Europos taurės A grupės priešpaskutiniame ture tiesioginė panevėžiečių konkurentė Venecijos „Umana Reyer“ (9-8) ekipa namuose 74:80 (20:20, 14:18, 21:21, 19:21) neatsilaikė prieš Henry Ellensono, Antės Tomičiaus ir Andreso Felizo temptą Badalonos „Joventut“ (12-5) klubą bei bent jau kol kas neišstūmė mūsiškių iš pirmojo ketverto.

Maža to, paskutiniame ture Italijos atstovai svečiuose grumsis su grupės lyderiu Slobožanskės „Prometey“ (13-4), kuris Europos taurėje skaičiuoja jau 10 iš eilės, o apskritai – net 29 pergalių seriją. Taigi pavyti lietkabeliečius, kurie finišuos išvyka pas tą patį „Joventut“, venecijiečiams bus nelengva.

Gali susiklostyti ir tokia situacija, kad trys grupės komandos – „Umana Reyer“, „7bet-Lietkabelis“ ir Ulmo „Ratiopharm“ – surinks po vienodą pergalių skaičų. Tuomet panevėžiečiai pagal tarpusavio akistatas užimtų ketvirtą vietą, o penkti liktų ulmiečiai.

Nenado Čanako auklėtiniai aukščiausiai gali kilti į trečią grupės poziciją. Tam reikia jų pačių pergalės Badalonoje ir „Ratiopharm“ nesėkmės.

Tiesa, vokiečiai paskutiniame ture namuose priims jau eliminuotą Klužo Napokos „U-Banca Transilvania“ (5-12) kolektyvą, tad dėti didelių vilčių į jų paslydimą, ko gero, nevertėtų.

Primename, kad ilgai varžovus vijęsis „7bet-Lietkabelis“ savo tvirtovėje 88:85 įveikė praėjusių metų Europos taurės finalininkę Bursos „Frutti Extra“ (7-10) ir žengė didelį žingsnį namų aikštelės pranašumo aštuntfinalyje link.

Panevėžiečių didvyriu tapo pergalingą tritaškį praktiškai su finaline sirena pataikęs Jamelas Morrisas.

Tuo metu potencialių lietkabeliečių oponentų aštuntfinalyje susidūrime B grupėje Patrų „Promitheas“ (11-6) prie savų sienų 84:81 (27:22, 19:14, 20:23, 18:22) palaužė „Paris“ (10-7) ekipą ir užsitikrino ne žemesnę nei ketvirtą vietą.

Starto penkete dvikovą pradėjęs Arnoldas Kulboka nugalėtojams per 25 minutes sukaupė 9 taškus (1/3 dvitaškis, 2/4 tritaškiai, 1/1 bauda), 6 atkovotus ir 2 perimtus kamuolius bei 1 rezultatyvų perdavimą.

Monstrišką pasirodymą surengė lietuvio komandos draugas Anthony Cowanas, kuris supurtė net 38 taškus (5/10 dvitaškiai, 6/8 tritaškiai, 10/10 baudos, 6 rez. perd.), įskaitant ir tolimą pergalingą metimą J. Morriso stiliumi.

Atsakymai į visus likusius Europos taurės reguliariojo sezono klausimus – kitą antradienį ir trečiadienį.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją