LKL informavo, jog keturi klubai iš dešimties sutiko patenkinti „Lietkabelio“ ir „Skycop“ prašymus perrašyti lygos licencijas naujiems juridiniams asmenims. Keturi balsavo „prieš“, du susilaikė. Teigiamam sprendimui reikėjo daugumos – bent šešių balsų.

Krepšinis.lt žiniomis, Panevėžio ir Prienų klubų planus be jų pačių parėmė tik Vilniaus „Rytas“ bei Klaipėdos „Neptūnas“.

Prašymus atmetė Kauno „Žalgiris“, „Šiauliai“, Pasvalio „Pieno žvaigždės“ ir Alytaus „Dzūkija“, o susilaikė Kėdainių „Nevėžis“ bei Utenos „Juventus“.

Šaltinių teigimu, paaiškėjus balsavimo rezultatams, įpykęs „Lietkabelio“ klubo prezidentas Alvydas Bieliauskas išėjo iš salės ir daugiau susirinkime nebedalyvavo.

Įdomu, jog „Žalgiris“ pernai pats perrašė LKL licenciją viešajai įstaigai „Žalgirio krepšinio centras“. Iki tol lygai formaliai priklausė kita viešoji įstaiga „Kauno „Žalgirio“ rėmėjas“.

Perkelti veiklą į naują juridinį asmenį šalies čempionams pavyko ne iš karto. 2014-aisiais analogiškas „Žalgirio“ direktoriaus ir savininko Pauliaus Motiejūno prašymas buvo atmestas.

Primename, kad „Lietkabelis“ veiklą siekia perkelti į naują viešąją įstaigą „Krepšinio klubo „Lietkabelis“ rėmėjas“, kuri priklauso A. Bieliauskui ir jo verslo partneriui Sigitui Gailiūnui, taip pat jų kontroliuojamoms įmonėms.

Šiuo metu ekipą vis dar valdanti viešoji įstaiga „Krepšinio klubas „Lietkabelis“ dalininkų turi daugiau. Be A. Bieliausko ir S. Gailiūno dar yra kitas verslininkas Irmantas Aukštikalnis, buvę klubo darbuotojai Mantas Ignatavičius ir Rokas Mickevičius, o nuo spalio pabaigos – ir naujuoju sporto direktoriumi tapęs Jonas Vainauskas.

Smulkieji dalininkai – I. Aukštikalnis, M. Ignatavičius ir R. Mickevičius – prieš LKL visuotinį susirinkimą ragino stabdyti pertvarkos planus ir teigė, kad taip siekiama ne tik atsikratyti jų, bet ir klubą spaudžiančių skolų.

„Skycop“ valdo asociacija krepšinio sporto klubas „Prienai“, kurią turėjo pakeisti nauja to paties pavadinimo viešoji įstaiga, įsteigta klubo direktoriaus Adomo Kubiliaus ir rajono savivaldybės.

Permainas A. Kubilius motyvavo tuo, jog viešoji įstaiga yra patogesnė juridinė forma klubo veiklai vystyti nei asociacija.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (71)