„Kai greta tiek legendų, to jauduliuko neišvengiau. Bet tai geros emocijos, gyrė ir draugai, ir šeimos nariai, jog renginyje atrodžiau tikrai neblogai.

Smagiausia, jog apdovojimą atsiėmė ir mano metimų partneris, komandos draugas Niko (Nikola Mirotičius, Eurolygos sezono MVP)“, – vakare prieš treniruotę kalbėjo R. Jokubaitis.

Prieš Eurolygos pusfinalį „Barcelona“ sirgaliai gali džiaugtis iškalbinga, jų palaikomai ekipai palankia statistika.

Šarūno Jasikevičiaus vadovaujama „Barcelona“ prieš principinius varžovus pergales šventė visuose frontuose, pradedant ACB lyga, Karaliaus taurės finalu ir baigiant Eurolygos kovomis – iš viso penkios pergalės paeiliui.

Tačiau šie skaičiai, anot R. Jokubaičio, prieš Eurolygos pusfinalio kovą beprasmiai, ketvirtadienį – nauja istorija.

Šios komandos tarpusavyje žais jau septintą kartą sezone, anot Roko, papildomų rezervų paieškose svarbiu faktoriumi gali tapti po traumos atsigaunantis Cory Higginsas, 2016 ir 2019 metais su Maskvos CSKA iškovojęs Eurolygos čempiono titulą.

– Ką turėtų daryti „Barcelona“, jog pratęstų pergalių seriją prieš „Real“?,Delfi.lt klausė R. Jokubaičio.

– Prieš juos žaisime gal jau septintą kartą sezone, realiai viską apie juos žinome, kaip ir jie apie mus.

Tiesiog reikia iš kiekvieno žaidėjo naudos, jog kažką duotų aikštėje, nesvarbu, ar jis žais 20, ar 5 minutes.

Laukia 40-ies minučių kautynės. Reikės neutralizuoti jų greitą puolimą, vengti varžovų greitų taškų. Patiems svarbu išlikti labai solidiems.

Labai sunku kažką prognozuoti, kai susitinka tokios komandos, viską pamatysime ketvirtadienį vakare.

Kaip žinote, kitą sezoną liksiu „Barcelonoje“, tad stengsiuosi dar labiau tobulėti ir palikti kuo geresnį įspūdį.
Rokas Jokubaitis

– Buvo įvairių diskusijų, jūsų manymu, kodėl būtent Nikola Mirotičius buvo pripažintas sezono naudingiausiu krepšininku?

– Taip, ir aš su draugais apie tai kalbėjome, tačiau man viso sezono metu nekilo klausimų, kam turėtų atitekti šis apdovanojimas.

Kiti sako, kad jei išimtume iš komandos Niko, žaistume taip pat gerai. Tačiau ne kiekvienas sugebėtų viso sezono metu išlaikyti tokį lygį.

Po reguliariojo sezono likome pirmi, Niko – visiškas lyderis, demostravo įspūdingą stabilumą viso sezono metu. Tad jis vertas šio titulo.

– Kaip pats jaučiatės prieš savo pirmą finalo ketvertą?

– Sunku pasakyti ir suprasti. Manau, ketvirtadienį bus kita situacija. Iš esmės jaučiuosi pakylėtas, labai smagu, jog esu greta geriausių komandų ir žaidėjų.

– Ar Cory Higginsas, dėl traumos praleidęs didžiąją sezono dalį, gali tapti papildomu „Barcelonos“ rezervu tokiose rungtynėse?

– Faktas. Žinoma, šiame sezone jis dėl traumos nežaidė daug, tačiau kokia patirtis! Du Eurolygos titulai, kartą pripažintas finalo naudingiausiu krepšininku.

Taip, gal dabar ne geriausia jo sportinė forma, tačiau tokiais momentais, turiu omeny finalo ketverto kovas, mums tokių žaidėjų labiausiai reikia.

Mes turime patyrusių krepšininkų, o C. Higginsas gali būtent tapti tuo, kuris reikiamu momentu gali mus patempti.

– Ko pats pasisėmėte iš serijos prieš „Bayern“?

