Nuo tų laikų baskų klubas strategui yra bene 9-oji karjeros stotelė, prie kurio vairo 59-erių kroatas stojo prieš geras dvi savaites.

Pati „Baskonia“ išgyvena slogią atkarpą Eurolygoje, per paskutines 7-erias rungtynes baskai pasiekė tik vieną pergalę. Praėjusiame ture prieš savaitę Vitorijos ekipa namuose 60:88 neturėjo vilčių prieš Madrido „Real“ ekipą, dar prieš tai namų arenoje 74:80 pralaimėjo Maskvos CSKA klubui.

Per nesėkmingą ruožą Tado Sedekerskio ir Roko Giedraičio atstovaujama „Baskonia“ spėjo pakeisti strategą: vietoj Duško Ivanovičiaus prie komandos vairo lapkričio pradžioje stojo N. Spahija. D. Ivanovičius tapo antruoju treneriu Eurolygoje, šį sezoną netekusiu darbo.

Kol naujasis „Baskonia“ strategas bando pažinti komandą, o komanda – naująjį vedlį, Eurolygos 12-ame ture Kauno „Žalgiris“ (2/10) namuose turės gerą progą papildyti pergalių kraitį ir galbūt atsispirti nuo turnyro lentelės dugno.

Prieš kelionę į Kauną N. Spahija pasidalijo mintimis apie būsimą kovą „Žalgirio“ arenoje.

„Po dvikovos su Madrido „Real“ turėjome daugiau laiko geriau pažinti vieni kitus kaip komandą bei suprasti savo galimybes. Galėjome padirbėti gerinant žaidimą ir pabandyti išspręsti kilusias problemas. Turime išmokti keisti rungtynių ritmą ir geriau regzti atakas“, – pabrėžė strategas.

„Turime išpręsti savo problemas, pavyzdžiui, lengvai praleidžiamus taškus, čia dažnai neturime jokios reakcijos. Nesu pralaimėjimų treneris, turime sukurti savo planą ir gebėti jį geriau suprasti. Žaisti greitai yra vienas dalykas ir žaisti greitai bei gerai yra kitas dalykas“, – pabrėžė N. Spahija.

Kroatas pagarbiai atsiliepė apie būsimą varžovą Kaune.

„Žalgiris“ visada yra gera ir pavojinga komanda, ypač jei žaidžia namuose. Varžovai visada turi panašų planą – jie bėga, atakuoja iš toli, turi plačią rotaciją ir kovoja“, – apie „Žalgirį“ kalbėjo N. Spahija.

Paklaustas apie gruodžio mėnesio rungtynių tvarkaraštį, pagal kurį „Baskonia“ iš 10-ies rungtynių 7-ias žais svečiuose, strategas teigė, jog komanda, kuri nesugeba laimėti svečiuose, niekada netaps svarbia komanda.

Rungtynių Kaune ketvirtadienį pradžia – 20 val.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)