„Esu skirtingoje situacijoje nei praėjusiais metais vien jau dėl įvairių praktinių smulkmenų: dabar pažįstu miestą, areną, treniruočių bazę. Šįkart jau aš galiu padėti klubo naujokams, kurių turime nemažai. Taigi, santykis jau kitoks. Be to, susipažinau su Eurolyga, LKL. Tai man suteikia daugiau, vadinkime, stabilumo.

Ar tai – privalumas? Na, galėtų ir turėtų juo būti. Kita vertus, buvimas už komforto zonos ribų, kai esi priverstas suktis iš padėties, taip pat turi savų privalumų“, – kalbėjo M. Schilleris.

Austras dar praėjusį mėnesį grįžo į Kauną po vasaros atostogų, kad galėtų aktyviai dalyvauti ekipos komplektacijos darbuose, kurių prireikė ne taip ir mažai. Pasikeitė pusė „Žalgirio“ sudėties – septyni krepšininkai.

Visa komanda į bendras treniruotes susibūrė praėjusią savaitę, o paskutinis antradienį į Lietuvą atskrido Emmanuelis Mudiay.

„Pirmosios dienos skirtos susipažinimui, suvokimui, kas kokios sportinės formos atvyko. Kol kas visi vaikinai atrodo neblogai, ir man tai svarbiausia.

Nauja komanda popieriuje atrodo neblogai, bet realybę pamatysime, kai prasidės varžybos. Žinau, kad mano atsakymas skamba labai paprastai, bet nieko kito čia ir nepridursi. Esame laimingi dėl to, kokius žaidėjus surinkome, dabar reikia juos suklijuoti į komandą“, – sakė „Žalgirio“ treneris.

– Kokia dalis naujokų buvo pirmieji pasirinkimai jūsų kandidatų sąrašuose? – paklausėme M. Schillerio

– Gavome tuos krepšininkus, kurie tikrai norėjo čia žaisti, ir tai svarbiausia.

– E. Mudiay yra bene garsiausia pavardė tarp jų. Kas padėjo įtikinti jį atvykti į Kauną?

– Nesakyčiau, kad reikėjo įtikinėti – veikiau teko palaukti, kol jis įvertins savo galimybes tęsti karjerą NBA. Dėl to sutartį jis pasirašė paskutinis. Tačiau Emmanuelis nuo pradžių buvo labai susidomėjęs žaidimu Eurolygoje, tiesiog norėjo išsiaiškinti, kas vyksta rinkoje kitoje Atlanto pusėje. Komplektacijos procesą sulėtino ir faktas, kad NBA Vasaros lyga vyko mėnesiu vėliau nei įprastai.

– Kaip E. Mudiay palaikė sportinę formą praėjusiame sezone, kai neatstovavo jokiam klubui?

– Turint omenyje aplinkybes, jo forma nėra bloga. Jis dirbo su asmeniniu treneriu, žaidė Vasaros lygoje. Taigi, rūpesčio dėl to nėra – yra tik užduotis paruošti jį ilgam sezonui.

– Kokį komandos žaidimą įsivaizduojate šiame sezone?

– Formuodami naują komandą ieškojome būdų, kaip „išplėsti“ aikštę puolime atakuojant iš toli. Todėl vienus pirmųjų pasikvietėme Tylerį Cavanaugh ir Nielsą Giffey. Praėjusiame sezone mūsų pataikymo procentas buvo puikus, tačiau mesdavome retai. Dabar norime atakuoti panašiai tiksliai, tik kur kas dažniau.

– Marius Grigonis buvo tas žmogus, kuris spręsdavo reikalus svarbiausiu metu. Kas galėtų imtis tokios atsakomybės dabar?

– Pamatysime, nėra taip paprasta pasakyti. Tai paaiškės darbo metu. Marius buvo klubo senbuvis, visų puikiai pažįstamas, dėl jo nebuvo jokių klaustukų. Vasarą įvyko daug permainų, ir dar reikės atsirinkti, kas yra kas naujoje komandoje.

– Ko trenerių štabui pridės naujasis jūsų asistentas Stefanas Grasseggeris?

– Jis pasižymi labai stipriu analitiniu mąstymu ir darbštumu. Komandai jis suteiks labai aukštos kokybės techninių žinių, kurios šios laikais yra labai svarbios. Be to, jis yra labai lojalus darbuotojas.

Šią vasarą „Žalgirį“ papildė gynėjai Mantas Kalnietis, Janis Strelniekas iš Latvijos ir Emmanuelis Mudiay iš Kongo, puolėjai Edgaras Ulanovas, Tyleris Cavanaugh iš JAV ir Nielsas Giffey iš Vokietijos, vidurio puolėjas Joshas Nebo iš JAV.

Klubą paliko Marius Grigonis, Thomasas Walkupas, Steve'as Vasturia, Rokas Jokubaitis, Nigelis Hayesas, Patricio Garino, Augustine'as Rubitas ir Martinas Gebenas.

Permainų įvyko ir M. Schillerio vadovaujamame trenerių štabe, kuriame Evaldą Beržininkaitį pakeitė austras Stefanas Grasseggeris.

Žalgiriečiai iki sezono pradžios sužais penkerias draugiškas rungtynes. Rugsėjo 1 ir 3 dienomis Lietuvos čempionai Kaune susitiks su Krasnodaro „Lokomotiv“ (Rusija) ir Panevėžio „Lietkabelio“ komandomis. Rugsėjo 7 d. kauniečiai pakels sparnus į Turkiją, kur dalyvaus „Gloria Cup“ turnyre.

Ten rugsėjo 8 d. „Žalgirio“ vėl lauks susitikimas su „Lokomotiv“, rugsėjo 10 d. – su Bursos „Tofaš“, o rugsėjo 12 d. – su Eurolygos čempionais Stambulo „Anadolu Efes“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (28)