Paskutinį sykį Eurolygos rungtynes „Žalgiris“ žaidė dar praėjusių metų gruodžio 17-ąją, kai išvykoje turėjo pripažinti Kazanės UNIKS pranašumą.

Vėliau dėl COVID-19 pandemijos buvo nukelti žalgiriečių namų mačai su Milano „Olimpia Armani“ bei Pirėjo „Olympiakos“ bei išvykos susitikimas su Atėnų „Panathinaikos“ – tąsyk Lietuvos čempionai netgi nuskrido į Graikiją, tačiau artėjant rungtynių pradžiai buvo informuoti apie pasikeitusias aplinkybes.

Visgi šį sykį virusas sutrukdyti rungtyniauti nebeturėtų, nors po paskutinių patirčių žalgiriečių treneris Jure Zdovcas išlieka atsargus.

„Labai tikiuosi, kad šios rungtynės galų gale įvyks. Pats asmeniškai jų labai laukiu, mums jos tikrai svarbios. Neseniai peržiūrėjau pirmo mūsų susitikimo su „Bayern“ namuose vaizdo įrašą ir šiandien galiu pasakyti, kad tuomet sužaista pirmoji mūsų rungtynių pusė buvo viena iš geriausių šiame sezone. Taigi, jeigu norime laimėti išvykoje, turime tai pakartoti“, – prieš skrydį į Vokietiją kalbėjo žalgiriečius treniruojantis slovėnas.

Rudenį pirmojo rato rungtynes Kaune žalgiriečiai A. Trinchieri auklėtiniams pralaimėjo po atkaklios kovos – 73:75, nors pirmoje mačo pusėje turėjo dviženklį pranašumą.

Dabar kauniečiai Eurolygoje yra patyrę tris pralaimėjimus paeiliui. Lygiai taip pat – ir Miuncheno komanda, kuri savo ruožtu paskutinį sykį Eurolygos rungtynes žaidė gruodžio 23-ąją. Vokietijos čempionate „Bayern“ 2022-aisiais sužaidė jau du mačus, sekmadienį namie buvo patirtas netikėtas pralaimėjimas „Chemnitz“ krepšininkams.

„Reikia turėti omenyje, kad Vokietijos lygoje „Bayern“ žaidžia kiek kita sudėtimi, nei Eurolygoje.
Jie prieš atvykdami čia rudenį irgi buvo pralaimėję ketverias rungtynes iš eilės, bet tada į aikštę žengė po traumos pasveikęs Vladimiras Lučičius, kuris ir nulėmė mačo baigtį. Taigi, tie rezultatai ankstesnėse rungtynėse nelabai svarbūs.

Kiekvieną kartą gali atsirasti naujas lyderis, kuris imasi iniciatyvos ir keičia situaciją“, – tikino J. Zdovcas, pažymėjęs, kad nuo spalio mėnesio „Bayern“ veidas pernelyg nepasikeitė. Italo Andrea Trinchieri vadovaujama ekipa pasipildė tik vienu krepšininku – į Vokietiją atvyko anksčiau ir „Žalgiriui“ atstovavęs snaiperis K. C. Riversas.

„Varžovai dažnai keičiasi gynyboje, o mums tai nėra pats parankiausias dalykas. Tiesiog trūksta individualiai pajėgių žaidėjų, galinčių susidoroti su tokio tipo gynyba puolant. Todėl privalome žaisti kokybišką komandinį krepšinį, teisingai išsidėstyti aikštėje. Varžovų gretose vėlgi išskirčiau tą patį Lučičių – jis visuomet yra didelė grėsmė. Žaidėjas su charakteriu, naudojantis daug įvairių triukų. Daug kamuolių jų atakose siunčiama ir Deshaunui Thomasui“, – pažymėjo J. Zdovcas.

Kalbėdamas apie paties „Žalgirio“ tobulėjimą treneris įžvelgė pozityvių dalykų, nors problemų ekipos ir toliau yra daug.

„Komanda keičiasi į gerąją pusę. Nors dar esame lėtoki, stengiamės tobulėti. Manau, kad kai kurie žaidėjai per keletą mėnesių pasitempė, įgavo formą. Per artimiausias keletą savaičių tikiuosi ir Joffrey Lauvergne'o sugrįžimo į aikštelę. O kalbant apie mūsų gynybą, bėdas parodo rungtynės su „Šiauliais“, kai praleidome 86 taškus. Deja, nesame patys judriausi ir čia reikia tobulėti, ugdyti savitarpio supratimą“, – tikino treneris.

Rungtynėse su „Bayern“ žalgiriečiai vis dar versis be minėtojo J. Lauvergne'o ir Regimanto Minioto. Visi kiti krepšininkai yra pasiruošę žaisti.

Šiuo metu „Žalgiris“ Eurolygos turnyro lentelėje yra paskutinis, 18-as. Vienomis rungtynėmis daugiau sužaidusi ir keturiomis pergalėmis daugiau turinti Miuncheno ekipa užima 11-ąją vietą.

Rungtynės Miunchene antradienio vakarą prasidės 21.30 val.

Kol kas labai abejotina, ar įvyks šį ketvirtadienį – sausio 13 d. – „Žalgirio“ arenoje suplanuotas susitikimas su Belgrado „Crvena Zvezda”. Praėjusią savaitę Serbijos komandos gretose išplito koronavirusas, taigi mačas greičiausiai bus atidėtas.

„Turime laukti iki paskutinės akimirkos, kol bus oficialus patvirtinimas. Dabar svarbiausios yra antradienio rugntynės“, – tvirtino J. Zdovcas.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)