėjo dar 5 taškus ir uostamiesčio ekipai – jau ne pyragai (41:47). Prieš lemiamas dešimt minučių aiškiais padėties šeimininkais jau buvo Š. Jasikevičiaus auklėtiniai – 46:55.

Bet Kauno klubas sustoti nė neketino – perėmęs vadžias į savo rankas toliau grėsmingai didino atotrūkį (46:67). Apskritai „Neptūnas“ pirmuosius taškus ketvirtame kėlinyje pelnė tik prabėgus daugiau nei 7 min., todėl akivaizdu, kad stebuklo pajūryje krepšinio sirgaliai neišvydo, o žalgiriečiai atsidūrė per žingsnį nuo trofėjaus – 50:74.

„Neptūnas“: Martynas Mažeika 13, Mindaugas Girdžiūnas 8, Arvydas Šikšnius, Vytautas Šarakauskas ir Jerai Grantas po 6, Danielis Ewingas 5 taškai.

„Žalgiris“: Jerome'as Randle'as 17, Brockas Motumas 12, Martynas Pocius ir Ianas Vougioukas po 7, Paulius Jankūnas (9 atk. kam.) ir Renaldas Seibutis po 6 taškus.

Iki šiol abi komandos pergales skynė tik savų žiūrovų akivaizdoje: kauniečiai namuose laimėjo 83:72 ir 78:54, o Klaipėdoje „Neptūnas“ savo pranašumą įrodė 76:54. Penktasis, ir galbūt jau lemiamas, mačas pirmadienį bus žaidžiamas Kaune.

Uostamiesčio ekipa dėl LKL aukso žiedų kovoja antrą kartą klubo istorijoje. 2014-aisis bandant užkopti į Lietuvos krepšinio viršūnę jai kelią pastojo būtent „Žalgiris“ – 2:4.

Tuo metu Kauno klubas į LKL finalą pateko 23-ią kartą iš tiek pat galimų. Jo tikslas – šeštas iš eilės ir net 18-tas klubo istorijoje čempiono titulas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (524)