– „Bayern“ tokia komanda, kuri geba uždengti kitų komandų lyderius ir labai apsunkina gyvenimą varžovams. Faktas, ta serija man nebuvo įspūdingiausia, galbūt atkrintamųjų įtampa kišo koją. Bet kokiu atveju, labai gera patirtis, svarbiausia – laimėjome.

Jei būtume pralaimėję, jausčiau didelį nusivylimą, nes ir pats blogai sužaidžiau, ir komandai nepasisekė.

– Kokį įspūdį palieka dabartinė „Real“ sportinė forma?

– Niekas labai netikėjo, jog „Real“ seriją prieš Tel Avivo „Maccabi“ laimės 3-0. Žinoma, pats Tel Avivo klubas nespindėjo.

„Real“ įrodė, jog yra geroje sportinėje formoje. Tad mūsų tos penkios pergalės prieš „Real“ gali labai apgaulingai atrodyti.

Šiuo momentu tai pasimiršo ir yra 0:0. Ketvirtadienį vakare pamatysime, kas yra kas.

– 9-i iš 10-ies Kylančios žvaigždės apdovanojimą gavę žaidėjai pateko į NBA. Gal sulaukėte kokios nors reakcijos iš Niujorko „Knicks“?

– Žinome, jog NBA dažnai eilinė sezono statistika nėra tokia svarbi kaip apdovanojimai, tokie kaip metų naujoko, geriausio gynėjo ir panašiai.

Manau, tas apdovanojimas sukels didesnę emociją nei kokia nors sezono ar rungtynių apžvalga. Manau, šis įvertinimas karjerai tikrai nepakenks. Kaip žinote, kitą sezoną liksiu „Barcelonoje“, tad stengsiuosi dar labiau tobulėti ir palikti kuo geresnį įspūdį.

– Gal turėjote konkretų pokalbį su Niujorko klubo atstovais?

– Asmeniškai ne, bet manau, kad agentas bendravo. Dar nespėjau su juo pakalbėti, nes visas dėmesys Eurolygai. Manau, po kovų Belgrade bus proga pakalbėti su juo.

– N. Mirotičius, atsiimdamas naudingiausio sezono apdovanojimą, dėkojo Nickui Calathesui, ar jūs turite Nickui už ką padėkoti dėl tavo įvertinimo?

– Už daug ką turiu jam padėkoti. Ir aikštėje, ir už jos jis mane pagloboja. Įspūdingas žaidėjas ir įspūdinga asmenybė.


Šarūno Jasikevičiaus vadovaujama „Barcelona“ pretenduoja aštuntą kartą prasibrauti į Eurolygos finalą.

Katalonijos klubas čempionu iki šiol buvo tapęs 2003-iaisias – tuomet pirmą iš keturių savo titulų kaip žaidėjas pelnė ir Š. Jasikevičius – bei 2010-aisiais.

„Barcelona“ čempione galėjo tapti pernai, tačiau finale Katalonijos klubą pranoko Stambulo „Anadolu Efes“ ekipa.

Finalo ketvertas Belgrade Š. Jasikevičiui nėra naujiena: čia strategas kovojo su „Žalgiriu“ 2018-aisiais, tuomet Kauno klubas liko trečias.

Primename, kad šiemet finalo ketvertą turėjo priimti Berlynas, bet Eurolyga pakeitė varžybų vietą dėl Vokietijos vyriausybės ribojimų, susijusių su pandemija.

Pastarąjį kartą „Štark“ arenoje Eurolygos nugalėtojai paaiškėjo 2018 metais, tuomet finalo ketverte varžėsi ir trečią vietą užėmęs Kauno „Žalgiris“.

Turnyro organizatoriai džiaugėsi, jog šįkart visi bilietai buvo išparduoti praėjus mažiau nei parai nuo ketvirtfinalių serijų pabaigos.

Pernai Eurolygos sezonas finišavo kitame Vokietijos mieste Kelne.

Eurolygos finalo ketverto tvarkaraštis:

Ketvirtadienis, pusfinaliai

19 val. Stambulo „Anadolu Efes“ – Pirėjo „Olympiakos“

22 val. „Barcelona“ – Madrido „Real“

Šeštadienis

17 val. Rungtynės dėl 3-ios vietos

20 val. Finalas

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją