Anksčiau pasibaigusiame pirmame pusfinalio mače „Žalgiris“ taip pat be didesnio vargo 94:69 nugalėjo „Šiaulius“.

„Lietuvos rytas“ ir „Žalgiris“ šeštadienį 18.30 val. susitiks finale, o „Šiauliai“ ir „Nevėžis“ 16 val. žais dėl trečiosios vietos.

Kėdainių komanda garbingai priešinosi varžovams visą pirmąjį kėlinį, tačiau antrajame „Lietuvos rytas“ užpuolė varžovus uraganiškomis atakomis ir dar iki didžiosios petraukos susikrovė 20 taškų persvarą.

Rungtynės

Mačas prasidėjo sėkmingomis vilniečių atakomis: Igoris Miloševičius smeigė tritaškį, o Milko Bjelica pridėjo du taškus (5:0). Tačiau po „Nevėžio“ stratego Kastyčio Kundroto paprašytos minutės pertraukėlės laukė netikėtumas – „Lietuvos rytas“ stabtelėjo, o drąsiai žaidę kėdainiečiai spurtavo 9:0 ir išsiveržė į priekį (9:5).

„Nevėžio“ seriją nutraukė juvelyriniu ir gražiu Artūro Jomanto perdavimu pasinaudojęs M. Bjelica, o netrukus pats A. Jomantas baudos metimais santykį išlygino (9:9). Pranašumą aikštelės šeimininkai susigrąžino, kai Jonas Valančiūnas pataikė dvitaškį ir dar pridėjo baudos metimą (12:11).

Tačiau iki kėlinio pabaigos „Lietuvos rytui“ įgyti didesnės persvaros taip ir nepavyko – 16:15.

Antrojo ketvirčio pradžioje Rolandas Alijevas dvitaškiu su pražanga vėl išvedė pirmyn „Nevėžį“ (18:16), bet neilgam. Vilniečiai atsakė keliomis tiksliomis atakomis, o greito puolimo smaigalyje atsidūręs Kenanas Bajramovičius dvitaškiu su bauda savo komandos persvarą padidino iki 5 taškų (23:18).

Netrukus spurtą iki 12:0 tolimu šūviu ir kontrataka pratęsė Martynas Gecevičius bei A. Jomantas (28:18). „Nevėžio“ atakas atgaivino Mantas Simonavičius, bet „Lietuvos rytas“ jau buvo įsibėgėjęs – po dar vieno M. Gecevičiaus tolimo šūvio jų pranašumas šoktelėjo iki 11 taškų (34:23).

Kėlinio pabaigoje M. Gecevičius smeigė trečiąjį tritaškį, po varžovu krepšiu siautėjo J. Valančiūnas, greitą ataką sėkmingai užbaigė S. Babrauskas ir sostinės komandos buldozeris ėmė traiškyti varžovus (48:28).

Po didžiosios pertraukos „Lietuvos rytas“ toliau didino savo pranašumą, kuris kėlinio viduryje, po įspūdingo J. Valančiūno dėjimo ir I. Miloševičiaus perimto kamuolio bei greitos atakos pasiekė 26 taškų atžymą (62:34).

Abiejų ekipų stovyklose vis labiau buvo juntamas atsipalaidavimas, mažėjo gynybos pančių ir žiūrovai galėjo mėgautis greitu, atakuojančiu žaidimu, nors ir be intrigos. Po trijų ketvirčių komandas skyrė 28 taškai (74:46).

Ketvirtasis kėlinys, kaip ir pirmajame pusfinalyje, virto formalumu. Jį spręsdami Rimo Kurtinaičio auklėtiniai persvarą dar labiau padidino ir šventė triuškinančią pergalę 97:63.

