Nors tai tebuvo trečios reguliaraus sezono rungtynės, varžovai grūmėsi it atkrintamosiose varžybose – kietai ir negailėdami vieni kitų.

Antrame kėlinyje grubi kova vos neperaugo į atviras kumštynes, nesportinių pražangų teisėjams teko padalinti ir vėliau.

Rungtynių lūžis įvyko trečiame kėlinyje, kuomet „Neptūnas“ visiškai išleido orą svečių puolimo mašinai iš ratų. „Žalgiris“ per visas rungtynes atliko tik 9 rezultatyvius perdavimus, suklydo 21 kartą ir „iš žaidimo“ atakavo vos 31 proc. taiklumu. Neįprastai blankus buvo kapitonas Paulius Jankūnas, tepelnęs 2 taškus.

Klaipėdiečius į pergalę skirtingu metu vedė trys muškietininkai: Juanas Palaciosas, Arnas Butkevičius ir Mindaugas Girdžiūnas. O D'Artagnano vaidmenį puikiai atliko ekipos naujokas Renaldas Seibutis, kuris prieš persikeldamas į uostamiestį du sezonus vilkėjo žaliai baltus marškinėlius ir laimėjo savo pirmuosius du LKL čempiono žiedus.

„Žaidėme tikėdami, kad galime laimėti, – sakė beveik be keitimų rungtyniavęs gynėjas. – Mūsų didžiausia stiprybė buvo komandinis žaidimas ir entuziazmas. Džiaugiuosi, jog pavyko išlaikyti susikrautą persvarą iki pabaigos ir iškovoti pergalę.“

Nuo mačo pradžios publika Klaipėdoje stebėjo gynybinį krepšinį. Svečiai pirmavo 12:6, bet du paeiliui M. Girdžiūno ir Edgaro Želionio pelnyti tritaškiai grąžino pusiausvyrą, o Simo Galdiko dvitaškis išvedė į priekį „Neptūną“. Ketvirtį užbaigė A. Butkevičiaus šūvis sulig sirena iš maždaug 10 m – pajūrio klubo persvara buvo 22:18.


Po pertraukėlės A. Butkevičius tęsė savo benefisą. Puolėjas pelnė dar 8 taškus iš eilės, o klaipėdiečiai nutolo 30:20. Kuo toliau, tuo sunkiau komandoms sekėsi rinkti taškus, bet žalgiriečiai po truputį mažino atsilikimą. 18 min. Vasilije Micičius tolimu metimu grąžino pranašumą Kauno ekipai – 32:31.

Likus žaisti pusantros minutės aikštėje vos neįsiplieskė muštynės: Antano Kavaliausko pražangos įkaitintas M. Girdžiūnas šoko aiškintis santykius, į konfliktą įsiterpė Paulius Valinskas, juos iškart apspito kiti abiejų ekipų žaidėjai. Aistros į mojavimą kumščiais vis dėlto neperaugo, o du pagrindiniai epizodo „herojai“ buvo apraminti nesportinėmis pražangomis.

Kėlinį užbaigė dar kartą pradinį status quo „Švyturio“ arenoje atkūręs Simo Galdiko metimas – 39:39.

Pailsėję šeimininkai spurtavo 9:1. Čempionai vargo „gimdydami“ taškus: pro šalį jų metimai skriejo net atakuojant laisviems. Dar vieną nesportinę pražangą „užsidirbo“ Artūras Milaknis, grubiai nugriovęs į kontrataką nubėgusį R. Seibutį. Po nerezultatyvaus ketvirčio arčiau tikslo atsidūrė „Neptūnas“ – 53:47.

Nuožmios grumtynės tęsėsi ir per paskutiniąsias 10 minučių – ant parketo nuolat virsdavo ir vienos, ir kitos ekipos krepšininkai. Net laimėdami kovą „po lenta“, kauniečiai taip netaikliai šaudė į krepšį, kad 34-ą min. uostamiesčio komandos persvara jau buvo dviženklė – 61:49.

„Žalgiris“ bandė gelbėtis dar labiau intensyvindamas gynybą ir spartindamas tempą. Tačiau pastangos buvo bergždžios: „Neptūnas“ nesuskydo ir pamokė čempionus rezultatu 73:64.

„Neptūnas“: Juanas Palaciosas 15, Arnas Butkevičius (4/6 tritaškių) 14, Mindaugas Girdžiūnas 13, Renaldas Seibutis 11, Edgaras Želionis 8, Simas Galdikas 7, Laimonas Kisielius 5.

„Žalgiris“: Edgaras Ulanovas 13, Brandonas Daviesas (14 atk. kam.) 11, Axelis Toupane'as 7, Dee Bostas ir Aaronas White'as – po 6, Artūras Milaknis (1/6 tritaškių), Kevinas Pangosas ir Vasilije Micičius – po 5, Paulius Valinskas 4, Paulius Jankūnas 2.

Dėl sveikatos problemų ant „Neptūno“ atsarginių suolo trūko Mindaugo Kačino ir Tomo Delininkaičio. Tiesa, komandoje debiutavo gynėjas iš JAV Malcolmas Armsteadas.

Praėjusį pavasarį „Žalgiris“ eliminavo „Neptūną“ LKL pusfinalyje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (212)