Ilgai savo žaidimo ieškojęs ir tik kelis kartus blykstelėjęs A. Toupane'as juodžiausią atkarpą išgyveno nuo gruodžio vidurio iki sausio vidurio. Tuomet puolėjas per 6 mačus Eurolygoje vidutiniškai pelnydavo vos po 1,7 taško, atkovodavo po 1 kamuolį ir rinkdavo po mažiau nei 1 naudingumo balą.

Per pastarąjį mėnesį viskas pasikeitė. Pagreitį įgavęs atletas pagaliau pradėjo demonstruoti solidų žaidimą ir per keturis mačus Eurolygoje užfiksavo 14,5 taškų ir 13,3 naudingumo balų vidurkius. „Betsafe–LKL“ čempionate per pastaruosius tris mačus vienu „Žalgirio“ lyderių tapęs krepšininkas vidutiniškai rinko po 13,3 taško ir po 11 naudingumo balų.

Bendraudamas su tinklalapiu Krepsinis.lt, 25-erių A. Toupane'as teigė šiuo metu besijaučiantis geriau nei sezono pradžioje. Pagaliau trenerio Š. Jasikevičiaus norus išpildantis sportininkas pripažino – laiko jam prireikė daugiau nei kitiems.

„Dabar jau jaučiuosi gerai. Labai stengiuosi, daug dirbu. Pasitikėjimas savimi auga. Man tiesiog reikėjo laiko. Man nepavyko greitai apsiprasti komandoje vos į ją atvykus, tačiau laikas viską sustatė į savo vietas.

Adaptacinis laikotarpis užtruko, bet dabar jis jau yra pasibaigęs. Perpratau komandos žaidimo sistemą. Perpratau ir tai, ko iš manęs nori treneris. Kai visa tai yra padaryta, žaisti man yra daug lengviau“, – sakė A. Toupane'as.

Kauno „Žalgiris“ su 6 taškus pelniusio prancūzo pagalba šeštadienį 88:74 pervažiavo Panevėžio „Lietkabelį“ ir žengė į SIL-Karaliaus Mindaugo taurės finalą, kuriame laukia akistata su Vilniaus „Lietuvos rytu“. A. Toupane'as mano, kad kauniečiai yra pasiruošę iškovoti pirmąjį sezono titulą.

„Pusfinalis mums buvo puikus. Visi vyrukai pasistengė, todėl galėjome išpildyti trenerio numatytą planą. Tokios rungtynės labai gerai nuteikia prieš finalą“, – sakė A. Toupane'as, teigęs, jog finalas bus puikus šansas prieš „Lietuvos rytą“ atsigriebti už reguliariajame „Betsafe-LKL“ sezone patirtas dvi iš eilės nesėkmės.

„Visada esame labai motyvuoti, kai kalba eina apie „Lietuvos rytą“. Tai principiniai mūsų varžovai, todėl revanšas prieš juos finale būtų tikrai saldus. Esame susikaupę, nes turime gerą galimybę atsigriebti už pralaimėjimus ir taip laimėti pirmąjį sezono trofėjų.

Šįkart būsime šviežesni nei pastarojoje akistatoje su vilniečiais. Turime daugiau jėgų nei tada, todėl esame geresnėje situacijoje. Tai naujas turnyras, jame žygiuojame gana užtikrintai. Jei finale žaisime taip, kaip pusfinalyje, taurė tikrai bus mūsų“ – kalbėjo A. Toupane'as.

Baigdamas pokalbį, A. Toupane'as pabrėžė, kad jį, kaip ir visą komandą į priekį veda sunkus darbas. Anot puolėjo, šis sunkus darbas tikrai nesibaigs iškovojus pirmąjį sezono titulą, nes į Eurolygos atkrintamąsias varžybas nusitaikiusio „Žalgirio“ pavasarį gali laukti dar skambesnės pergalės.

„Mes žaidžiame labai gerą sezoną. Tiek Lietuvoje, tiek Europoje. Sunkiai dirbame, todėl mus lydi sėkmė. Jei nesustosime, sezono pabaiga bus labai džiaugsminga“, – sakė A. Toupane‘as.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)