Prieš susitikimą su žalgiriečiais pagyras „Žalgirio“ komandai žarstė vyriausiasis Bambergo klubo treneris Andrea Trinchieri ir komandos snaiperis iš Latvijos Janis Strelniekas, bendravę su „Žalgiris TV“.

„Šaras – didžiausias pokytis „Žalgirio“ žaidime. Jis komandai pridėjo naujos energijos. Kaskart, kai jis prašneka, atrodo, kad atsiveria krepšinio knyga. Manau, kad „Žalgiris“ dabar žaidžia labiau pasitikėdamas savo jėgomis. Žalgiriečiai dar rungtynių pradžioje bando susikrauti pranašumą, kaip mėgdavo ir pats Šaras būdamas krepšininku. Šiandien mūsų laukia ypatingai sunki dvikova“, – prieš mačą teigė treneris iš Italijos.

Nors pirmose rungtynėse „Brose Baskets“ įtikinamai įveikė „Žalgirį“ Vokietijoje ir laimėjo kovą dėl atšokusių kamuolių, kalbėdamas apie būsimus žalgiriečių pranašumus A. Trinchieri išskyrė būtent Kauno ekipos priekinę liniją. Treneris nepamiršo paminėti ir „Žalgirio“ komandos naujoko Jerome‘o Randle‘o faktoriaus.

Ianas Vougioukas ir Paulius Jankūnas yra labai patyrę krepšininkai, žaidę daugybę tokių rungtynių. Norime sužaisti tokias rungtynes, kuriose galėtume išnaudoti kaip įmanoma daugiau žaidėjų. Naudodami didelę rotaciją tarp krepšininkų norime pamatyti, kaip tai paveiks J. Randle‘ą. Kaip bebūtų, dabar jis – vienas svarbiausių „Žalgirio“ žaidėjų“, – apie žalgiriečių galimus kozirius rungtynės kalbėjo A. Trinchieri.

Savo komandos vyriausiojo trenerio mintimis apie teigiamus pokyčius „Žalgiryje“ pritarė ir latvis J. Strelniekas. Geriausias Eurolygos karjeros rungtynes pirmojoje komandų akistatoje Vokietijoje sužaidęs krepšininkas pelnė 19 taškų, tačiau pats žaidėjas nebuvo linkęs sureikšminti pirmųjų rungtynių rezultato.

„Tai buvo vienos prasčiausių rungtynių „Žalgiriui“ šiame sezone. Jie nežaidė gerai, o mes radome savo žaidimo ritmą. Be to, sirgaliai mus įkvėpė žaisti dar geriau. Tiesa, tai jau praeitis ir tos rungtynės dabar nieko nereiškia. „Žalgiris“ atrado naujų emocinių jėgų, kurių jiems reikėjo. Jie žais kietai, nes turi nemažai taip žaisti galinčių patyrusių krepšininkų“, – svarbiausius pasikeitimus Kauno komandos žaidimo filosofijoje vardino latvis.