Mačą šeimininkai pradėjo Andrija Stipnavočiaus dvitaškiu ir Stefano Birčevičiaus tolimu metimu, bet į juos keturiais taškais atsakė Orelikas, po du pridėjo Murauskas ir Popovičius (5:8). Visgi šeimininkai sužaidė sėkmingesnę atkarpą ir po Jaleno Jones’o dviejų taškų šiek tiek padidino savo pranašumą (14:8), tačiau panevėžiečiai per likusį kėlinio laiką deficitą ištirpdė ir Maldūno dvitaškiu rezultatą išlygino (19:19).

Įpusėjus antrajam kėliniui Klužo-Napokos ekipa po Stipanovičiaus dvitaškio susigrąžino septynių taškų pranašumą (32:25), tačiau netrukus Birčevičius užsidirbo techninę pražangą, Orelikas pelnė penkis taškus paeiliui ir svečiai dar kartą priartėjo (32:30).

Gerą kėlinį uždarė tritaškį iš kampo paskutinės atakos metu pataikęs Kristianas Kullamae (39:41), tai buvo pirmasis tikslus panevėžiečių tolimas metimas po vienuolikos nesėkmingų bandymų.

Trečiojo kėlinio pradžioje tritaškiais apsikeitė Gediminas Orelikas ir Patrickas Richardas (42:44), o už kelių minučių lygybę vėl atstatė keturis taškus paeiliui pelnęs Nemanja Gordičius (48:48).

Kėliniui įkopus į antrą pusę svečiai iš Panevėžio spurtavo: Peno pataikė tolimą metimą, dvitaškiu ir tritaškiu pasižymėjo Lipkevičius (50:59), o tolimu metimu su ketvirčio pabaigos sirena Orelikas pirmą kartą padidino svečių pranašumą iki dviženklio (54:64).

Per dvi pirmas ketvirtojo kėlinio minutes „U-BT“ priartėjo – Leonardo Meindlas pataikė dvitaškį, Kasey Shepherdas sumetė baudų metimus (60:66). Likus mažiau nei keturioms minutėms „7bet-Lietkabelio“ pranašumą dar labiau sumažino taiklūs Shepherdo ir Richardo metimai (65:68), tačiau svarbiu tritaškiu atsakė Kullamae, o dar vieną tolimą metimą įsegė ir Lipkevičius (65:74).

Kitoje atakoje Gordičius pataikė tik vieną baudos metimą, į kurį dvitaškiu atsakęs Morrisas vėl grąžino Lietuvos komandai dviženklę persvarą (66:76).

Visgi šeimininkai nepasidavė – Richardas pataikė baudą, Klužo klubas atkavojo kamuolį, Meindlas pataikė iš toli, o panevėžiečiams suklydus pelnė dar du taškus su pražanga (73:76).

Prasidėjus paskutinei minutei panevėžiečiams nepavyko surengti sėkmingo atakos ir apsiginti be pražangos, po kurios baudų metimes pataikęs Guzmanas sumažino savo komandos atsilikimą iki minimumo (75:76).

Kitoje atakoje šeimininkai pažeidė taisykles, Kullamae pataikė pirmąjį baudos metimą (75:77) ir atkovojus kamuolį Klužo komandai suregzti atakos laiko jau nebeužteko.

„U-BT“: Nemanja Gordičius 17, Leonardo Meindlas 14, Andrija Stipanovičius 9 taškai.

„Lietkabelis“: Gediminas Orelikas 20 (4/4 dvit., 3/7 trit., 3/3 baud.), Kristianas Kullamae 13, Vytenis Lipkevičius 12, Jamelas Morrisas, Mantas Rubštavičius ir Nkola Popovičius po 6 taškus.

Artimiausias namų rungtynes „7bet-Lietkabelis“ vasario 5 d. (sekmadienį) – Panevėžyje svečiuosis Šiaulių komanda, vasario 8 d. (kitą trečiadienį) atvyks Venecijos „Umana Reyer ekipa“.


Standings provided by Sofascore
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją