„Ačiū jums už šią nuostabią patirtį. Anksčiau nebuvau matęs nieko panašaus“, – po lemiamų, paskutinių Graikijos čempionato rungtynių „Instagram“ socialiniame tinkle „Panathinaikos“ sirgaliams dėkojo L. Lekavičius.

Kad žalieji gerbėjai jam palieka milžinišką įspūdį, Lukas pripažino dar žiemą, prieš „Panathinaikos“ ir „Žalgirio“ rungtynes Atėnuose.

Visgi kol kas nėra garantijos, ar mėgautis OAKA arenos atmosfera Atėnuose L. Lekavičiui teks ir kitą sezoną.

Su „Panathinaikos“ praėjusią vasarą Lukas pasirašė sutartį pagal formulę 1+1 – lietuvio likimą Atėnuose nulems jį į Graikiją prisiviliojusio trenerio Xavi Pascualio sprendimas, skelbia graikų žiniasklaida. Įvertinęs praėjusį sezoną ir būsimą sudėtį, katalonas turės pasirinkti, ar gynėjas iš Lietuvos jam bus reikalingas ir 2018-2019 m. „Panathinaikos“ ekipoje.

„Panathinaikos“ turi galimybę vienašališkai pratęsti lietuvio sutartį, pasirašytą pernai tarpsezoniu.Tas +1 sezonas, numatytas sutartyje, yra X., Pascualio rankose. Taip pat įtakos tam turės ir aplinkybės, ar „Panathinaikos“ pavyks savo gretose išlaikyti Nicką Calthesą“, – rašo graikų portalo Sport24.gr apžvalgininkas Alexandros Trigas.

Anot graikų, pagrindinis „Panathinaikos“ vasaros tikslas – savo gretose išsaugoti komandos variklį N. Calatehsą, kuriuo itin domisi NBA klubai.

Trejų metų trukmės „Panathinaikos“ sutartis su 29-erių įžaidėju baigiasi šią vasarą, todėl N. Calathesas turi plačią pasirinkimo laisvę.

„Klubo savininkas Dimitris Giannakopoulas gynėjo išsaugojimą mato kaip prioritetinį tikslą. Po pirmųjų pokalbių su krepšininku galimybės, kad jis liks Atėnuose, yra nemažos“, – skelbia Sport24.gr.

Apskritai L. Lekavičius PAO gretose šį sezoną vaidino tik epizodinį vaidmenį. Pavyzdžiui, per visą penkerių rungtynių finalo seriją lietuvis 5 taškus surinko tik vienose rungtynėse, visus kitus kartus aikštę palikęs „sausas“ ir „atidirbęs“ kaip N. Calatheso dubleris.

Eurolygoje šį sezoną lietuvis ant parketo pasirodė per 31 rungtynes, vidutiniškai per jas žaidė po 13 min., pelnė po 3,9 taško, atliko po 1,5 rezultatyvaus perdavimo ir rinkdavo po 4,5 naudingumo balo.

Viena iš dviejų rezultatyviausių savo mačų gynėjas sužaidė būtent prieš „Žalgirį“, į kurio krepšį sausio 25-ąją Atėnuose sumetė 14 taškų.

„Panathinaikos“ klubas Graikijos čempionu tapo 37-ąjį kartą.

Kitą savaitę L. Lekavičius turėtų apsivilkti Lietuvos rinktinės marškinėlius – Kaune pirmadienį prasidės trumpa treniruočių stovykla, o jau birželio 28-ąją Gdanske lietuviai pasaulio čempionato atrankos varžybose susirems su Lenkija.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)