Statistika:

„Lietuvos rytas“: Kenanas Bajramovičius 25 taškai (1/4 trit., 9/13 dvit., 4/5 baudų), Jonas Valančiūnas 15 (per 10 min.), Justas Sinica 14, Steponas Babrauskas 10 (6 atk. kam.), Martynas Gecevičius 9, Igoris Miloševičius 7 (6 rez. perd.), Artūras Jomantas 6 (5 rez. perd.), Milko Bjelica 4, Donatas Zavackas 3 (6 atk. kam.), Simas Buterlevičius ir Vidas Ginevičius po 2.

„Nevėžis“: Egidijus Dimša 16 (5/6 dvit., 6/8 baudų; 8 atk. kam.), Gytis Maciulevičius 10, Rolandas Alijevas 9, Rokas Grinius 7 (6 atk. kam.), Darius Gvezdauskas 6, Mantas Simonavičius 5 (4 per. kam.), Paulius Beliavičius ir Gediminas Butkus po 4, Darius Šilinskis 2.

Dvitaškiai: „Lietuvos rytas“ 27/47 (57 proc.) – „Nevėžis“ 21/45 (47 proc.)

Tritaškiai: „Lietuvos rytas“ 10/28 (36 proc.) – „Nevėžis“ 4/18 (22 proc.)

Baudų metimai: „Lietuvos rytas“ 13/16 (81 proc.) – „Nevėžis“ 9/13 (69 proc.)

Atkovoti kamuoliai: „Lietuvos rytas“ 44 – „Nevėžis“ 34

Rezultatyvūs perdavimai: „Lietuvos rytas“ 21 – „Nevėžis“ 10

Klaidos: „Lietuvos rytas“ 12 – „Nevėžis“ 18

Blokai: „Lietuvos rytas“ 7 – „Nevėžis“ 3

Perimti kamuoliai: „Lietuvos rytas“ 9 – „Nevėžis“ 10.

Komentarai

Rimas Kurtinaitis, „Lietuvos ryto” vyr. treneris: „Mes nesunkiai laimėjome. Vidas Ginevičius dabar žaidžia geriau už Igorį Miloševičių, bet serbas rungtyniauja ilgiau tam, kad priprastų prie komandos. Nežinau, kuriuo įžaidėju pradėsime žaisti su „Žalgiriu“.

Žiūrovų akimis, Jonas Valančiūnas yra labai geras žaidėjas. Aš jį tapatinčiau su Arvydu Saboniu, bet jam dar reikia daug dirbti. Jis dirba noriai. Aš patenkintas Jonu.

„Lietuvos ryto“ vadovai ir aistruoliai turėtų spręsti tarpusavio konfliktą, nes maloniau žaisti prie pilnų tribūnų.

Kalbant apie „Žalgirį“, jie žaidė geriau už „Šiaulius“. „Šiauliai“, nuvažiavę 20 km toliau nuo Šiaulių, jau negali žaisti...“

Kastytis Kundrotas, „Nevėžio“ vyr. treneris: „Dauguma mūsų jaunų žaidėjų šioje arenoje žaidė pirmą kartą. Jie tik įėję išsigando ne tiek „Lietuvos ryto“, kiek arenos ir atmosferos joje.

Rytoj – svarbesnės rungtynės, todėl reikėjo laviruoti sudėtimi, kad liktų jėgų. Mūsų atsarginių suoliukas – trumpas, o aukštus žaidėjus Egidijų Dimšą ir Darių Šilinskį aikštėje laikėme tris kėlinius. Pralaimėjome stipresnei komandai, bet rezultatas galėjo būti švelnesnis. Tačiau teko pasitaupyti. Šansų iškovoti trečią vietą – visada yra, reikia tik stengtis“.

Egidijus Dimša, „Nevėžio“ žaidėjas: „Lietuvos rytas“ visa galva buvo pranašesnis ir vertas pergalės. Rytoj stengsimės kovoti, griūsime ir bandysime „paimti“ trečiąją vietą. Nieko baisaus man nenutiko, tik susimušiau. Buvo normalus, vyriškas krepšinis“.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją