Be abejo, liūto dalį lietuvių Eurolygos varžyboms registravo „Žalgiris“. Kauno komandos sudėtyje šiemet yra net 9. Čia – jau ne pirmą sezoną „Žalgiryje“ rungtyniaujantys Paulius Jankūnas, Robertas Javtokas, Renaldas Seibutis ir Lukas Lekavičius, po pertraukos ekipos marškinėlius vėl apsivilkęs Artūras Milaknis, iš Vilniaus ¬„Lietuvos ryto“ persikėlęs Antanas Kavaliauskas ir du jaunosios kartos žaidėjai – Martynas Varnas ir Paulius Valinskas.

Be šių devynių lietuvių, taip pat Eurolygoje žais Mantas Kalnietis (Milano „Emporio Armani“), Jonas Mačiulis (Madrido „Real“), o Vitorijos „Laboral Kutxa“ į savo sudėtį įtraukė Tadą Sedekerskį.

Taigi, iš viso prieš šį sezoną Eurolygoje yra registruota 12 lietuvių. Nors ir skamba paradoksaliai, mūsų šalies atstovų turnyre bus daugiau nei net tris Eurolygos komandas turinčios Ispanijos krepšininkų. Jų šio sezono Eurolygos turnyre registruota tik 9.

Madrido „Real“ šį sezoną savo gretose turi 4 ispanus. „Real“ gretose registruoti puolėjai Rudy Fernandezas, Alexas Suarezas, Felipe Reyesas ir gynėjas Sergio Llullas.

Tuo metu „Barcelona“ komandoje ispanų yra trys – gynėjai Pau Ribasas ir Juanas Carlosas Navarro bei puolėjas Victoras Claveras. Tiesa, Ispanijos pilietybę yra priėmęs ir „Barsos“ amerikietis Bradas Olesonas.

„Laboral Kutxa“ gretose žaidžia tik vienas Ispanijos krepšininkas – natūralizuotas aukštaūgis iš Senegalo Ilimane Diopas. Šioje ekipoje yra ir dvi pilietybes – Ispanijos ir Brazilijos – turintis gynėjas Rafa Luzas, tačiau pastarasis krepšininkas atstovauja Brazilijos rinktinei.

Dar vienas Ispanijos atstovas – įžaidėjas Quino Colomas – rungtyniauja Kazanės „Uniks“ komandoje.

Apskritai šį sezoną Eurolygoje registruoti 233 žaidėjai, iš kurių daugiausia – amerikiečių (net 59). Turkija turi 26 atstovus, Graikija – 23, Serbija – 17, Rusija – 17, vėliau seka Lietuva ir Vokietija, kurios turi po 12 krepšininkų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)