„Dėl šiuo metu galiojančių įstatymų ir mokesčių sistemos ypatybių yra susidariusi situacija, kai krepšinio, futbolo bei kitų sporto šakų klubams, įsikūrusiems Lietuvoje, yra pigiau pasisamdyti sportininką iš užsienio (legionierių) nei tokio pat lygio žaidėją, išugdytą Lietuvos sporto mokyklose.

Mūsų žiniomis, sportininkas, turintis Lietuvos pilietybę ir sportuojantis Lietuvoje veikiančioje sporto organizacijoje, „Sodrai“ moka 9 proc. savo atlyginimo nuo pusės uždirbtos sumos, o sporto organizacija, kurioje jis sportuoja, sumoka dar 28,5 proc.

Tačiau už užsienietį sportininką, sportuojantį Lietuvoje veikiančioje sporto organizacijoje, šių mokesčių „Sodrai“ mokėti nereikia“, – teigia L. Kasčiūnas.

Pasak parlamentaro, susidariusi padėtis dėl skirtingo lietuvių ir užsieniečių sportininkų apmokestinimo verčia sunerimti nacionalines futbolo bei krepšinio akademijas, sporto mokyklas, vaikų trenerius ir visą Lietuvos jaunųjų sportininkų kartą.

Lietuvos sportininkams dėl tokios mokestinės sistemos patekti į Lietuvos sporto klubus ar kitas sporto organizacijas darosi vis sunkiau, nes jų išlaikymas sporto klubams kainuoja beveik du kartus brangiau nei tokio pat lygio legionieriaus pasamdymas.

Rašte taip pat prašoma pateikti siūlymus, kaip šią spragą mokesčių sistemoje būtų galima pakeisti įstatymais.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (19)